Keikat

Pvm Mitä Paikka Paikkakunta
29.5.2023 Signe feat. Mila Laine Hakasalmen huvila Signe feat. Mila Laine in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15 €, opiskelijat 12 €, kaverilippu kahdelle 30 €. Osoite: Mannerheimintie 13b.
jaZZanti. Riikka Keränen: laulu, Selma Savolainen: laulu, Josefiina Vannesluoma: laulu ja Mila Laine: sello.
29.5.2023 Teemu Kekkonen Trio Ravintola Kairo Teemu Kekkonen Trio in Kotka
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50/11,50/9,50 €. Osoite: Satamakatu 7.
Kotka Jazz: East Coast Jazz Club.. Jazzpianisti ja säveltäjä Teemu Kekkonen on nouseva tähti eurooppalaisella jazzkentällä. Pohdiskelevat sävellykset, elokuvalliset harmoniat, meditatiiviset groovet ja tutunkuuloiset melodiat ovat hänen musiikkinsa tunnusmerkkejä. Teemu Kekkonen Trio esittää musiikkia pianistin debyyttialbumilta Here/There (julk. 16.9.2022). Kappaleita tulkitsevat Kekkosen rinnalla basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Roope Kantonen. Levyn sävellykset ovat syntyneet viimeisen kymmenen vuoden varrella tosielämän tarinoiden ja tunnelmien inspiroimana. Arvostetusta Amsterdamin konservatoriosta äskettäin valmistunut pianisti tarjoilee charmikasta ja herkkää triomusiikkiaan pohjoismaisella, melodisella tyylillä. Inspiraatiota Kekkosen musiikille löytyy yhtä lailla esimerkiksi pianistien Chick Corean ja Vijay Iyerin tuotannosta, kuin myös pop-musiikista ja Maurice Ravelin impressionismista. Laaja-alaiset vaikutteet antavat tälle triolle todella omaleimaisen soundin, joka yhtä lailla innostuttaa ja rauhoittaa kuulijaansa. Teemu Kekkonen – piano, Mikael Saastamoinen – basso, Roope Kantonen – rummut.
30.5.2023 Sörkan Ruusu Weekly Jazz Session Ravintola Sörkan Ruusu Sörkan Ruusu Weekly Jazz Session in Helsinki
Klo: 18.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pääskylänrinne 3.
Houseband klo 18-19. Jamit klo 19-21.
31.5.2023 Sid Hille Temppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Osoite: Lutherinkatu 3.
”Solo piano improvisation”. Pianisti Sid Hille soittaa monipuolista, meditatiivista musiikkia kirkon flyygelillä. Kirkon aulassa on myynnissä Hillen levytuotantoa, mm. Temppeliaukiolla nauhoitetut CD:t.
31.5.2023 Oiva Wednesday Jazz Ravintola Oiva Oiva Wednesday Jazz in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Porthaninkatu 5.
31.5.2023 Mika Kallio Gong Odyssey Hakasalmen huvila Mika Kallio Gong Odyssey in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15 €, opiskelijat 12 €, kaverilippu kahdelle 30 €. Osoite: Mannerheimintie 13b.
jaZZanti. Mika Kallio: gongit ja syntetisaattori, Jussi Fredriksson: gongit ja syntetisaattorit, Jaska Luk- karinen: gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet ja Max Zenger: bassoklarinetti.
1.6.2023 Manala Afterwork Jazz Ravintola Manala Manala Afterwork Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Dagmarinkatu 2.
Manala Jazz Trio. Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin! Katso kevään ohjelmasta huipputason vierailijamme ja pistä päivämäärät muistiin!
1.6.2023 Sähkökitarakvartetti Hietsun Paviljonki Sähkökitarakvartetti in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10/5 €. Osoite: Hiekkarannantie 9.
Teokset: Riikka Talvitie: Energiavaje (2023) KE, Egidija Medekšaite: Puriya (2021), Léo Dupleix: Piece for electric guitar quartet (2018). Sähkökitarakvartetti: Sigurdur Rögvaldsson, Jukka Kääriäinen, Lauri Hyvärinen & Juhani Grönroos (sähkökitarat).
2.6.2023 Kyläjazz Original Sokos Hotel Tripla Kyläjazz in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Fredrikanterassi 1 B.
Kontrabasisti Joonas Tuuri ja pianisti Lassi Kouvo esittävät omia sävellyksiään ja svengaavia tulkintojaan jazzstandardeista. Joonas Tuuri, kontrabasso, Lassi Kouvo, piano.
3.6.2023 We Jazz Label Night G Livelab We Jazz Label Night in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Teppo Mäkynen Atonal Drums +1, Uusi Aika. We Jazz Records esittelee uutta musiikkia G Livelabin Label Night -illassa kesäkuussa. Kansainvälisesti noteerattu ja kotimaassakin palkittu levymerkki poimii rosteristaan kaksi ajankohtaista yhtyettä, joista kumpikin esiintyy tällä kertaa ensi kertaa tässä muodossaan. Rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen Atonal Drums on akustista jazznäkemystä abstraktin elektronisen musiikin risteyskohtiin luontevasti taivutteleva projekti. G Livelabissa Atonal Drumsin live-versiossa kuullaan ensi kertaa saksofonisti Mikko Innasta, joka on illan otsikossakin mainittu ”+1”. Uusi Aika julkaisi debyyttilevynsä viime syksynä ja valloitti kuulijain sydämet meditatiivisella, syvän orgaanisella soundillaan. Tällä keikalla yhtyeen rumpupallilla vierailee mm. Black Motorista ja Oaagaadasta tuttu Simo Laihonen.
6.6.2023 Tiistaijazzit Bar Favela Tiistaijazzit in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mechelininkatu 13.
Linda Fredriksson & Mikko Innanen.
