Keikat

Pvm Mitä Paikka Paikkakunta
23.5.2024 Manala Afterwork Jazz Ravintola Manala Manala Afterwork Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Dagmarinkatu 2.
Manala Afterwork trio: Arto Ikävalko – piano, Joonas Tuuri – basso, Ville Luukkonen – rummut. Manala Afterwork Jazz on vuonna 2018 perustettu, viikoittainen jazzklubi Helsingin ydinkeskustassa. Joka torstai tunnelmallinen Manala muuttuu New Yorkin mutkattomien jazzravintoloiden inspiroimaksi tapahtumapaikaksi, jossa yhdistyvät kursailemattomat puitteet, korkealaatuinen musiikki ja hyvä ruoka ja juoma. Konsertteihin on aina vapaa pääsy, joten voit kävellä sisään ja ulos miten mielit! Hyvän istumapaikan halutessaan on kuitenkin hyvä idea tulla paikalle ajoissa.
23.5.2024 Finnish Classic Jazz -levynjulkaisukonsertti Café Carusel Finnish Classic Jazz -levynjulkaisukonsertti in Helsinki
Klo: 18.30. Osoite: Merisatamanranta 10.
Levyn julkaisutilaisuudessa esiintyvään orkesteriin on kerätty muusikoita levyllä soittavista orkestereista, ja he esittävät Antti Sarpilan laatimia sovituksia levyn kappaleista.
23.5.2024 Tuomas Paukku Scription Ravintola Musine Tuomas Paukku Scription in Salo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/14/10 €. Osoite: Helsingintie 2.
SaloJazz. Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription edustaa persoonallista ja vahvaa näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa. Toisen levynsä vuonna 2023 julkaissut kokoonpano tulkitsee kitaristi Tuomas Paukun säveltämää omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vaikuttavalla antaumuksella. Scriptionin tyyli perustuu moderniin jazzimpressionismiin ja post-bopiin, mutta löytää musiikkiinsa jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Paukun avarakatseinen mielenkiinto useita musiikin lajeja kohtaan erottuu sävykkäästi ja räiskyvästi. Scriptionin musiikin jylhät skandinaaviset atmosfäärit ja jännittävästi etenevät tunnelmat ovat sykähdyttäneet kuulijoita yli genrerajojen. Tuomas Paukku, kitara, Juho Valjakka, piano, Jori Huhtala, basso, Tomi Saikkonen, rummut.
23.5.2024 Timo Lassy Trio & Turun filharmoninen orkesteri Ruissalon telakka Timo Lassy Trio & Turun filharmoninen orkesteri in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 27,50 € | 22,50 € | 10,50 €. Osoite: Hevoskarintie 23.
Lindblom-sali. Timo Lassy Trio: Timo Lassy, saksofoni, Ville Herrala, kontrabasso, Jaska Lukkarinen, rummut. Turun filharmoninen orkesteri, Eero Lehtimäki, kapellimestari. Kiikarissa koukuttavia rytmejä? Olet löytänyt perille. Saksofonisti Timo Lassy kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin ja valovoimaisimpiin jazzartisteihin. Lassy otti pari vuotta sitten Trio-levylleen mukaan jousiorkesterin, ja lopputuloksena oli “mestariteos” (Der Spiegel) ja “eeppinen trioalbumi” (DownBeat). Levy sai Helsingin Sanomilta viisi tähteä. Ruissalon telakalla Lassyn orkesterisoundia kuullaan vieläkin suurempana, kun filharmonikot sinfoniettakokoonpanossaan ja Timo Lassy Trio yhdistävät voimansa. Trio-levyn musiikin lisäksi mukana on sovituksia artistin aiemmasta tuotannosta.
24.5.2024 Dalindèo Espoon kulttuurikeskus Dalindèo in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Liput 24,50 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €). Osoite: Kulttuuriaukio 2.
Kulttiyhtye Dalindèo julkaisee keväällä kuudennen albuminsa nimeltään ”Tropicalia Nordica”. Luvassa on ajatonta, energistä, viihdyttävää ja psykedeelistä surf-rautalanka-jazzia Emma-palkitun ”Kallio”-levyn tyyliin. Kyseessä on postmoderni surf-jazz levy maasta jossa ei voi surffata! Bändiliideri Valtteri Laurell Pöyhösen sanoin ”…tämä on meidän tähän asti modernein ja energisin levy ja musa on ihan täyttä Dalindèoa mutta uusilla, kiehtovilla mausteilla”. Levyn on tuottanut Pöyhösen kanssa Olli Palmunen, joka on työskennellyt mm. Karri Koiran ja Yeboyahin kanssa. Palmusen näkemyksen ja miksausten ansiosta ”Tropicalia Nordica”:n soundi on parhaalla mahdollisella tavalla ”tätä päivää” ja silti ajatonta ja eeppistä. Levyn on masteroinut lukuisista kotimaisista ja kansainvälisistä musiikkituotannoista tunnettu elektronisen musiikin spesialisti Veikka Erkola. Valtteri Laurell Pöyhönen (sähkökitara, sävellykset), Jose Mäenpää (trumpetti, koskettimet), Pope Puolitaival (tenorisaksofoni), Pekka Lehti (kontrabasso), Rasmus Pailos (lyömäsoittimet), Jaska Lukkarinen (rummut).
24.5.2024 Jazz Jkl Collective Ravintola Poppari Jazz Jkl Collective in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Perjantain jazzklubi. Jazz Jkl Collective feat. Saara Siltala. Lahjakas ja kirkasääninen laulaja Saara Siltala esiintyy Jazz Jkl Collectiven solistivieraana toukokuun jazzklubilla! Gradian muusikkokoulutuksesta vuodenvaihteessa valmistunut Saara Siltala on monipuolinen ja aktiivinen muusikko, joka on nuorestaan iästään huolimatta jo kokenut keikkailija ja musiikin ammattilainen. Useat genret hallitseva laulaja on tuttu näky Popparin jazzjameistakin, ja Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Siltala esittää omat suosikkinsa jazzstandardien aarteistosta. Saara Siltala – laulu, Tuomas Paukku – kitara, Marian Petrescu – piano, Pekka Törmänen – basso, Kasper Halttunen – rummut.
