Herrala, Ville: Pu:

1054
lukukertaa
Original artwork by Janne Huttunen ; Artwork photographed by Sami Heiskanen ; Design by Matti Nives.

2020 We Jazz WJCD20

Sisältö: Pu: 1-14

Composed by Ville Herrala.

Produced by Ville Herrala & Abdissa Assefa
Executive producer: Matti Nives
Recorded and mixed by Abdissa Assefa
Mastered by Jaakko Viitalähde at Virtalähde Mastering

Arvio: 3,5 tähteä

 

Monenmonituisten hienojen jazzyhtyeiden luottobasisti Ville Herrala yllättää soolodebyytillään. Herrala on lähtenyt rohkeasti tutkimaan kontrabasson ulottuvuuksia, ja tuolla soittokokemuksella kyllä keksii monenlaisia kommervenkkejä.

Ote on pelottoman kokeileva, ja melodis-harmoninen lähestymistapa on vain yksi mahdollinen polku. Yhtä usein Herrala luo tunnelmaa (akustisen) efektisoiton kautta tai perkussiivisella, rytmi on kaikki -soitolla. Sormi- ja jousisoitto vuorottelevat, ja vievät luonnollisesti ihan eri sfääreihin.

Levyllä on 31 minuuttia musiikkia, 14 nimetöntä, mutta sentään numeroitua kappaletta, kestoltaan siis keskimäärin vähän päälle pariminuuttisia. Freeräpistely ja kihnutus löytävät oman paikkansa, kauniin ja ehjän tunnelman hakeminen saa vuoronsa.

Meditatiivinen numero 3, numero 7, jonka voisin hyvinkin kuvitella oman muistotilaisuuteni musiikiksi ja jousella soitettu numero 13 ovat levyn syvämietteinen tunnelmatrilogia, jolle voisi ennustaa pidempää ikää kuin sinänsä mielenkiintoiselle perkussiivis-kokeelliselle osastolle.

Lopuksi suoriin kysymyksiin suorat vastaukset. Kuuntelisinko levyä toistuvasti? No, ehken nyt kovin montaa kertaa kuitenkaan. Menisinkö keikalle? Varmasti menisin, ja nauttisin!