8.6.2023 Manala Afterwork Jazz Ravintola Manala Manala Afterwork Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Dagmarinkatu 2.
Manala Jazz Trio feat. Anna Inginmaa. Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin! Katso kevään ohjelmasta huipputason vierailijamme ja pistä päivämäärät muistiin!
8.6.2023 Jazz Jkl Live Poppari Jazz Jkl Live in Jyväskylä
Klo: 19.00. Osoite: Puistokatu 2-4.
8.6.2023 Mulliganes feat. Julia Vuorinen Teerenpeli Mulliganes feat. Julia Vuorinen in Lahti
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10 €, jameihin vapaa pääsy. Osoite: Vapaudenkatu 20.
Lahti Jazz Club. Lahtelainen Mulliganes esittää cool jazzia. Tämä melodinen suuntaus syntyi Yhdysvaltain länsirannikolla 1950-luvulla riehakkaan be bopin vastareaktioksi ja sitä aikanaan kutsuttiin myös ”älylliseksi jazziksi”, koska se mm. ihannoi klassista musiikkia. Uranuurtajista yksi oli Gerry Mulliganin kvartetti, jonka luomaa sointikuvaa jälleen saatetaan eläväksi Martti Peipon luotsaaman kokoonpanon voimin. Julia Vuorinen tunnetaan monipuolisena artistina ja pedagogina. Hän on tehnyt uraa lukuisissa kevyen musiikin yhtyeissä ja projekteissa sekä esiintynyt useilla jazzfestivaaleilla. Hän on myös toiminut jazzia ja suomenkielistä soulia yhdistävän Bitter Sweet -yhtyeen solistina. Julia Vuorinen – laulu, Timo Hiipakka – trumpetti,, Martti Peippo – baritonisaksofoni, Jussi Seppälä – kontrabasso, Lari Hermanni Lius – rummut. Jamit klo 21, host Etelärinteen Pojat.
8.6.2023 Silva Kallionpää Quartet Poppari Silva Kallionpää Quartet in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. Persoonallinen ja riskejä kaihtamaton Silva Kallionpää Quartet ohjastaa viulisti-yhtyeenjohtajan säveltämää monivivahteista musiikkia odottamattomille poluille. Monipuolisesti Helsingin musiikkikentällä vaikuttava viulisti Silva Kallionpää on soittouransa alusta asti perehtynyt rytmimusiikkiin ja improvisointiin. Kallionpään sävellykset kurottavat uteliaasti ja rönsyilevästi myös jazzmusiikin erikoisemmille sektoreille, yhdistellen lähes tasavertaisesti lyyristä ja rytmisesti leikkittelevää nykyjazzia, kamarimusiikillista minimalismia sekä postrockmaista dramatiikkaa. Vuodesta 2017 toimineen yhtyeen debyyttilevy julkaistiin huhtikuussa 2022. Silva Kallionpää – viulu, Nikita Rafaelov – koskettimet, Juuso Rinta – kontrabasso, Joonas Leppänen – rummut.
9.6.2023 Royal Jazz Club Radisson Blu Royal / Bistro Johan Royal Jazz Club in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Runeberginkatu 2.
Kitaristi ja laulaja Matti Riutamaa hivelee kuulijoiden korvia tyylikkäillä sooloillaan ja samettisella tenorillaan Royalin jazzillassa. Matti Riutamaa, kitara ja laulu, Lassi Kouvo, piano.
9.6.2023 Olli Soikkeli Trio G Livelab Tampere Olli Soikkeli Trio in Tampere
Klo: 21.30. Pääsymaksu: Lippu.fi 29 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Tampere Guitar Festival. New Yorkissa asuva ja Pielisen rannalta Nurmeksesta maailmalle ponnistanut Olli Soikkeli on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Tampereelle hän saapuu basisti Joonas Tuurin ja rumpali Aleksi Heinolan kanssa. Syvälliset tulkinnat, rouhea svengi ja virtuoottinen nopeus paiskaavat kättä alvariinsa tällä keikalla. ”Olli Soikkeli, is a riveting Finnish guitarist who combines astonishing dexterity and speed with pure soul in a way that places him among the worthiest current day successors to the legacy of the great Django.” -The Wall Street Journal Virtuoosisesta soitostaan tunnettu Olli Soikkeli on yksi maamme menestyksekkäimmistä kitaristeista. Kuuluisan Django Reinhardtin jalanjäljissä kulkeva Soikkeli on tehnyt jazz-diggareihin lähtemättömän vaikutuksen energisillä esiintymisillään ympäri maailmaa. New Yorkissa asuva Soikkeli esiintyy aktiivisesti genren maailmantähtien rinnalla jazz-klubeilla ja festivaaleilla. Vuonna 2016 Huffington Post ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazz-albumeista.
10.6.2023 Jukka Iisakkila & Grand Flexible Band G Livelab Tampere Jukka Iisakkila & Grand Flexible Band in Tampere
Klo: 21.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Kapellimestari-instrumentalisti-säveltäjä Jukka Iisakkilan tulevan uuden albumin sävellykset on tehty ystäville ja syttyvät värikkään vahvaan ilmaisuun Grand Flexible Bandin esittämänä. Jukka Iisakkilan monipuolinen muusikkous on vienyt hänet säännöllisesti Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien eteen, rock-areenoille ja klubeille. Kanssamuusikkoina ovat olleet niin Iro Haarla, Trygve Seim, Helmut Lachenmann kuin metalliyhtye Triptykon ja Metropole Orchestrakin. Merkittävimpänä yhteistyönä mainittakoon jatkuva yhteistyö Steve Vain kanssa. Levytyksiä on kertynyt labeleille kuten ECM, Sony / Legacy Recordings, Dacapo, Favoured Nations, Century Media Records, Pilfink, Eclipse Music ja Apart Records. Tämä G Livelabin konsertti tallennetaan osana tulevaa albumia. Yhteistyössä: Tampere Guitar Festival. Jukka Iisakkila & Grand Flexible Band: Jukka Iisakkila: kitara, piano, sävellys, Aki Lääkkölä: koskettimet, kitara, Pirkka Isotalo: basso, Ville Ojanen: viulu, Tommi Kolunen: trumpetti, Jaan Wessman: kitara, Jani Auvinen: rummut, Niko Ronimus: lyömäsoittimet + vierailijat.