25.5.2024 Simon Zion & Ville Luukkonen Trio Kaukametsä Simon Zion & Ville Luukkonen Trio in Kajaani
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Koskikatu 2-4.
Kouta-sali. Simon Zion & Ville Luukkonen Trio sai alkunsa musiikillisesta kumppanuudesta ja tarpeesta jakaa yhteinen visio liveyleisön kanssa. Simon Zion on suomalaissyntyinen kitaristi, laulaja, säveltäjä ja tuottaja, joka on asunut valtaosan elämästään Ruotsissa. Siellä hänet tunnetaan ensisijaisesti menestyksestään Ruotsin Idols-ohjelmassa, jonka jälkeen hän on kuitenkin julkaissut aktiivisesti musiikkia hyvin laajalla skaalalla aina perinteisestä jazzmusiikista psykedeeliseen rockiin saakka työskennellessään aktiivisesti Tukholman ja Los Angelesin välillä. Ville Luukkonen (rummut) ja Zion ovat yhdistäneet voimansa hyvin intiimin akustisen jazzlevyn muodossa. “The Ballad Sessions” esittelee Zionin vahvaa jazztulkintaa, joka johtaa kauas hänen musiikillisille juurilleen. Hänen mukaansa tämä levy on ollut henkisesti tekeillä jo vuosikymmenen ja nyt on vihdoin tullut oikea aika saattaa työ valmiiksi. Tuomo Uusitalo pianossa, Ukko Heinonen saksofonissa ja Juuso Rinta bassossa edustavat tahoillaan suomalaisen jazz musiikin huippua ja ovat täydellinen valinta täydentämään ryhmän herkällä ja juurevalla ilmaisullaan. “The Ballad Sessions” on äänitetty E-studiolla mestariäänittäjä Tommi Vainikaisen toimesta, joka myös vastaa levyn miksauksesta ja masteroinnista. Simon Zion tunnetaan äärimmäisen karismaattisena ja taitavana live-esiintyjänä, joka hallitsee monenlaiset kokoonpanot sooloesityksistä big bandiin. Simon Zion, laulu, Tuomo Uusitalo, piano, Juuso Rinta, basso, Ville Luukkonen, rummut.
25.5.2024 Dalindèo G Livelab Tampere Dalindèo in Tampere
Klo: 21.00. Pääsymaksu: 33/25 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Kulttiyhtye Dalindèo julkaisee keväällä -24 kuudennen albuminsa nimeltään ”Tropicalia Nordica”. Luvassa on ajatonta, energistä, viihdyttävää ja psykedeelistä surf-rautalanka- jazzia Emma-palkitun ”Kallio”-levyn tyyliin. Kyseessä on postmoderni surf-jazz levy maasta jossa ei voi surffata Bändiliideri Valtteri Laurell Pöyhösen sanoin ”…tämä on meidän tähän asti modernein ja energisin levy ja musa on ihan täyttä Dalindèoa mutta uusilla, kiehtovilla mausteilla”. Levyn on tuottanut Pöyhösen kanssa Olli Palmunen, joka on työskennellyt mm. Karri Koiran ja Yeboyahin kanssa. Palmusen näkemyksen ja miksausten ansiosta ”Tropicalia Nordica”:n soundi on parhaalla mahdollisella tavalla ”tätä päivää” ja silti ajatonta ja eeppistä. Levyn on masteroinut lukuisista kotimaisista ja kansainvälisistä musiikkituotannoista tunnettu elektronisen musiikin spesialisti Veikka Erkola. Kokoonpano: Valtteri Laurell Pöyhönen: sähkökitara ja sävellykset, Jose Mäenpää: trumpetti ja koskettimet, Pope Puolitaival: tenorisaksofoni, Pekka Lehti: kontrabasso, Rasmus Pailos: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
28.5.2024 Sörkan Ruusu Weekly Jazz Session Sörkän Ruusu Sörkan Ruusu Weekly Jazz Session in Helsinki
Klo: 18.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pääskylänrinne 3.
Weekly jazz jam session in Helsinki! Taking place EVERY TUESDAY @ Sörkän Ruusu, Helsinki. Houseband opens with a set 18-19 and jam will follow from 19-21.
29.5.2024 Sid Hille Temppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vierailumaksu 8 €. Osoite: Lutherinkatu 3.
Pianisti Sid Hille soittaa monipuolista, meditatiivista musiikkia kirkon flyygelillä. Konsertissa kuullaan sekä artistin omaa että muiden tuotantoa. Kirkon aulassa on myynnissä Hillen levytuotantoa, mm. Temppeliaukiolla nauhoitetut CD:t. Ilmainen sisäänpääsy: Alle 18-vuotiaat, Museokortti, Helsinki Card, Helsinki City Pass, Töölön seurakunnan jäsenet.
29.5.2024 It’s about time – Ville Huolmanin maisterikonsertti Musiikkitalo It’s about time – Ville Huolmanin maisterikonsertti in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Alkaen 18 € / 6,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Black Box. Ville Huolman yhtyeineen esittävät Huolmanin säveltämää musiikkia, joka on saanut vaikutteita muun muassa jazzista, rockista ja arabialaisesta musiikista. Tämän lisäksi konsertissa kuullaan muiden säveltämää musiikkia ja tarkoin valittuja jazzstandardeja. Esiintyjät: Ville Huolman, kontrabasso, Timo Kämäräinen, kitara, Markus Holkko, saksofoni, Severi Sorjonen, rummut.
30.5.2024 Manala Afterwork Jazz Ravintola Manala Manala Afterwork Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Dagmarinkatu 2.
Manala Jazz trio: Arto Ikävalko – piano, Joonas Tuuri – basso, Ville Luukkonen – rummut. Vieraana Teemu Viinikainen. Manala Afterwork Jazz on vuonna 2018 perustettu, viikoittainen jazzklubi Helsingin ydinkeskustassa. Joka torstai tunnelmallinen Manala muuttuu New Yorkin mutkattomien jazzravintoloiden inspiroimaksi tapahtumapaikaksi, jossa yhdistyvät kursailemattomat puitteet, korkealaatuinen musiikki ja hyvä ruoka ja juoma. Konsertteihin on aina vapaa pääsy, joten voit kävellä sisään ja ulos miten mielit! Hyvän istumapaikan halutessaan on kuitenkin hyvä idea tulla paikalle ajoissa.
