Keikat

PvmMitäPaikkaPaikkakunta
25.7.2020 - 26.7.2020 Odysseus 2020Lonna Odysseus 2020 in Helsinki

Festivaalin järjestää We Jazz. 3TM, Dalindèo, JAF Trio, Mario Rom’s Interzone, Timo Lassy Band, Verneri Pohjola Quartet, We Jazz DJs.
28.7.2020 Timo Lassy TrioKartanogolf Timo Lassy Trio in Joroinen
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 35/17,50 €. Osoite: Golftie 14.
Joroisten musiikkipäivät. Timo Lassy on tullut suomalaiselle musiikkiyleisölle tutuksi maamme valovoimaisimpana jazz-artistina. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja Lassy on 13-vuotisen soolouransa aikana ja kahdeksalla kansainvälisesti julkaistulla levyllään tavoittanut niin kriitikot, levynostajat kuin ennen kaikkea liveyleisön energisillä esiintymisillään. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä viihdyttävyys. Pitkän uran uuden suomalaisen jazzin kärjessä tehneen Lassyn ”Moves”-albumi palkittiin Emma-gaalassa vuoden 2018 jazzalbumiksi ja sitä on sekä kotimaisissa että kansainvälisissä huippuarvioissa kuvattu merkkiteokseksi, joka esittelee artistin tuotantoa laaja-alaisesti ja enteilee uusia taiteellisia avauksia ja suuntauksia. Joroisten heinäkuista iltaa varten Lassy on koonnut tiukan triokokoonpanon, johon kuuluvat kotimaisen jazzin tunnetut luottonimet basisti Antti Lötjönen ja rumpali Jaska Lukkarinen. Konsertti järjestetään Kartanogolfin Ravintola Kesäkartanolla. Katettu esiintymislava on terassin edustalla. Tarjolla on buffet-illallinen klo 18 alkaen. Ruokailu tapahtuu ravintolan lasiterassilla, josta voi seurata konserttia. Pöytävaraukset pyydetään varaamaan etukäteen ravintolasta 010 422 2380 / heli.sarell@kartanogolf.fi. Ravintolassa on myös anniskeluoikeudet. Konsertin kokonaiskesto on noin 2 tuntia. Tapahtumassa on väliaika. Väliaikatarjoilua ei tarvitse varata etukäteen. Esiintyjät: Timo Lassy, tenorisaksofoni, Antti Lötjönen, kontrabasso, Jaska Lukkarinen, rummut.
30.7.2020 Summer Jazz ClubPoppari Summer Jazz Club in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 10/6 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
1.8.2020 Jyväskylä Big BandJoroisten urheilutalo Jyväskylä Big Band in Joroinen
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 40,00 €. Osoite: Mutalantie 14.
Joroisten musiikkipäivät. Muun muassa Porgy & Bess -oopperasta tunnettu maailmankuulu yhdysvaltalainen säveltäjä George Gershwin ehti aloittaa tunnetun teoksensa Rhapsody in Blue kuoroversion sovituksen, mutta teos jäi kesken Gershwinin kuoltua. Nyt 83 vuotta myöhemmin maanmiehensä, pianisti Michael Fennelly on sovittanut teoksen loppuun. Teoksen kantaesitys on toukokuussa New Yorkin Lincoln Centerissä ja Euroopan ensiesitys kuullaan Joroisissa! Konsertissa esiintyvät Jyväskylä Big Band ja Kamarikuoro Cantinovum. Konsertin alkupuolella kuullaan JBB:n tuotantoa sen uusimmalta albumilta Folkloric Moods, solisteina Elena Mîndru ja Tuomas J. Turunen. Rhapsody in Blue -osuuden pianosolistina toimii itse teoksen sovittaja Michael Fennelly.
19.9.2020 Bowman TrioSuistoklubi Bowman Trio in Hämeenlinna
Osoite: Verkatehtaankuja 7.
Suisto Jazz.
3.10.2020 Superposition!Suistoklubi Superposition! in Hämeenlinna
Osoite: Verkatehtaankuja 7.
Suisto Jazz.
15.10.2020 The Duke Ellington OrchestraKulttuuritalo The Duke Ellington Orchestra in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 49,50 €. Osoite: Sturenkatu 4.