12.6.2023 Silva Kallionpää Quartet Hakasalmen huvila Silva Kallionpää Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15 €, opiskelijat 12 €, kaverilippu kahdelle 30 €. Osoite: Mannerheimintie 13b.
jaZZanti. Silva Kallionpää: viulu ja sävellykset, Nikita Rafaelov: piano ja syntetisaattori, Juuso Rinta: kontrabasso ja Joonas Leppänen: rummut.
15.6.2023 Manala Afterwork Jazz Ravintola Manala Manala Afterwork Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Dagmarinkatu 2.
Manala Jazz Trio feat. Antti Lötjönen. Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin! Katso kevään ohjelmasta huipputason vierailijamme ja pistä päivämäärät muistiin!
15.6.2023 Jazz Jkl Live Poppari Jazz Jkl Live in Jyväskylä
Klo: 19.00. Osoite: Puistokatu 2-4.
Torstain jazzklubi.
15.6.2023 Jazz Jkl Collective Poppari Jazz Jkl Collective in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live: Torstain jazzklubi. Kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven solistina vierailee suomijazzin ehdoton legenda, saksofonisti Eero Koivistoinen. Ohjelmassa on sävellyksiä Koivistoisen pitkän uran varrelta sekä solistivieraan omia lempistandardeja. Eero Koivistoisella on vahva asema kotimaisen jazzin ja musiikin historiassa. Maineikkaassa Berklee School of Musicissa opiskellut ja Amerikan vuosinaan mm. Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Randy Breckerin ja John Scofieldin kanssa työskennellyt saksofonisti toimi aktiivisessa roolissa tuodessaan Suomeen amerikkalaisen jazzin uusia virtauksia. Koivistoinen on tunnetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita. Koivistoisen 1960-luvun loppupuolelta alkanut levytystuotanto on poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen. Hänelle myönnettiin Suomen Jazzliiton kaikkien aikojen ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Koivistoisen tuorein levytys julkaistiin viime syksyllä, samoin kuin omaelämänkerta Lennosta kii!. Eero Koivistoinen – saksofoni, Tuomas Paukku – kitara, Marian Petrescu – piano, Pekka Törmänen – kontrabasso, Kasper Halttunen – rummut.
16.6.2023 Kyläjazz Original Sokos Hotel Tripla Kyläjazz in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Fredrikanterassi 1 B.
Jazzlaulaja Ira Kaspi esittää mielellään tunnelmallisia ja kepeitä jazzstandardeja. Niitä saamme kuulla illan duon tulkitsemina. Pianistina Lassi Kouvo. Ira Kaspi, laulu, Lassi Kouvo, piano.
16.6.2023 Ilkka Arola Sound Tagine Vanai Bistro & Bastu Ilkka Arola Sound Tagine in Hämeenlinna
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mensanaukio 4.
Linnajazz-klubi. Ilkka Arola Sound Tagine yhdistää Lähi-Idän musiikin mausteet, kommunikoivan jazz-ilmaisun ja maailman monista folk-traditioista lainatut tanssittavat rytmit seikkailumusiikiksi, joka liikuttaa sekä kuulijan kehoa että mieltä. Bändiliideri-säveltäjä Arola luottaa laulavan pop-melodian voimaan samalla hämmentäen soppaa rikkailla rytmikudoksilla ja elokuvallisilla äänimaisemilla. Ilkka Arola Sound Tagine tarjoaa keikoillaan vahvaa tunnelatausta, soittamisen riemua ja yhtyeen itsensäkin yllättäviä tilanteita seikkaillessaan akustisen ja sähköisen psykedelia-ilmaisun kutkuttavissa maisemissa. Ilkka Arola – trumpetti, bouzouki ja laulu, Topi Korhonen – kitara, oud ja laulu, Esko Grundström – basso, syntetisaattori ja laulu, Juuso Hannukainen – perkussiot.
30.6.2023 Happy Jazz WKND -jamit Poppari Happy Jazz WKND -jamit in Jyväskylä
Klo: 23.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Puistokatu 2-4.
Lounaispuistossa järjestettävän Happy Jazz WKND:in festivaalitunnelma tiivistyy Popparin loppujameissa! Jazz Jkl Collective soittaa lyhyen avaussetin, jonka jälkeen lava on avoin jameille – Collectiven ollessa käytettävissä rytmisektiona. Sessiot rönsyilevät vapaassa hengessä eri suuntiin myöhään yöhön, ja lavalla nähdään taatusti myös Happy Jazz WKND:ssä esiintyneitä muusikoita. Tämä on jazzia! Tuomas Paukku – kitara, Marian Petrescu – piano, Pekka Törmänen – basso, Kasper Halttunen – rummut.
30.6.2023 - 1.7.2023 Happy Jazz WKND Lounaispuisto Happy Jazz WKND in Jyväskylä
Pääsymaksu: Yhden päivän lippu 39 €, kahden päivän lippu 60 €.
Olli Soikkeli Trio feat. Marian Petrescu, Johanna Iivanainen – Broken river, Sami Saari & Jazzpojat, Peela, Jukka Perko & Iiro Rantala, Helsinki-Cotonou Ensemble.
1.7.2023 Happy Jazz WKND -jamit Poppari Happy Jazz WKND -jamit in Jyväskylä
Klo: 23.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Puistokatu 2-4.