30.5.2024 Varre Vartiainen Organ Freemen! feat. Timo Lassy Koko Jazz Club Varre Vartiainen Organ Freemen! feat. Timo Lassy in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/10 €. Osoite: Hämeentie 3.
Varre Vartiaisen Organ Freemen! -urkutrio yhdistää musiikilliset voimansa huippusaksofonisti Timo Lassyn kanssa. Kvartetin ohjelmistossa kuullaan Vartiaisen Almost Standards-levyn kappaleiden lisäksi otteita Lassyn laajasta tuotannosta sekä yhtyeen toistaiseksi julkaisematonta materiaalia. Lavalla yhdistyvät kahden taiteilijan musiikilliset maailmat! Kokoonpanossa soittavat Vartiaisen ja Lassyn lisäksi urkuvirtuoosi, jazztohtori Mikko Helevä ja Suomen arvostetuimpiin jazzrumpaleihin lukeutuva Yrjö-palkittu Jussi Lehtonen. Timo Lassy, sax, Varre Vartiainen, guitar, Mikko Helevä, hammond organ, Jussi Lehtonen, drums.
30.5.2024 Aki Takase & Han Bennink G Livelab Tampere Aki Takase & Han Bennink in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 37/25 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Japanilainen jazzpianisti Aki Takase ja hollantilainen rumpali Han Bennink rakastavat luovaa dialogia. Duo tuo G Livelabiin henkeäsalpaavan viihdyttävän ohjelman, jossa jokaiseen säveleen sisältyy merkitys – iloinen ja nautinnollinen. Kaksikko tuntee jazzin perinteet sekä tyylisuunnat ja lähtee rohkeasti kokeilemaan. Takasen soitossa on yhä enemmän runollista melodisuutta ja Bennik svengaa New Orelansin perinteen tyyliin. Duo soittaa konsertissa kappaleita yhteiseltä Two for Two -albumiltaan (2011) sekä klassikoita Thelonious Monkilta ja Eric Dolphyltä. Aki Takasen sävellykset duon Two for Two -albumilla alleviivaavat duon saumatonta ja soljuvaa yhteissoittoa: “On vaikeaa kuvitella, ettei Two by Two -abumi valloittaisi heti ensi kuulemalta. Aki Takasen tapa muunnella ja kehitellä teemoja kertoo hänen sälvelkielensä hauskuudesta ja leikkisyydestä. Takase rakentaa sävellyksen kohti kirjoitettua melodiaa, ja kokonaisuus kutoutuu yhteen improvisatorisesti ja sulavasti, kuten My Tokyo -kappaleessa, jossa kuninkaallisen marssin kaltainen melodia saa lapsenomaisen ja jopa naiivin luonteen. Han Bennink on sooloissaan tunnetun intensiivinen, mutta myös yllättää kuulijan. Hän asettuu ajoittain Takasen taustalle säestyksessään hämmästyttävän keskittyneesti, ikään kuin haluten kuulla erikseen jokaisen merkityksellisen sävelen.” Kevin Whitehead, Liner Notes. Suhde free jazziin ei ole duolla totinen. Takase ja Bennink ovat soittaneet vuosia yhdessä ja heidän soitossaan on aina leikkisä luonne. Takase on julkaissut mittavalla jazzpianistiurallaan kymmeniä albumeja ja Han Bennink mestarillisena rumpalina kuuluu vapaan ja kokeellisen jazzin pioneereihin.
31.5.2024 Aki Takase & Han Bennink G Livelab Aki Takase & Han Bennink in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 37 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Japanilainen jazzpianisti Aki Takase ja hollantilainen rumpali Han Bennink rakastavat luovaa dialogia. Duo tuo G Livelabiin henkeäsalpaavan viihdyttävän ohjelman, jossa jokaiseen säveleen sisältyy merkitys – iloinen ja nautinnollinen. Kaksikko tuntee jazzin perinteet sekä tyylisuunnat ja lähtee rohkeasti kokeilemaan. Takasen soitossa on yhä enemmän runollista melodisuutta ja Bennik svengaa New Orelansin perinteen tyyliin. Duo soittaa konsertissa kappaleita yhteiseltä Two for Two -albumiltaan (2011) sekä klassikoita Thelonious Monkilta ja Eric Dolphyltä. Aki Takasen sävellykset duon Two for Two -albumilla alleviivaavat duon saumatonta ja soljuvaa yhteissoittoa: “On vaikeaa kuvitella, ettei Two by Two -abumi valloittaisi heti ensi kuulemalta. Aki Takasen tapa muunnella ja kehitellä teemoja kertoo hänen sälvelkielensä hauskuudesta ja leikkisyydestä. Takase rakentaa sävellyksen kohti kirjoitettua melodiaa, ja kokonaisuus kutoutuu yhteen improvisatorisesti ja sulavasti, kuten My Tokyo -kappaleessa, jossa kuninkaallisen marssin kaltainen melodia saa lapsenomaisen ja jopa naiivin luonteen. Han Bennink on sooloissaan tunnetun intensiivinen, mutta myös yllättää kuulijan. Hän asettuu ajoittain Takasen taustalle säestyksessään hämmästyttävän keskittyneesti, ikään kuin haluten kuulla erikseen jokaisen merkityksellisen sävelen.” Kevin Whitehead, Liner Notes. Suhde free jazziin ei ole duolla totinen. Takase ja Bennink ovat soittaneet vuosia yhdessä ja heidän soitossaan on aina leikkisä luonne. Takase on julkaissut mittavalla jazzpianistiurallaan kymmeniä albumeja ja Han Bennink mestarillisena rumpalina kuuluu vapaan ja kokeellisen jazzin pioneereihin. Konsertti on ikäräjaton.
3.6.2024 The Watercolors Hakasalmen huvila The Watercolors in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12,5 €, kahdelle 15 + 15 €. Osoite: Mannerheimintie 13b.