Duke Ellington oli jazz-musiikin ensimmäisiä suuria säveltäjä- ja kapellimestarinimiä. Perinteisen jazzin – tai ”amerikkalaisen musiikin” kuten Duke Ellington itse tuotantoaan nimitti – saralla hänen maineensa ja saavutuksensa ovat aivan omaa luokkaansa. Toukokuussa 1974 kuolleen Duke Ellingtonin musiikillinen perintö elää voimallisesti yhä edelleen: Duken kuoltua The Duke Ellington Orchestran komento siirtyi hänen pojalleen trumpetisti Mercer Kennedy Ellingtonille. Ja Mercerin kuoltua vuonna 1996 orkesterin johtajaksi nousi Mercerin poika Paul Mercer Ellington. Suomeen Paul Mercer Ellingtonin johtama loistokas The Duke Ellington Orchestra saapuu konsertoimaan lokakuussa 2020. Helsingin lisäksi kokoonpano esiintyy Tampereella, Turussa, Ylivieskassa ja Oulussa.
22.10.2020 ArtemisSavoy-teatteri Artemis in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 87/67/47/27 € (rajallinen määrä Early bird -lippuja 27.2. alkaen Lippu.fi). Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Savoy Jazz. Artemis: Renee Rosnes, piano / Anat Cohen, klarinetti & sopraanosaksofoni / Ingrid Jensen, trumpetti / Nicole Glover, tenorisaksofoni / Noriko Ueda, basso / Allison Miller, rummut. Artemis on yksi tämän hetken puhutuimmista jazzin superyhtyeistä, ja odotukset bändin Blue Notella tänä vuonna julkaistavaa debyyttialbumia kohtaan kasvavat kasvamistaan. Monikansallinen ja ikärakenteeltaan heterogeeninen orkesteri perustettiin alun perin vuonna 2017 vain muutamaa konserttia varten, mutta jo parin esiintymisten jälkeen kävi selväksi, että tahoillaan kiireisten muusikoiden sivuprojektiksi kootussa kokoonpanossa oli jotain erityistä, jopa maagista. Varsinaisen läpimurtonsa Artemis teki vuoden 2018 Newport Jazz Festivalilla, jossa myös jazzin historian merkittävimmän levy-yhtiön Blue Noten toimitusjohtaja Don Was kuuli yhtyettä ja oli siltä istumalta myyty. Artemiksella on takanaan liuta hienoja esiintymisiä merkittävillä estradeilla, kuten Carnegie Hall (New York), Adrienne Arsht Center for the Performing Arts (Miami) ja Ferring Jazz Bistro (St. Louis), ja vuonna 2020 yhtye nähdään Savoy-teatterin lisäksi konsertoimassa mm. sellaisissa korkean profiilin konserttisaleissa ja keikkapaikoissa kuin SFJAZZ Center (San Fransisco), Chicago Symphony Center’s Orchestra Hall ja The John F. Kennedy Center for the Performing Arts (Washington D.C).
21.11.2020 Suisto Jazz CarnevalSuistoklubi Suisto Jazz Carneval in Hämeenlinna
Osoite: Verkatehtaankuja 7.
16.12.2020 The Manhattan TransferKulttuuritalo The Manhattan Transfer in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 49,50 €. Osoite: Sturenkatu 4.
Maailman parhaaksi lauluyhtyeeksi tituleerattu The Manhattan Transfer saapuu Suomeen joulukuussa 2020. Musiikissaan mm. poppia, bluesia ja jazzia taidokkaasti yhdistelevä lauluyhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 16.12. Useita kertoja loppuunmyydyille saleille Suomessakin esiintyneen The Manhattan Transferin ensi vuoden joulukuun konserttien liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Newyorkilaisyhtye The Manhattan Transfer julkaisi esikoialbuminsa vuonna 1971. Pitkäjänteisesti töitä tehnyt yhtye on sittemmin noussut valtavaan suosioon ympäri maailman. Ryhmän levyjä on myyty miljoonia kappaleita ja The Manhattan Transfer on saanut uransa aikana kymmenen Grammy-palkintoa sekä lukuisia muita tunnustuksia, yhtye on mm. valittu Vocal Group Hall of Fameen vuona 1998. Yhä aktiivisesti konsertoivan The Manhattan Transferin perustajajäsen Tim Hauser menehtyi vuonna 2014, mutta yhtye on jatkanut menestyksen tiellä hänen muistoaan kunnioittaen myös tämän jälkeen. Hauserin tilalle kokoonpanoon nousi Trist Curless, joka täydentää jo vuosia yhdessä laulaneita Alan Paulia, Janis Siegeliä ja Cheryl Bentyneä. Suomessa The Manhattan Transfer nähtiin viimeksi vuonna 2018, jolloin julkaistiin myös heidän viimeisin studioalbuminsa The Junction.

Subscribe: RSS | iCal