Lemon Garden – soittajista muusikoiksi!

921
lukukertaa
Lemon Garden. Kaikki sivun kuvat: Ari Haimi.

Syksyn ohjelmassa Kotka Jazz on ottanut hienosti tavakseen tuottaa lavalle Kymen Konservatorion opiskelijoita ja esitellä heidän musiikillisia projektejaan.

Syksyn aikana Kotka Big Bandin solistina on kuultu useita konservatorion muusikoita. Lokakuun viimeisenä ryhmänä lavalle astui Lemon Garden, joka koostuu kolmannen vuosikurssin opiskelijoista.

Kotkan konservatorio on osa Ekamin ammattiin valmistavaa organisaatiota.

Jutustelutuokioon ennen keikkaa ehtii kitaristi Simo Manninen, joka toimii usein myös Kairossa ansiokkaasti miksaajana.

Simo kertoi energiatekniikan opintojen olevan tauolla, koska intohimo musiikkiin on vienyt voiton. Konservatoriossa musiikin sisältö on hyvin laaja-alaista rytmimusiikin opiskelua,  Kaikki Lemon Gardenin muusikot ovat jo bänditouhuissa kokemusta keränneitä soittajia.

Opiskelun kautta otetaan seuraava askel eteenpäin ja ylöspäin. Lemon Garden soittaa funkahtavaa modernia jazzia. Rock- ja bluesperinne kuuluu myös soitossa.

Simo kehuu opettajien hyvää asennetta, he kaikki ovat hyvin sitoutuneita ja innokkaita muusikoita itsekin. Viljami Salminen, Marko Kuusela, Janne Vilonen sekä Jari Puheloinen saavat suitsutusta. Varmaan joku tärkeä ja hyvä opettaja saattoi unohtua! Niin toki Otto Tikkanen kosketinsoittajien ja Meeri Mela laulajien mentorina ovat myös mainioita.

Marraskuussa Kairon lavalle nousee toinen kolmannen vuosikurssin bändi täysin eri kokoonpanolla. Tätäkin kannattaa odottaa ja tulla kuulemaan. Uutta ja tuoretta musisointia.

Joni Rasimus on saanut vahvistimensa säädöt kohdalleen ja liittyy keskusteluun. Hänen mielestään tällaiset jazzklubikeikat ovat hyvää monipuolista harjoittelua. Jazzklubin yleisö on keskittynyttä ja herkästi reagoivaa. Jos ja kun soittaa jossakin bilebändissä, meno on todella erilaista. Yleisöpalautteella on iso merkitys. Ikäjakauma ei niinkään merkitse jazzklubisoittamisessa.

Kaikki tietävät mitä on suurinpiirtein odotettavissa ja tietty puritaanisuus on poissa. Yleisö ottaa avoimesti vastaan mitä on tarjolla. Kuten mainittua Lemon Gardenin soittajat ovat jo monia keikkoja yleisön edessä tehneet. Jännitys on poissa ja vapautuneisuus kuuluu jo ensi tahdeista ja Venlan spiikeistä.

Jonin oma musikkikiinnostus nytkähti liikkeelle Bon Jovia kuunnellen ja etenkin Totoa. Jonin kitarana on perinteinen Les Paul. Vintagekalusto ei sinänsä Jonia kiinnosta.

Yleisö palkitsi hienot soolot pitkin aplodein. On hyvä seurata Lemon Gardenin soittajien uraa tästä eteenpäin. Varmaan aluksi tuurauskeikkoja löytyy nimekkäiden solistien taustoilta ja miksei Lemon Garden voisi jatkaa opintojen jälkeen sellaisenaankin.

Soittajat kun viihtyvät keskenään myös vapaa-ajalla, toteaa Simo juttutuokion lopuksi.

Lokakuun viimeisen illan toisena bändinä esiintyy konkarisoittajien Nefer. Hienoa oppia on kuunnella oman keikan jälkeen hieman perinteisempää soittotyyliä. Kuten tuli sanottu kuuntelijoiden ja soittajien ikä ei heitä lokeroi, enemmän perinnetietoisuus yhdistää.

Varmaan tulevissa jameissa yhteissoittokin maittaa molempien bändien jäsenille.

Lemon Garden keikalla Kotkan Ravintola Kairossa 30.10.2023
Joni Rasimus g
Migi Tiiro g
Veikko Sinnemäki b
Simo Manninen g
Evgeni Osinskii dr
Venla Vitikainen voc

Joni Rasimus.
Simo Manninen.
Migi Tiiro.
Evgeni Osinskii.
Veikko Sinnemäki.
Venla Vitikainen.
Nefer.