JaZZanti. Vuonna 2018 perustettu The Watercolors on oboisti Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva, hiljattain 7-henkiseksi kasvanut jazzyhtye, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboen lisäksi viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. Yhtye maalailee musiikillaan melodisia ”jazz-akvarelleja”, joissa yhdistyvät jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut sointivärit. Eclipse Music julkaisee The Watercolorsin toisen levyn 8. maaliskuuta. Yhtyeen muusikot ovat tuttuja mm. Sointi Jazz Orchestrasta, Joonas Tuuri Quartetista, Alder Egosta, Uxila Exilestä sekä Trio Nox ja Cafe de Ajebas- yhtyeistä. Janne Saarinen: oboe, englannintorvi, sävellykset, Aino Rautakorpi: viulu, Helena Dumell: alttoviulu, Saara Viika: sello, Ilkka Uksila: vibrafoni, Joonas Tuuri: kontrabasso, Joonas Leppänen: rummut.
5.6.2024 Flame Jazz Records label night G Livelab Flame Jazz Records label night in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Flame Jazz Records on keväällä 2019 perustettu turkulainen levy-yhtiö. Sen missiona on monipuolistaa jazzmusiikin tarjontaa ja varmistaa, että loistava musiikki ja kuuntelijat löytävät toisensa. Kadi Vija Key Project on suomalais-virolaisen ilmiömäisen jazzlaulajan Kadi Vijan ympärille syntynyt poikkeuksellinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Ensemblen omaperäinen instrumentaatio luo pehmeän mutta huomiota herättävän, hiljaisen mutta vangitsevan soundin, joka jää kuulijan mieleen, mutta jättää sen nälkäiseksi. Yhtyeen johtaja ja säveltäjä Kadi Vija on tunnettu mieleenpainuvista improvisaatiotaidoistaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti. Kvartetti koostuu Suomen ykkösrivin jazzareista: bassoklarinettia soittaa mm. Maxxxtet -yhtyeestä ja UMOn riveistä tuttu Max Zenger, kitarassa monessa mukana oleva ja monipuolinen Tuomo Dahlblom ja rummuissa mm. Yonan bändissä soittava Tuomas Timonen. Yhtye on julkaissut Flame Jazz Recordsin alla kaksi albumia: Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It (2020) ja Extended Powerspots (2022). Yhtye on konsertoinut Suomen suurimpien jazzfestivaalien lisäksi Pohjoismaissa osana Nordic Jazz Comets -kiertuetta. Josu Mämmi on helsinkiläinen äänisuunnittelija, säveltäjä, tuottaja, muusikko ja DJ. Soololive-esiintymisissään hän yhdistelee elektronista, jazz- ja neo-klassista musiikkia sekä live-visuaaleja.Ohjelmisto sisältää viimeisen viiden vuoden aikana julkaistuja ja julkaisemattomia kappaleita, mukaan lukien teoksia Mirari-levyltä (Flame Jazz Records) sekä eri nykytanssiteoksista. DJ-seteissään hän vaihtelee teknon, kokeellisen elektronisen musiikin ja jazzin välillä, sopeutuen aina tilaisuuden tunnelmaan. Tapahtuma on ikärajaton.
5.6.2024 Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox Oulun Musiikkikeskus Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox in Oulu
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 45-63,50 €. Osoite: Lintulammentie 1-3.
Madetojan sali. Pop-klassikoita vintage-sovituksina esittävä pop-jazz-sensaatio Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox palaa Suomeen. Kaksi miljardia katselukertaa YouTubessa kerännyt ja valtavaksi viraali-ilmiöksi kasvanut yhdysvaltalaiskollektiivi nähdään kesäkuussa Helsingin Kulttuuritalolla. Kun pianisti Scott Bradlee kasasi aikakausia iloisesti sekoittelevan musiikkikollektiivinsa kellariasunnossaan New Yorkin Queensissä kesällä 2014, hän tuli keksineeksi viraalihitin, joka kasvoi pikavauhtia internetin syövereistä konserttilavoille ja johti loppuunmyytyihin esityksiin pitkin Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa. Ensimmäisiä kiertueita ylistivät niin musiikkimediat kuin nimekkäät artistikollegatkin. Muutaman seuraavan vuoden aikana Postmodern Jukebox sai maineen ”laulajien Saturday Night Livenä”, astinlautana, jolta kymmenet poikkeuksellisen lahjakkaat levyteollisuudelta huomaamatta jääneet artistit ponnistivat tähteyteen. Kymmenen vuotta ja kaksi miljardia YouTube-katselukertaa myöhemmin Postmodern Jukeboxin keikoista on tullut sadoille tuhansille omistautuneille faneille jokavuotinen perinne, joille pukeudutaan parhaimpiinsa, vintage-tyyliin ja täysillä elämykseen uppoutuen. Konserttivieraat saavat yhä edelleen nauttia häikäisevästä ja inspiroivasta matkasta läpi Postmodern Jukebox -universumin, jossa nykypäivän korvamadot ja ikoniset pophitit puetaan ajattoman klassisiin sävelkieliin alkaen 1920–luvun jatsista ja swingistä aina doo-wopiin ja Motown-souliin. Tutut kappaleet heräävät uuteen eloon tulkitsijoinaan maalmanluokan laulajat, tanssijat ja instrumentalistit.
6.6.2024 Manala Afterwork Jazz Ravintola Manala Manala Afterwork Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Dagmarinkatu 2.
Manala Jazz trio: Arto Ikävalko – piano, Joonas Tuuri – basso, Ville Luukkonen – rummut. Vieraana Jori Huhtala. Manala Afterwork Jazz on vuonna 2018 perustettu, viikoittainen jazzklubi Helsingin ydinkeskustassa. Joka torstai tunnelmallinen Manala muuttuu New Yorkin mutkattomien jazzravintoloiden inspiroimaksi tapahtumapaikaksi, jossa yhdistyvät kursailemattomat puitteet, korkealaatuinen musiikki ja hyvä ruoka ja juoma. Konsertteihin on aina vapaa pääsy, joten voit kävellä sisään ja ulos miten mielit! Hyvän istumapaikan halutessaan on kuitenkin hyvä idea tulla paikalle ajoissa.
