Kari Antila julkaisee Dahill Road -albumin

471
lukukertaa

Arvostettu suomalainen jazzkitaristi ja säveltäjä, Kari Antila, julkaisee uuden albuminsa ”Dahill Road” lokakuun 27. päivä. Albumi kutoo yhteen rikkaan kudelman melodisia matkoja ja rytmiikan tutkimuksia. Yli kaksikymmenvuotisen uran aikana Antila on kiertänyt maailmaa Suomesta Belgiaan ja New Yorkiin, ja noussut yhdeksi Suomen kansainvälisesti tunnustetuimmista jazzkitaristeista. Mukana albumilla ovat kovaa nousua kansainvälisesti tekevät jazztähtemme Kaisa Mäensivu ja Alexi Tuomari sekä kotimaan jazzkentän halutuimpiin rumpaleihin kuuluva Tuomas Timonen.  Albumi on saatavilla CD:nä 27.10. alkaen. Albumilta on jo julkaistu suoratoistona ensimmäinen single ”For Toninho”. Toinen single, nimikkokappale ”Dahill Road” julkaistaan 17.11. ja koko albumi on suoratoistopalveluissa 8.12.

”Dahill Road” on albumina eräänlainen matkakertomus, joka on väritetty monimuotoisilla melodioilla ja syvällä musiikillisella ilmaisulla. Antila, joka on tehnyt yhteistyötä lukemattomien huippuluokan jazzmuusikoiden kanssa maailmanlaajuisesti, tuo sävellyksissään esiin pitkällisen kokemuksen ja monipuolisen ilmaisumuodon uuteen musiikkiinsa.

Mukana matkalla Antilan kanssa on kontrabasisti Kaisa Mäensivu, joka on raivannut oman polkunsa kansainvälisessä jazzskenessä. Tällä hetkellä New Yorkissa asuva ja Manhattan School of Musicista valmistunut Mäensivu on saanut useita palkintoja ja johtaa omaa jazzkvartettiaan Kaisa’s Machine. Kaisan taidot kontrabasson varressa lisäävät ainutlaatuisen kerroksen Dahill Roadin kertomuksiin.

Pianisti Alexi Tuomarilan vivahteikas ja tunnepitoinen soitto tuo projektiin eloisaa ja sielukasta energiaa, ja rumpali Tuomas Timosen rytminen taituruus puolestaan takaa loisteliaan svengin.

”Dahill Road” on loistavien muusikoiden kokemusten, musikaalisuuden ja tutkimusmatkojen yhteenliittymä. Bändin johtajan Antilan syvä ymmärrys melodisista sekä harmonisista rakenteista ja innovatiivisesta improvisaatiosta johtaa ensemblea tällä mukaansatempaavalla matkalla.Kvartetti on parasta aikaa kotimaan kiertueella ja Kari Antila suuntaa kiertueen jälkeen loppuvuodesta vielä konsertoimaan sekä Belgiaan että Meksikoon.

TRACKLIST:1. For Toninho2. Dahill Road3. Moving Clouds4. Wild Rooster5. Gentle Breeze6. Waltz for Swan of Tuonela7. On My Way To NairobiKaikki säv. Kari Antila.