Lounaispuistossa järjestettävän Happy Jazz WKND:in festivaalitunnelma tiivistyy Popparin loppujameissa! Jazz Jkl Collective soittaa lyhyen avaussetin, jonka jälkeen lava on avoin jameille – Collectiven ollessa käytettävissä rytmisektiona. Sessiot rönsyilevät vapaassa hengessä eri suuntiin myöhään yöhön, ja lavalla nähdään taatusti myös Happy Jazz WKND:ssä esiintyneitä muusikoita. Tämä on jazzia! Tuomas Paukku – kitara, Marian Petrescu – piano, Pekka Törmänen – basso, Kasper Halttunen – rummut.
7.7.2023 - 9.7.2023 Baltic Jazz Puisto Baltic Jazz in Taalintehdas

Useita esityspaikkoja. Mm. Archipelago Sea Jazz All Stars, Antti Sarpila solo piano, DDT Jazzband & Johanna Försti, Kimito Island Big Band, Sofia Finnilä Monica Z Story, Fredrik Lindborg Trio & String Quartet, Django Collective Helsinki, Screamin’ Jay & The Bones, Anna Inginmaa, Angelika Klas & Seppo Hovi Trio…
8.7.2023 Pori Jazz All Stars feat. Gunhild Carling G Livelab Tampere Pori Jazz All Stars feat. Gunhild Carling in Tampere
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Ruotsin swingin kuningattareksi kutsuttu multi-instrumentalisti ja laulaja Gunhild Carling on kansainvälistä mainetta kerännyt jazz-sensaatio, jonka konsertit ovat paitsi yllätyksellisiä, myös erittäin viihdyttäviä. Carling esiintyy Porissa 7.7. Pori Jazz -festivaalin avajaiskonsertissa Pori Big Bandin solistina ja 8.7. Tampereen G Livelabissa yhdessä Pori Jazz All Starsin kanssa! Esiintyjät: Gunhild Carling, Tuomo Uusitalo, Jari Perkiömäki, Tomi Harrivaara, Tomi Salesvuo, Gunu Karjalainen. Tapahtuma järjestetään pääosin istumakonserttina.
10.7.2023 Shirley Sparks & Eliina Taal Keski-Porin kirkko Shirley Sparks & Eliina Taal in Pori
Klo: 18.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu.
Dreams of a Butterfly -konsertti. Herkän tunnelmallisessa konsertissa kuullaan kauneimpia amerikkalaisia jazzstandardeja, Shirley Sparksin uusia laulusävellyksiä sekä Eliina Taalin pianoimprovisaatioita. Konsertin kesto n. 70 min, ei väliaikaa. Shirley Sparks, laulu, Eliina Taal, jazzpiano. Shirley Sparks on espoolainen esiintyvä taiteilija ja säveltäjä. Shirley aloitti klassisen musiikin saralla ja toimi sillä 25 vuotta, kunnes vuodesta 2015 lähtien hän on keskittynyt amerikkalaiseen 1900-luvun alkupuolen Classic Jazz- ja Traditional Pop -musiikkiin. Shirley on laulanut mm. Antti Sarpila Swing Bandin solistina, perustanut useita omia yhtyeitä ja esiintynyt eri jazzpianistien kanssa ideoimissaan teemakonserteissa, joita hän aktiivisesti järjestää. Viime vuosina Shirley on alkanut säveltää yhä enenevässä määrin omaa lauluohjelmistoa. Shirley Sparks on opiskellut kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa, valmistunut laulupedagogiksi Metropolia AMK:sta sekä taiteen maisteriksi Oxford Brookes Universitystä, pääaineinaan englantilainen ooppera ja nykyteatteri. Häntä kiehtoo myös musiikin- ja kulttuurintutkimus. Eliina Taal (ent. Mäkiranta) on helsinkiläinen jazzmuusikko sekä pianopedagogi, joka luotsaa omaa trioaan sekä soittaa aktiivisesti erilaisissa yhtyeissä kevyen musiikin saralla. Tällä hetkellä Eliinan produktioita ovat mm. ”A Tribute to Nat King Cole”, ”Monika Z:n tarina” sekä ”Kotirintaman naisia – sota-ajan radiohitit”. Eliina toimii myös Anneli Saariston vakituisena säestäjänä ja orkesterin kapellimestarina. Eliina Taal on valmistunut valmistunut pop/jazz-pianopedagogiksi Metropolia AMK:sta ja jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.
12.7.2023 - 15.7.2023 Pori Jazz Kirjurinluoto Arena Pori Jazz in Pori

Mm. Nduduzo Makhathini, Superblue: Kurt Elling feat. Charlie Hunter, James Brandon Lewis’ Unruly Manifesto, Mark Guiliana, Chelsea Carmichael, Melissa Aldana & UMO Helsinki Jazz Orchestra, Hiromi’s Sonicwonder, Snarky Puppy, Aili Ikonen, Dave Holland New Trio, Julian Lage Trio, Kaisa’s Machine, Endea Owens & The Cookout, Aki Rissanen Hyperreal, Christian McBride with Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi, Max Zenger Globus…
14.7.2023 Linda Fredriksson Juniper G Livelab Tampere Linda Fredriksson Juniper in Tampere
Klo: 21.00. Pääsymaksu: 35 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Linda Fredriksson on noussut nopeasti yhdeksi maamme ja koko Euroopan valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Vuonna 2021 julkaistu debyyttialbumi Juniper valloitti niin kriitikkojen kuin yleisönkin sydämet. ”Koko levyn teon ajan olen fonia soittaessa halunnut palvella musan tunnelmaa ja yrittänyt tehdä valintoja musiikki edellä. Monesti olen päättänyt soittaa tosi vähän, vaikka joku mörkö pään sisällä on huudellut, että pitää soittaa nopeasti ja paljon. Kaikkien improvisaatioiden ja solististen osuuksienkin johtotähtenä on ollut kokonaisuus ja kunkin biisin ominainen tunnelma”, Fredriksson kertoo. Hän on aiemmin tullut tunnetuksi useiden eturivin yhtyeiden kuten Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition rämäpäisenä improvisoijana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona, ja hänen rikas ja omalaatuinen lähestymisensä musiikkiin on tehnyt hänestä myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen. Fredrikssonin saamiinsa tunnustuksiin kuuluvat mm. Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto vuoden merkittävästä taiteellisesta läpimurrosta vuonna 2013, arvostetun Down Beat -lehden Rising Star Baritone Saxophone -listaukset neljänä peräkkäisenä vuonna 2016-2019, Pori Jazzin Ted Curson -palkinto vuonna 2019 ja Freelancemuusikoiden stipendi merkittävästä työstä freelancemuusikkojen toimialalla vuonna 2019. Fredrikssonin esikoissooloalbumi Juniper palkittiin Vuoden Jazz Emma-palkinnolla sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla vuonna 2022.
