Emmi U. Quintet: My bird

1383
lukukertaa
Cover art by Milja-Maaria Terho.

2019 Eclipse Music ECD-201992

1.Loving eyes
2.Double life
3.Tikka
4.Friendly shadows
5.My bird
6.Winter solstice
7.Sumu hälvenee

All music composed and arranged by Emmi Uimonen.

Emmi Uimonen (grand piano (Steinway D)), Silva Kallionpää (violin), Jesse Vilhomaa (alto saxophone), Tuomas Talvi (double bass), Joonas Räsänen (drums).

Recorded 5/2019 at Kallio-Kuninkala Studios by Joel Ward
Assisting engineer Samuli Arrela
Mixed by Joel Ward at Sonic Pump Studios
Mastered by Jaakko Viitalähde at Virtalähde Mastering
Produced by Joonas Haavisto

Arvio: 3,5 tähteä

 

Viulu on harvinainen soitin nykyjazzissa, joten jo pelkästään Silva Kallionpään työ erottaa tämän Emmi Uimosen johtaman kvintetin aikalaistensa joukosta. Ja kun koko ensemblen sointikuva on kevyt ja ilmava, ikään kuin viulua tukien sellainen kamarimusiikilliselta maistuva, ollaankin nautinnollisen soinnin äärellä.

Sointi menee tietysti yksi yhteen liideri Uimosen sävellysten kanssa. Musiikki on melodista (laulullisuuteen asti, niin instrumentaalista kuin se onkin), lähestyttävää, viekoittelevaa. Syksyllä 2018 perustettu yhtye on nuorten muusikoiden liittouma, mutta jo hyvin kypsä sellainen. On jo ehditty hitsautua yhteen, yhteissoitto maistuu levolliselta ja paineettomalta, kaikki on hyvin.

Levollisesti eteenpäin soljuva musiikki hamuaa kaiken aikaa rytmistä eloa, iloa ja vaihtelua, ja jättää juuri sopivissa määrin tilaa improvisaatioille, joista korvaa kutittavat etenkin alttofonisti Jesse Vilhomaan itsevarmat muodonnat.

Tiivistäen: erinomaisia sävellyksiä, hengittäviä sovituksia, ensiluokkainen soitannollinen toteutus niin yksilöinä kuin yhteisönäkin. Emmi U. Quintetin sopii olla debyytistään ylpeä!