6.6.2024 The Watercolors Ravintola Poppari The Watercolors in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. Seitsenhenkinen The Watercolors maalailee elegantteja jazz-akvarelleja. Kokoonpanon jousien ja oben rikastamasta sointupaletista löytyy niin länsimaisen taidemusiikin kuin eurooppalaisen nykyjazzinkin vaihtuvia sävyjä. Vuonna 2018 perustettu The Watercolors on puupuhaltaja Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva septetti, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboe, viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. Yhtyeen melodisessa musiikissa yhdistyy spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut kuulaat sointivärit. The Watercolors julkaisi nimeään kantavan debyyttilevyn vuonna 2021. Juuri julkaistun La grande odyssée -albumin myötä The Watercolors jatkaa vahvaa ja raikasta musiikillista tutkimusmatkaansa. Janne Saarinen – oboe ja englannintorvi, Ilkka Uksila – vibrafoni, Joonas Tuuri – kontrabasso, Joonas Leppänen – rummut, Aino Rautakorpi – viulu, Helena Dumell – alttoviulu, Saara Viika – sello.
6.6.2024 Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox Tampere-talo Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox in Tampere
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 66,50 € / 62 € / 59 €. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pop-klassikoita vintage-sovituksina esittävä pop-jazz-sensaatio Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox palaa Suomeen. Kaksi miljardia katselukertaa YouTubessa kerännyt ja valtavaksi viraali-ilmiöksi kasvanut yhdysvaltalaiskollektiivi nähdään kesäkuussa Helsingin Kulttuuritalolla. Kun pianisti Scott Bradlee kasasi aikakausia iloisesti sekoittelevan musiikkikollektiivinsa kellariasunnossaan New Yorkin Queensissä kesällä 2014, hän tuli keksineeksi viraalihitin, joka kasvoi pikavauhtia internetin syövereistä konserttilavoille ja johti loppuunmyytyihin esityksiin pitkin Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa. Ensimmäisiä kiertueita ylistivät niin musiikkimediat kuin nimekkäät artistikollegatkin. Muutaman seuraavan vuoden aikana Postmodern Jukebox sai maineen ”laulajien Saturday Night Livenä”, astinlautana, jolta kymmenet poikkeuksellisen lahjakkaat levyteollisuudelta huomaamatta jääneet artistit ponnistivat tähteyteen. Kymmenen vuotta ja kaksi miljardia YouTube-katselukertaa myöhemmin Postmodern Jukeboxin keikoista on tullut sadoille tuhansille omistautuneille faneille jokavuotinen perinne, joille pukeudutaan parhaimpiinsa, vintage-tyyliin ja täysillä elämykseen uppoutuen. Konserttivieraat saavat yhä edelleen nauttia häikäisevästä ja inspiroivasta matkasta läpi Postmodern Jukebox -universumin, jossa nykypäivän korvamadot ja ikoniset pophitit puetaan ajattoman klassisiin sävelkieliin alkaen 1920–luvun jatsista ja swingistä aina doo-wopiin ja Motown-souliin. Tutut kappaleet heräävät uuteen eloon tulkitsijoinaan maalmanluokan laulajat, tanssijat ja instrumentalistit.
6.6.2024 Tampere Guitar Festival G Livelab Tampere Tampere Guitar Festival in Tampere
Klo: 21.00. Osoite: Puutarhakatu 1.
Tampere Guitar Festival. Mario Parizek, kitara. Deodato Siquir Trio: Deodato Siquir (MOZ), rummut & laulu, Petri Ahjokoski (FIN), kitara, Anu Ahjokoski (FIN), basso. Mario Parizek on itävaltalainen fingerstyle-kitaristi. Hänen sävellyksissään tulee vahvasti esille perkussiivinen soittotapa. Parizek kehitti oman tyylinsä kuuntelemalla yleisön reaktioita erityisesti esiintyessään katumuusikkona. Parizekin aktiivinen osallistuminen Euroopan katumusiikkiskeneen on tuonut hänelle mainetta katutaidefestivaaleilla ympäri Eurooppaa. Tämä johti myös kutsuun Busking World Cupiin Etelä-Koreaan, maailman suurimpaan katumusiikkikilpailuun. Tämän lisäksi hän on tunnettu työstään vaskisoitinorkestereiden kanssa. Kolme kokenutta muusikkoa ja säveltäjää, joiden erilaiset taustat juontavat yhdessä barokista afrikkalaiseen perintöön sekä jazzista bluesiin ja fuusioon, luovat positiivisen genrerajoille sokean musikillisen kokonaisuuden. Deodato Siquir Trion siemen kylvettiin vuonna 2017, kun muusikot tapasivat Tampere Guitar Festivalilla, joissa he esiintyivät omien kokoonpanojensa kanssa. Nyt vihdoin, vuosia kestäneen ideoinnin jälkeen, yhteistyö vie seuraavaan vaiheeseen.
7.6.2024 Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox Kulttuuritalo Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Alk. 59 €. Osoite: Sturenkatu 4.
Pop-klassikoita vintage-sovituksina esittävä pop-jazz-sensaatio Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox palaa Suomeen. Kaksi miljardia katselukertaa YouTubessa kerännyt ja valtavaksi viraali-ilmiöksi kasvanut yhdysvaltalaiskollektiivi nähdään kesäkuussa Helsingin Kulttuuritalolla. Kun pianisti Scott Bradlee kasasi aikakausia iloisesti sekoittelevan musiikkikollektiivinsa kellariasunnossaan New Yorkin Queensissä kesällä 2014, hän tuli keksineeksi viraalihitin, joka kasvoi pikavauhtia internetin syövereistä konserttilavoille ja johti loppuunmyytyihin esityksiin pitkin Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa. Ensimmäisiä kiertueita ylistivät niin musiikkimediat kuin nimekkäät artistikollegatkin. Muutaman seuraavan vuoden aikana Postmodern Jukebox sai maineen ”laulajien Saturday Night Livenä”, astinlautana, jolta kymmenet poikkeuksellisen lahjakkaat levyteollisuudelta huomaamatta jääneet artistit ponnistivat tähteyteen. Kymmenen vuotta ja kaksi miljardia YouTube-katselukertaa myöhemmin Postmodern Jukeboxin keikoista on tullut sadoille tuhansille omistautuneille faneille jokavuotinen perinne, joille pukeudutaan parhaimpiinsa, vintage-tyyliin ja täysillä elämykseen uppoutuen. Konserttivieraat saavat yhä edelleen nauttia häikäisevästä ja inspiroivasta matkasta läpi Postmodern Jukebox -universumin, jossa nykypäivän korvamadot ja ikoniset pophitit puetaan ajattoman klassisiin sävelkieliin alkaen 1920–luvun jatsista ja swingistä aina doo-wopiin ja Motown-souliin. Tutut kappaleet heräävät uuteen eloon tulkitsijoinaan maalmanluokan laulajat, tanssijat ja instrumentalistit.