19.7.2023 - 23.7.2023 Jazzkukko Kirkkopuisto Jazzkukko in Laitila
Osoite: Keskuskatu 12.
Useita esityspaikkoja. Mm. Xantone Blacq, Ladies First Big Band solisteinaan Osmo Ikonen & Heini Ikonen, Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Band feat. Harri Taittonen, Atte Aho yhtyeineen, Kari Antila Quartet, Mari Zhiginas & Jazzkukko House Band.
20.7.2023 Jazz Jkl Live Poppari Jazz Jkl Live in Jyväskylä
Klo: 19.00. Osoite: Puistokatu 2-4.
20.7.2023 - 22.7.2023 Korpo Sea Jazz Saaristokeskus Korpoström Korpo Sea Jazz in Korppoo
Osoite: Korpoströmsvägen 832.
Useita esityspaikkoja. Mm. Korpo Sea Jazz Houseband feat. Nina Mya, Riitta Paakki Quartet, Nina Mya: My Gospel Heart, Jussi Fredriksson Trio: Archipelago Sea Tales, Långbacka & Nordström Duo, Dunkel & Rautio, Filemon & Kalevi, Varre Vartiainen Almost Standards Acoustic Live, Nina Mya: Just Another Lonely Soul…
21.7.2023 - 23.7.2023 Odysseus Festival Lonna Odysseus Festival in Helsinki

Ahmed Ag Kaedy & Will Guthrie, Antti Lötjönen Quintet East, Bereen Ondo, Elatu Nessa, EldhRok, Fennesz, Frise Lumière, Henriette Eilertsen, Herrala/Lötjönen, Horseface, Jeremiah Chiu & Marta Sofia Honer, Joose Keskitalo & The Mystic Revelation Of Teppo Repo, Julia Reidy, Kuupuu, Lampen, Lau Nau, Linda Fredriksson Juniper, Marthe Lea Band, Mary Lattimore, Oruã, Ronald Langestraat, The Mystic Revelation Of Teppo Repo, Vaisu Luksus, Valtteri Laurell Nonet, VIRTA.
24.7.2023 Roberto Negro & Emile Parisien Hakasalmen huvila Roberto Negro & Emile Parisien in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25 €, eläke- läiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20 €, opiskelijat 15 €, kaverilippu kahdelle 40 €. Osoite: Mannerheimintie 13b.
jaZZanti. ”Les Métanuits”. Roberto Negro (FR): sopraanosaksofoni ja Emile Parisien (FR): piano.
26.7.2023 - 29.7.2023 Turku Sea Jazz Forum Marinum Turku Sea Jazz in Turku

Useita esityspaikkoja. Mm. Archipelago Sea Jazz All Stars, Teemu Viinikainen, PLOP & Junnu, Aili Ikonen, Timo Lassy Trio, Ida Nielsen & The Funkbots, Teddy Rok: Atonal Drums, Jukka Linkola Tentet, Lisa Ekdahl, Johanna Försti, Ilkka Arola Sound Tagine.
27.7.2023 - 29.7.2023 Raahen Rantajatsit Kahvila Ruiskuhuone Raahen Rantajatsit in Raahe
Osoite: Rantakatu 35.
Useita esityspaikkoja. Uusi Aika, Dantchev:Domain, KIRK, Sooäär & Yaralyan & Ounaskari, Selma Savolainen Horror Vacui, Emile Parisien & Roberto Negro, DJ Bunuel, Niillas Holmberg & Pauli Lyytinen, Arppa, Selman ja Bunuelin Luxus-orkesteri, Hot Heros & Iro Haarla, Timo Lassy Trio, DJ Bunuel, Hannibal & Hot Heros, Sooäär & Yaralyan & Ounaskari, jamit + DJ Bunuel.
31.7.2023 Jazz-Espa Espan lava Jazz-Espa in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
13.00 Ida Alanen Trio, 16.00 Signe, 17.30 Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila.
1.8.2023 Jazz-Espa Espan lava Jazz-Espa in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
13.00 Salesvuo Syncopation, 16.00 Perillä, 17.30 Eero Koivistoinen Quartet.
2.8.2023 Jazz-Espa Espan lava Jazz-Espa in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
13.00 Pienet ihmiset isot puut, 16.00 Ilmari Heikinheimo NORTHERN GARDEN, 17.30 DANTCHEV:DOMAIN.
2.8.2023 - 5.8.2023 Elojazz Hupisaarten kesäteatteri Elojazz in Oulu
Osoite: Kasarmintie 13.
