Elena Mîndrulta sinfoninen jazzalbumi

643
lukukertaa

Jazzlaulaja Elena Mîndru julkaisee ensimmäisen sinfonisen jazzalbuminsa CD:nä, vinyylinä ja BluRaynä. Hybrid on Mindrun omista sävellyksistä, joululauluista, sekä romanialaisista ja suomalaisista sävelmistä koostuva kokonaisuus. Levyllä olevissa kappalevalinnoissa, sovituksissa, sanoituksissa ja tulkinnoissa on kuultavissa yhdistelmä nostalgiaa, romanialaista musiikkiperinnettä, pohjoismaisten maisemien kauneutta, haavoittuvuutta, perhe-elämää, lapsuudessa omaksuttujen arvojen heijastamista täysin eri ajassa ja tilassa – kaikki nämä päätyivät sävellettyyn muotoon taiteilijan ensimmäisellä sinfonisella jazz-albumilla yhdessä hänen kvartettinsa ja Moldovan kansallisen nuoriso-orkesterin kanssa. Albumin virallinen julkaisupäivä on 11.11.2022.Arvostettu kansainvälinen jazztoimittaja Henning Bolte kirjoitti projektista seuraavasti: ”Romanialainen ja suomalainen temperamentti yhdistyvät tuottavasti tässä projektissa muodostaen poikkeuksellisen hybridin, jolla on kulttuurillista merkitystä koko Euroopalle.”Elena Mîndru on yksi eurooppalaisen nuoren jazzmuusikkosukupolven arvostetuimmista ja palkituimmista äänistä. Hän on valmistunut kandidaatiksi Clujin musiikkiakatemiasta, tehnyt maisteriopinnot Nordic Master of Jazz -ohjelmassa, ja opiskelee parhaillaan tohtoriksi Sibelius-Akatemian jazzosastolla Helsingissä. Elena on voittanut lukuisia palkintoja jazzfestivaaleilla Euroopassa ja julkaissut tähän mennessä 5 albumia: Romanian Christmas Stories (2012, EM Records), Evening in Romania (2014, EM Records), Quartphonic (2016, EM Records), Folkloric Moods (2019, JBB), Hope (2021, Eclipse Music). Elena Mîndrun vuonna 2014 aloittaman, useita sinfoniakonsertteja sisältäneen, Sinfonic Meets Jazz -projektin parhaita paloja on nyt kuultavissa ensimmäistä kertaa julkaistuna tallenteena. Levyn materiaali pohjautuu koronapandemian aikana toteutettuun hybridikonserttiin, jossa  Elena Mindru jazzyhtyeineen esiintyi projisoituna Moldovan nuoriso-orkesterin kanssa. Tämä hybridikonsertti oli tiettävästi ensimmäinen laatuaan Euroopassa. Hybrid on albumi, joka on kuin luotu musiikilliseksi ääniraidaksi talvelle 2022-2023 kaikille, jotka haluavat kuulla jotain muuta kuin puhkisoitettuja kansainvälisiä joululauluja.ELENA MÎNDRU & MOLDOVAN NATIONAL YOUTH ORCHESTRA: Hybrid (11.11.2022)KAPPALELISTA

1. LUCAsäv. & san. Tuomas J. Turunen, sov. Sampo Kasurinen2. ASEARĂ PE-NSERATE  & LEGĂNELUL LUI IISUSsäv. & san. trad. & Valentin Teodorian, sov. Andrei Tudor3. SYMMETRYsäv. & san. Elena Mîndru, sov. Sampo Kasurinen 4. ALICEsäv. Sampo Kasurinen, san. Ulriikka Heikinheimo5. BETWEEN A SMILE AND A TEARsäv. & sov. Tuomas J. Turunen, san. Elena Mîndru6. 100 ROMANIAsäv. & san. trad., sov. Sampo Kasurinen7. MAA ON NIIN KAUNISsäv. & san. trad., san. Bernhard Severin Ingemann / Hilja Haahti, sov. Sampo Kasurinen & SeppoKantonen8. SWANsäv. & sov. Tuomas J. Turunen, san.Elena Mîndru9. O, CE VESTE MINUNATĂsäv. & san. trad., sov. Andrei Tudor