7.6.2024 Timo Kämäräinen & Tampere Big Band play Pat Metheny Klubi Timo Kämäräinen & Tampere Big Band play Pat Metheny in Tampere
Klo: 21.00. Pääsymaksu: 22,50-25,50 €. Osoite: Tullikamarinaukio 2.
20. Tampere Guitar Festival. Maamme eturivin kitaristeihin lukeutuva Timo Kämäräinen tulkitsee legendaarisen Pat Methenyn teoksia yhdessä svengaavan Tampere Big Bandin kanssa. Luvassa on materiaalia sekä Methenyn soolotuotannosta että Pat Metheny Groupin ohjelmistosta. Orkesteria johtaa kapellimestari Ville Vannemaa.
8.6.2024 Petteri Sariola Ravintola Telakka Petteri Sariola in Tampere
Klo: 21.00. Pääsymaksu: 22,50-25 €. Osoite: Tullikamarin aukio 3.
20. Tampere Guitar Festival.
13.6.2024 Manala Afterwork Jazz Ravintola Manala Manala Afterwork Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Dagmarinkatu 2.
Manala Afterwork trio: Arto Ikävalko – piano, Joonas Tuuri – basso, Ville Luukkonen – rummut. Manala Afterwork Jazz on vuonna 2018 perustettu, viikoittainen jazzklubi Helsingin ydinkeskustassa. Joka torstai tunnelmallinen Manala muuttuu New Yorkin mutkattomien jazzravintoloiden inspiroimaksi tapahtumapaikaksi, jossa yhdistyvät kursailemattomat puitteet, korkealaatuinen musiikki ja hyvä ruoka ja juoma. Konsertteihin on aina vapaa pääsy, joten voit kävellä sisään ja ulos miten mielit! Hyvän istumapaikan halutessaan on kuitenkin hyvä idea tulla paikalle ajoissa.
13.6.2024 Jazz Jkl Collective Ravintola Poppari Jazz Jkl Collective in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Torstain jazzklubi. Jazz Jkl Collective feat. Manuel Dunkel. Suomalaisen jazzin kovinta ydintä edustava saksofonisti Manuel Dunkel vierailee kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven klubivieraana. Ohjelmassa on Dunkelin omia sävellyksiä ja John Coltranen musiikkia. Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Seitsemän sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 70 albumilla ja yli 30 maassa. Oman kvartettinsa lisäksi monien yhtyeiden luottosaksofonistina (mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Jukka Perko & Hurmio-orkesteri ja Platypus Ensemble) toimineelle taiturille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Dunkel tunnetaan erinomaisena John Coltrane -tulkitsijana. Hänen omassa tuotannossaan melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin. Manuel Dunkel – saksofoni, Tuomas Paukku – kitara, Marian Petrescu – piano, Pekka Törmänen – basso, Kasper Halttunen – rummut.
14.6.2024 Thomas New Orleans Vanai Bistro & Bastu Thomas New Orleans in Hämeenlinna
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mensanaukio 4.
Thomas New Orleans feat. Sasha Charkin (Ukraina) soittaa funk-, lattari- ja jazzsävelmiä aidolla New Orleans -hengellä Vanain terassilla. Ryhmän soundi on ainutlaatuinen ja autenttinen. Improvisaatio ja höyryävä yhteissoitto on kokoonpanon vahvuus. Kokoonpanossa soittaa koskettimia Kalle Katz. Hänellä on aivan omanlainen erittäin juureva jazz-pianonsoittotyyli, jota ei näillä kulmilla yleensä paljon kuulla. Bassorekisteriä hoitaa Kenneth Ojutkangas tuubansa kanssa. Kenneth on multi-instrumentalisti joka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja hän soittaa erittäin monipuolisesti monessa eri kokoonpanossa. Erikoisvieraana kokoonpanossa on Sasha Charkin pasuunassa. Charkin on huippupasunisti joka on paennut sotaa Ukrainasta mutta on ennen sotaa esiintynyt monen kansainvälisen jazzmuusikon ja kokoonpanon kanssa Ukrainassa, USA:ssa ja ympäri Eurooppaa. Rummuissa ja bändi-liiderinä toimii porvoolainen jazzrumpali ja lyömäsoitintaiteilija Thomas Törnroos, joka on järjestänyt ja tuottanut jazzkonsertteja Steamin' Jazz Club -nimellä Porvoossa ja Soul & Jazz Time Out Loviisassa. Esitys on yleisölle avoin ja ilmainen.
24.6.2024 - 29.6.2024 Imatra Big Band Festival Kesäteatteriareena Imatra Big Band Festival in Imatra
Osoite: Torkkelinkatu 11.
Mm. Candy Dulfer, IBBF All Stars Big Band & Lagaylia Frazier, Duke Robillard, Juha Björninen, Imatra Big Band & Siiri Nordin, Ladies First Big Band, Vuoksi Brass, Junior All Star Big Band, Suomen Jazzlegendat, Big Band -kesäkurssin kurssiorkesterit, Screaming Jay and Bones, Sami Saari ja Jazzpojat.
27.6.2024 - 29.6.2024 Kalottjazz & Blues Åströminpuinsto Kalottjazz & Blues in Tornio

Useita esityspaikkoja.
