Jyväskylässä klubivieraana saksofonisti Manuel Dunkel

41
lukukertaa
Kuva: Teemu Mattsson.

Saksofonisti Manuel Dunkel esiintyy Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Popparissa torstaina 13.6. Ohjelmassa on Dunkelin omia sävellyksiä sekä John Coltranen musiikkia. Dunkel tunnetaan erinomaisena John Coltrane -tulkitsijana.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Seitsemän sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 70 albumilla ja yli 30 maassa. Oman kvartettinsa lisäksi monien yhtyeiden luottosaksofonistina (mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Jukka Perko & Hurmio-orkesteri ja Platypus Ensemble) toimineelle taiturille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011.

Jazz Jkl:n livetapahtumat jäävät konsertin myötä noin kuukauden mittaiselle kesätauolle. Seuraava ohjelmakausi julkaistaan kokonaisuudessaan heinäkuun alkupuolella.

Manuel Dunkel – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Manuel Dunkel Ravintola Popparissa to 13.6. klo 19. Liput 15/10 €.