Useita esityspaikkoja. Mm. Johanna Iivanainen, Mikko Iivanainen ja Oulu Sinfonia, Jukka Eskola ja Oulu Sinfonia, Emma Salokoski-Jarmo Saari, Olli Soikkeli-Cesar Carabini, OYJO Alumni, Aki Rissanen Hyperreal, Richard Bona Trio, Antti Lötjönen Quintet East, OASBB & Zara McFarlane, Olli Ahvenlahti Poet 2…
3.8.2023 Jazz-Espa Espan lava Jazz-Espa in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
13.00 Silva Kallionpää Quartet, 16.00 Teemu Kekkonen Trio, 17.30 Mikko Innasen uusi kvintetti.
4.8.2023 Jazz-Espa Espan lava Jazz-Espa in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
13.00 Jukka Haavisto, 16.00 Soul What? feat. Joonatan Rautio, 17.30 Elena Mindru Finnection.
4.8.2023 - 5.8.2023 Åland Sea Jazz Alandica Åland Sea Jazz in Mariehamn
Osoite: Strandgatan 33.
Mm. Viktoria Tolstoy, Kaisa’s Machine…
5.8.2023 Jazz-Espa Espan lava Jazz-Espa in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
13.00 Sharad Shakya Group, 14.30 Django Collective Helsinki.
9.8.2023 Goldings/Bernstein/Stewart G Livelab Goldings/Bernstein/Stewart in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 33 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Larry Goldings, Peter Bernstein ja Bill Stewart ovat soittaneet yhdessä yli kolme vuosikymmentä, ja heistä on tullut urkutriojazzin perinteen merkittävimpiä vaalijoita. He ovat levyttäneet intohimoista mutta intiimiä, hienovaraista mutta musiikillisesti rikasta jazzia useille arvostetuille levymerkeille. Perpetual Pendulum -albumin (2022) tiimoilta Downbeat-lehti kirjoitti trion jokaisen muusikon olevan ilmaisussaan uransa huipulla. Larry Goldings, organ; Peter Bernstein, guitar; Bill Stewart, drums.
16.8.2023 PLOP & Juhani Aaltonen G Livelab PLOP & Juhani Aaltonen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Villi ja vapaa jazztrio PLOP yhdisti voimansa elävän legendan, saksofonisti-huilisti Juhani “Junnu” Aaltosen kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi Fiasko Recordsin julkaisema PLOP & JUNNU – albumi, joka palkittiin Emma-gaalassa vuoden jazzlevynä tänä keväänä. Mikko Innanen, saksofoni, oboe; Juhani Aaltonen, huilu; Ville Herrala, basso; Joonas Riippa, rummut. Tapahtuma järjestetään pääosin istumakatsomolla.
17.8.2023 PLOP & Juhani Aaltonen G Livelab Tampere PLOP & Juhani Aaltonen in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Villi ja vapaa jazztrio PLOP yhdisti voimansa elävän legendan, saksofonisti-huilisti Juhani “Junnu” Aaltosen kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi Fiasko Recordsin julkaisema PLOP & JUNNU -albumi, joka palkittiin Emma-gaalassa vuoden jazzlevynä tänä keväänä. Mikko Innanen, saksofoni, oboe; Juhani Aaltonen, huilu; Ville Herrala, basso; Joonas Riippa, rummut. Tapahtuma järjestetään pääosin istumakatsomolla.
22.8.2023 - 26.8.2023 Viapori Jazz Suomenlinna Viapori Jazz in Helsinki

Useita esityspaikkoja. Kalle Torniainen & Lenni-Kalle Taipale Band: Vesku – jazzmies, Nprth of Kallio Ensemble, Yllätyskonsertti, Aili Järvelä & Band: Unituulia, Peter Lerchen soolokonsertti, Merimelu-konsertti, UMOn torviseitsikko kapellimestarina Esko Heikkinen, solistina Anna Inginmaa: Berliini/Pariisi/Helsinki & iloinen 20-luku, Hannu-Pekka Björkman & Jukka Perko Avara: Puku ommellaan hiljaisuudessa, Salsamania – Come Back!
24.8.2023 Jazz Jkl Live Poppari Jazz Jkl Live in Jyväskylä
Klo: 19.00. Osoite: Puistokatu 2-4.
26.8.2023 PLOP Cafe Saltbodan PLOP in Loviisa
Osoite: Laivasilta 4.
Mikko Innanen (puhaltimet), Ville Herrala (kontrabasso), Joonas Riippa (rummut).
11.9.2023 Riikka Keränen Ravintola Kairo Riikka Keränen in Kotka
Klo: 19.00. Osoite: Satamakatu 7.
Kotka Jazz: East Coast Jazz Club..
13.9.2023 Timo Lassy Trio G Livelab Timo Lassy Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 30 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazz-artistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia. Konsertissa kuullaan uusinta hänen kokoonpanoistaan: Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostamaa Trioa, joka julkaisi ylistystä keränneen debyyttilevynsä 2021. Helsingin sanomat kehui We Jazz Recordsin julkaiseman Trio-albumin viiden tähden arvoiseksi ja suitsutus jatkui pian kansainvälistä mediaa myöten. Timo Lassy Trio esiintyy G Livelabissa sekä 13. että 14.9., ja molemmat keikat tullaan äänittämään. Timo Lassy, saksofoni; Ville Herrala, kontrabasso; Jaska Lukkarinen, rummut.
14.9.2023 Timo Lassy Trio G Livelab Timo Lassy Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 30 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazz-artistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia. Konsertissa kuullaan uusinta hänen kokoonpanoistaan: Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostamaa Trioa, joka julkaisi ylistystä keränneen debyyttilevynsä 2021. Helsingin sanomat kehui We Jazz Recordsin julkaiseman Trio-albumin viiden tähden arvoiseksi ja suitsutus jatkui pian kansainvälistä mediaa myöten. Timo Lassy Trio esiintyy G Livelabissa sekä 13. että 14.9., ja molemmat keikat tullaan äänittämään. Timo Lassy, saksofoni; Ville Herrala, kontrabasso; Jaska Lukkarinen, rummut.