5.7.2024 - 7.7.2024 Baltic Jazz Puisto Baltic Jazz in Taalintehdas
19.7.2024 - 20.7.2024 Odysseus Festival Korjaamo Odysseus Festival in Helsinki
Osoite: Töölönkatu 51 B.
Mm. AINON, Aino Juutilainen, Enji (MN), Ghosted (Oren Ambarchi, Johan Berthling & Andreas Werliin) (SE), Heta Bilaletdin, Horse Lords (US), Islaja, Janne Westerlund, Lost Girls (Jenny Hval & Håvard Volden) (NO), Oren Ambarchi (AU), Superposition, The Stance Brothers, Varropas, Verneri Pohjola ”Monkey Mind”, Victor Herrero (ES), Yam Ha.
24.7.2024 - 28.7.2024 Jazzkukko Laitilan kirkkopuisto Jazzkukko in Laitila
Osoite: Keskuskatu 12.
Mm. Mike Stern & Randy Brecker Band.
25.7.2024 - 27.5.2024 Raahen Rantajatsit Kahvila Ruiskuhuone Raahen Rantajatsit in Raahe
Pääsymaksu: To-La festivaalipassi 90€ Perjantai 50€ Lauantai 50€ To-La Ruiskuhuone 60€. Osoite: Rantakatu 35.
Mm. Suzanne (FR), Pelkkä Poutanen, Hobo Fires, Francesco D’Angelo, Bass & Voice Omilla mailla, Wishamalii, PLOP & Junn, DJ Bunuel, VIRTA, Gabriel Korhonen & Raahen puhallinorkesteri & Kari Ikonen, Josefiina Vannesluoma Mortal Lease, Verneri Pohjola Exotic Matter, Laurell & Sun Dog, Inariveljet, Jamit / house band.
25.7.2024 - 27.7.2024 Korpo Sea Jazz Korppoon tori Korpo Sea Jazz in Korppoo

Useita esityspaikkoja.
25.7.2024 - 27.7.2024 Raahen Rantajatsit Kahvila Ruiskuhuone Raahen Rantajatsit in Raahe
Osoite: Rantakatu 35.
Useita esityspaikkoja.
31.7.2024 - 3.8.2024 Turku Sea Jazz Kirkkopuiston Terassi Turku Sea Jazz in Turku
Osoite: Tuomiokirkontori 1.
Useita esityspaikkoja.
7.8.2024 - 8.8.2024 Kokkola Sea Jazz Kahvila Saha Kokkola Sea Jazz in Kokkola
Osoite: Sahakatu 8.
Mm. Viktoria Tolstoy.
9.8.2024 - 10.8.2024 Åland Sea Jazz Alandica Åland Sea Jazz in Mariehamn
Osoite: Strandgatan 33.
Useita esityspaikkoja.
15.8.2024 Sinne Eeg & Friends Nurmes-talo Sinne Eeg & Friends in Nurmes
Klo: 19.00. Osoite: Kötsintie 2.
Koko Jazz Iisalmi. Laulajatar Sinne Eeg on yksi harvoista Yhdysvalloissa isosti menestyneistä skandinaaveista. Hän on valloittanut vierailuillaan myös suomalaiset sydämet! Mutkaton esiintyminen, tarinat musiikin ympärillä ja jumalainen ääni kutsuvat kuulijoita. Tervetuloa diiva Sinne Eegin ja yhtyeen konserttiin!
17.8.2024 Sinne Eeg & Friends Koko Jazz Club Sinne Eeg & Friends in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/10 €. Osoite: Hämeentie 3.
Laulajatar Sinne Eeg on yksi harvoista Yhdysvalloissa isosti menestyneistä skandinaaveista. Hän on valloittanut vierailuillaan myös suomalaiset sydämet! Mutkaton esiintyminen, tarinat musiikin ympärillä ja jumalainen ääni kutsuvat kuulijoita. Tervetuloa diiva Sinne Eegin ja yhtyeen konserttiin!
22.8.2024 The Stance Brothers G Livelab Tampere The Stance Brothers in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 33/25 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Tuottaja-rumpali Teppo ”Teddy Rok” Mäkysen studio-alias The Stance Brothers lukeutuu monesta yhteydestä tunnetun, arvostetun tekijän rakastetuimpiin projekteihin. Vuonna 2007 debyyttialbuminsa Kind Soul (Ricky-Tick Records) julkaissut ja viime vuosina rapsakoiden vinyylisinglejen julkaisuun keskittynyt The Stance Brothers teki hartaasti odotetun paluunsa kokopitkän levyn formaattiin 24.11.2023 kun We Jazz Records julkaisi uutuuslevyn Duktus. Mäkynen esitteli uuden The Stance Brothers -kokoonpanon We Jazz -festivaalilla joulukuussa 2023. Duktus pohjautuu toimivaksi havaittuun ”Stance-soundiin”, eli rullaavien rumpukomppien ja kuulaan vibrafonin yhdistelmään, mutta Mäkynen vie Stance Brothers -musiikin samalla pidemmälle kuin koskaan aiemmin. Singlelohkaisut Futuristic Earth ja Again näyttävät suuntaa syvemmälle, värikylläisemmälle kokonaisilmaisulle, mutta samalla ne toimivat vain pintaraapaisuna levylle, josta löytyy uusia kerroksia sen jokaisella raidalla.
12.9.2024 Jonas Metsäkylä Trio Nurmes-talo Jonas Metsäkylä Trio in Nurmes
Klo: 19.00. Osoite: Kötsintie 2.
Koko Jazz Iisalmi. Kitaristi Jonas Metsäkylän uusi trio puhkuu elinvoimaa, mutta tarjoaa livenä Jonaksen tapaan harkitun taiteellisen kaaren. Kitaristi Metsäkylän musiikilliseen historiaan kuuluvat nuoruuden rakkaus rock-ilmaisuun a´la Hendrix ja sitä seurannut rakkaussuhde jazzmusiikin perinteeseen.
13.9.2024 Jonas Metsäkylä Trio Ravintola Raatihuone Jonas Metsäkylä Trio in Iisalmi
Klo: 20.00. Osoite: Kauppakatu 22.