18.9.2023 Krzywacki Trio Ravintola Kairo Krzywacki Trio in Kotka
Klo: 19.00. Osoite: Satamakatu 7.
Kotka Jazz: East Coast Jazz Club..
20.9.2023 Sointi Jazz Orchestra & Anders Jormin & Anni Elif G Livelab Tampere Sointi Jazz Orchestra & Anders Jormin & Anni Elif in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Sointi Jazz Orchestran vieraaksi saapuu legendaarinen ruotsalaisbasisti Anders Jormin. Jormin on ECM-levymerkille levyttävä artisti, jonka big band -sävellyksiä kuullaan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Songs and Elegies -konsertti on kokoelma sävellyksiä, jotka solistivieraana esiintyvä Jormin on sovittanut ja säveltänyt juuri tätä iltaa varten. Lisäksi 17-henkistä Sointi Jazz Orchestraa täydentää upea laulaja-sellisti Anni Elif. Tapahtuma järjestetään pääosin istumakatsomolla.
21.9.2023 Sointi Jazz Orchestra & Anders Jormin & Anni Elif G Livelab Sointi Jazz Orchestra & Anders Jormin & Anni Elif in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Sointi Jazz Orchestran vieraaksi saapuu legendaarinen ruotsalaisbasisti Anders Jormin. Jormin on ECM-levymerkille levyttävä artisti, jonka big band -sävellyksiä kuullaan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Songs and Elegies -konsertti on kokoelma sävellyksiä, jotka solistivieraana esiintyvä Jormin on sovittanut ja säveltänyt juuri tätä iltaa varten. Lisäksi 17-henkistä Sointi Jazz Orchestraa täydentää upea laulaja-sellisti Anni Elif.
25.9.2023 Eero Koivistoinen Quartet Ravintola Kairo Eero Koivistoinen Quartet in Kotka
Klo: 19.00. Osoite: Satamakatu 7.
Kotka Jazz: East Coast Jazz Club. Kotka Jazz ry 45 vuotta -juhlailta.
28.9.2023 Valtteri Laurell Nonet G Livelab Tampere Valtteri Laurell Nonet in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 35 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Mediat Helsingin Sanomista BBC:hen ovat ylistäneet Valtteri Laurell Nonetin Tigers Are Better Looking -albumia, jonka We Jazz julkaisi alkuvuodesta. Valtteri Laurell Nonet -yhtyeen esittää modernia, intiimiä jazzmusiikkia, joka ammentaa 1960-luvun alun cool jazz- ja third stream -konsepteista. Jokainen tämän all-star-kokoonpanon huippumuusikoista pääsee myös solistiseen rooliin mutta yhtyeen valokeilassa on klarinetisti Antti Sarpilan ajaton ja sielukas ilmaisu. Sarpila tunnetaan pääasiassa hyvin perinteisistä swing-ajan musiikkia esittävistä kokoonpanoistaan ja on hieno huomata miten hänen soundinsa kantaa ajattomasti jazztyylien halki. Valtteri Laurell Pöyhönen, gtr; Antti Sarpila: clarinet; Jukka Eskola, trumpet, flugelhorn; Petri Puolitaival, alto sax, flute; Jussi Kannaste, tenor sax; Antti Rissanen, trombone; Ville Vannemaa, bari sax, bass clarinet; Ville Herrala, double bass; Jaska Lukkarinen, drs.
29.9.2023 Valtteri Laurell Nonet G Livelab Valtteri Laurell Nonet in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 35 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Mediat Helsingin Sanomista BBC:hen ovat ylistäneet Valtteri Laurell Nonetin Tigers Are Better Looking -albumia, jonka We Jazz julkaisi alkuvuodesta. Valtteri Laurell Nonet -yhtyeen esittää modernia, intiimiä jazzmusiikkia, joka ammentaa 1960-luvun alun cool jazz- ja third stream -konsepteista. Jokainen tämän all-star-kokoonpanon huippumuusikoista pääsee myös solistiseen rooliin mutta yhtyeen valokeilassa on klarinetisti Antti Sarpilan ajaton ja sielukas ilmaisu. Sarpila tunnetaan pääasiassa hyvin perinteisistä swing-ajan musiikkia esittävistä kokoonpanoistaan ja on hieno huomata miten hänen soundinsa kantaa ajattomasti jazztyylien halki. Valtteri Laurell Pöyhönen, gtr; Antti Sarpila: clarinet; Jukka Eskola, trumpet, flugelhorn; Petri Puolitaival, alto sax, flute; Jussi Kannaste, tenor sax; Antti Rissanen, trombone; Ville Vannemaa, bari sax, bass clarinet; Ville Herrala, double bass; Jaska Lukkarinen, drs.
2.10.2023 Louis Sclavis Quartet G Livelab Louis Sclavis Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
ECM-levymerkille neljällä vuosikymmenellä levyttänyt Louis Sclavis on 1980-luvulta asti raivannut tietään eurooppalaisen jazzin kärkeen. Ranskalaisklarinetisti kuuluu niihin pioneereihin, jotka näyttivät uuden raiteen eurooppalaiselle jazzille ja improvisoidulle musiikille kehittämällä oman persoonallisen akateemisuudesta vapaan ilmaisutavan. 70-vuotias ikoni palaa uuden yhtyeensä myötä klassiseen jazzkvartettikokoonpanoon: puhallinsoitin, piano, basso ja rummut. Pianisti Benjamin Moussay oli aikaisemmin soittanut Sclavisin kanssa kahdessa yhtyeessä. Basisti Sarah Murcia ja rumpali Christophe Lavergne olivat uusia kumppaneita, mutta heidän pitkä yhteinen soittokokemuksensa takaa sujuvan sulautumisen kokonaisuuteen. Kvartetin ensilevytys Characters on a Wall on saanut inspiraationsa Ernest Pignon-Ernestin katutaiteesta ja albumi äänitetty kuuluisassa La Buissonne -studiossa ECM-levy-yhtiön Manfred Eicherin toimiessa taiteellisena johtajana. Louis Sclavis, clarinet; Benjamin Moussay piano, Sarah Murcia, double bass, Christophe Lavergne, drs.
3.10.2023 Louis Sclavis Quartet G Livelab Tampere Louis Sclavis Quartet in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
ECM-levymerkille neljällä vuosikymmenellä levyttänyt Louis Sclavis on 1980-luvulta asti raivannut tietään eurooppalaisen jazzin kärkeen. Ranskalaisklarinetisti kuuluu niihin pioneereihin, jotka näyttivät uuden raiteen eurooppalaiselle jazzille ja improvisoidulle musiikille kehittämällä oman persoonallisen akateemisuudesta vapaan ilmaisutavan. 70-vuotias ikoni palaa uuden yhtyeensä myötä klassiseen jazzkvartettikokoonpanoon: puhallinsoitin, piano, basso ja rummut. Pianisti Benjamin Moussay oli aikaisemmin soittanut Sclavisin kanssa kahdessa yhtyeessä. Basisti Sarah Murcia ja rumpali Christophe Lavergne olivat uusia kumppaneita, mutta heidän pitkä yhteinen soittokokemuksensa takaa sujuvan sulautumisen kokonaisuuteen. Kvartetin ensilevytys Characters on a Wall on saanut inspiraationsa Ernest Pignon-Ernestin katutaiteesta ja albumi äänitetty kuuluisassa La Buissonne -studiossa ECM-levy-yhtiön Manfred Eicherin toimiessa taiteellisena johtajana. Louis Sclavis, clarinet; Benjamin Moussay piano, Sarah Murcia, double bass, Christophe Lavergne, drs.
12.10.2023 HERD & Aili Ikonen G Livelab HERD & Aili Ikonen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 33 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Jazzbasilli 10 vuotta. ”Nuorista jazztaitureista koostuva Herd-trio ja laulaja Aili Ikonen ovat tehneet mahdottoman korkeatasoisen ja raikkaan levyn, jolla nuo 50–60-luvun jazziskelmäkauden klassikot on pistetty kunnolla uusiksi”, kirjoitti Helsingin Sanomat vuonna 2013. Jazziskelmän kulta-aikaan sukeltaneen Jazzbasilli-albumin julkaisusta on kulunut 10 vuotta. Herd ja Aili Ikonen juhlistavat yhteisalbuminsa merkkipäivää energisillä ja hyväntuulisilla juhlakonserteilla. Ohjelmisto koostuu muun muassa Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä oivaltavasti päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Kirsikkana kakun päällä 10 vuotiskonserteissa kuullaan myös uusia jazziskelmäsovituksia. Aili Ikonen, voc; Panu Savolainen, vibraphone; Mikko Pellinen, bass; Tuomas Timonen, drs.
14.10.2023 HERD & Aili Ikonen G Livelab Tampere HERD & Aili Ikonen in Tampere
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 32 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
”Nuorista jazztaitureista koostuva Herd-trio ja laulaja Aili Ikonen ovat tehneet mahdottoman korkeatasoisen ja raikkaan levyn, jolla nuo 50–60-luvun jazziskelmäkauden klassikot on pistetty kunnolla uusiksi”, kirjoitti Helsingin Sanomat vuonna 2013. Jazziskelmän kulta-aikaan sukeltaneen Jazzbasilli-albumin julkaisusta on kulunut 10 vuotta. Herd ja Aili Ikonen juhlistavat yhteisalbuminsa merkkipäivää energisillä ja hyväntuulisilla juhlakonserteilla. Ohjelmisto koostuu muun muassa Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä oivaltavasti päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Kirsikkana kakun päällä 10 vuotiskonserteissa kuullaan myös uusia jazziskelmäsovituksia. Aili Ikonen, voc; Panu Savolainen, vibraphone; Mikko Pellinen, bass; Tuomas Timonen, drs.
6.11.2023 Youn Sun Nah G Livelab Youn Sun Nah in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 35 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Youn Sun Nah on vokaalijazzin kiehtovimpia nykynimiä. Korealaislaulaja kasvoi musikaalisessa perheessä ja altistui monipuolisesti musiikille, ja se kuuluu ennakkoluulottomuutena ja rohkeana tutkiskeluna hänen tulkinnassaan. Youn Sun Nah on kiertänyt maailman merkittävimmät jazztapahtumat, julkaissut 10 albumia ja saanut palkintoja ja tunnustuksia etenkin Koreassa, Ranskassa ja Saksassa. Youn Sun Nah on maagisella äänellä varustettu maailmanluokan esiintyjä, joka saa pienillä eleillä aikaan suuria tunteita. Youn Sun Nah, voc; Benjamin Moussay, piano.
7.11.2023 Youn Sun Nah G Livelab Tampere Youn Sun Nah in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 35 €. Osoite: Puutarhakatu 1.
Youn Sun Nah on vokaalijazzin kiehtovimpia nykynimiä. Korealaislaulaja kasvoi musikaalisessa perheessä ja altistui monipuolisesti musiikille, ja se kuuluu ennakkoluulottomuutena ja rohkeana tutkiskeluna hänen tulkinnassaan. Youn Sun Nah on kiertänyt maailman merkittävimmät jazztapahtumat, julkaissut 10 albumia ja saanut palkintoja ja tunnustuksia etenkin Koreassa, Ranskassa ja Saksassa. Youn Sun Nah on maagisella äänellä varustettu maailmanluokan esiintyjä, joka saa pienillä eleillä aikaan suuria tunteita. Youn Sun Nah, voc; Benjamin Moussay, piano.

Subscribe: RSS | iCal