Koko Jazz Iisalmi. Kitaristi Jonas Metsäkylän uusi trio puhkuu elinvoimaa, mutta tarjoaa livenä Jonaksen tapaan harkitun taiteellisen kaaren. Kitaristi Metsäkylän musiikilliseen historiaan kuuluvat nuoruuden rakkaus rock-ilmaisuun a´la Hendrix ja sitä seurannut rakkaussuhde jazzmusiikin perinteeseen.
14.9.2024 Jonas Metsäkylä Trio Koko Jazz Club Jonas Metsäkylä Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20/10 €. Osoite: Hämeentie 3.
Kitaristi Jonas Metsäkylän uusi trio puhkuu elinvoimaa, mutta tarjoaa livenä Jonaksen tapaan harkitun taiteellisen kaaren. Kitaristi Metsäkylän musiikilliseen historiaan kuuluvat nuoruuden rakkaus rock-ilmaisuun à la Hendrix ja sitä seurannut rakkaussuhde jazzmusiikin perinteeseen. Metsäkylän jazzperinnettä esille tuovat konsertit ovat olleet poikkeuksetta yleisömenestyksiä. Hänen omia sävellyksiään kuullaan nyt ensimmäistä kertaa kokeneessa seurassa. Rummuissa toimii Yrjö-palkittu virtuoosi Jussi Lehtonen. Bassoa soittaa Timo Hirvonen. Jonas Metsäkylä, kitara, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
5.10.2024 Flame Jazz Cruise Viking Grace Flame Jazz Cruise in Turku
Klo: 20.55. Pääsymaksu: Normaali risteilylipun hinta.
Esiintyjät julkistetaan loppukeväästä.
18.10.2024 The World Famous Glenn Miller Orchestra Konserttitalo Mikaeli The World Famous Glenn Miller Orchestra in Mikkeli
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Peruslippu 62,00 € Ryhmät min 15 hlöä: 50,00 €. Osoite: Sointukatu 1.
Glenn Millerin musiikki soi ympäri maailmaa vielä 80 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Tällä konsertilla kunnioitetaan yhtä big band -kauden legendaa ja orkesterin perustajaa. Glenn Miller täyttäisi 1.3.2024 120 vuotta. Yhtenäisenä punaisena lankana läpi konsertin orkesterinjohtaja Jan Slottenäs kertoo kappaleiden välissä Glenn Millerin elämästä. Miller lanseerasi aikanaan vain 4 vuodessa 23 niin kutsuttua ”ykköshittiä” – siis enemmän kuin Elvis tai Beatles. Glenn Miller Orchestraa pidetään ainutlaatuisen soundinsa ansiosta yhtenä menestyneimmistä big bandeista kautta aikojen. Glenn Miller Orchestra Scandinavia perustettiin vuonna 2010 Glenn Miller Productions, Inc.:n lisenssillä. Pasuunasoittaja Jan Slottenäsin johtaman orkesterin kotipaikka on Tukholma ja se kiertää säännöllisesti Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Orkesterissa soittaa useita nuorempia muusikoita Ruotsin jazzeliitistä ja se tunnetaan yhtenä niistä kansainvälisesti lisensoiduista orkestereista, jotka soittavat Glenn Miller -nimellä.
25.10.2024 UMO Helsinki Jazz Orchestra & Paperi T Kulttuuritalo UMO Helsinki Jazz Orchestra & Paperi T in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Peruslippu 40 € Opiskelijat 35 € Osittain näkörajoitteiset paikat 30–35 €. Osoite: Sturenkatu 4.
Valtavirtahiphopin ulkopuolella suvereenisti kotimaisen musiikkikentän merkittävimpiin tekijöihin nousseen Paperi T:n biisit löytävät uuden muodon ja ulottuvuuden yhteiskeikalla UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Räppäri-runoilijan tuotanto saa elävän, orgaanisen sävyn kahdeksantoistahenkisen orkesterin käsittelyssä Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 25. lokakuuta ja Tampere-talolla lauantaina 26. lokakuuta 2024. Kollektiivin aiempi yhteiskonsertti Kultsalla 2019 myi loppuun hetkessä. Konserteissa kuullaan uusia big band -sovituksia keväällä 2023 julkaistulta albumilta Joka päivä jotain katoaa, ja jo aiemmilla yhteiskeikoilla kuultuja orkesterisovituksia Paperi T:n tuotannosta. – On upeeta päästä jatkamaan yhteistyötä ja kuulla, miltä uuden albumin kappaleet kuulostavat UMOn sovittamina ja soittamina, Paperi T tunnelmoi. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan. Permanto on osittain ikärajaton.
26.10.2024 UMO Helsinki Jazz Orchestra & Paperi T Tampere-talo UMO Helsinki Jazz Orchestra & Paperi T in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Peruslippu 40 € Opiskelijat 35 €. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Valtavirtahiphopin ulkopuolella suvereenisti kotimaisen musiikkikentän merkittävimpiin tekijöihin nousseen Paperi T:n biisit löytävät uuden muodon ja ulottuvuuden yhteiskeikalla UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Räppäri-runoilijan tuotanto saa elävän, orgaanisen sävyn kahdeksantoistahenkisen orkesterin käsittelyssä Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 25. lokakuuta ja Tampere-talolla lauantaina 26. lokakuuta 2024. Kollektiivin aiempi yhteiskonsertti Kultsalla 2019 myi loppuun hetkessä. Konserteissa kuullaan uusia big band -sovituksia keväällä 2023 julkaistulta albumilta Joka päivä jotain katoaa, ja jo aiemmilla yhteiskeikoilla kuultuja orkesterisovituksia Paperi T:n tuotannosta. – On upeeta päästä jatkamaan yhteistyötä ja kuulla, miltä uuden albumin kappaleet kuulostavat UMOn sovittamina ja soittamina, Paperi T tunnelmoi. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan. Konsertti on ikärajaton.
31.10.2024 - 3.11.2024 Tampere Jazz Happening Tullikamarin Pakkahuone Tampere Jazz Happening in Tampere
Osoite: Tullikamarin aukio 2.
Useita esityspaikkoja.

Subscribe: RSS | iCal