Teemu Viinikainen julkaisee soolokitara-albumin

649
lukukertaa

Yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista, Teemu Viinikainen, julkaisee uuden Songs of silence -nimeä kantavan albumin, jonka kappaleet ovat soolosovituksia tunnettujen tekijöiden kuten Thelonious Monkin and Charles Mingusin tuotannosta. Albumi ilmestyy CD-levynä 18.11.2022, suoratoistona alkuvuodesta 2023 sekä vinyyli LP:nä keväällä 2023. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony Jazz -palkinnolla sekä Emma -palkintoehdokkuudella huomioitu Viinikainen on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä, mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanoissa sekä tehnyt yhteistyötä ulkomaalaisten huippunimien kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa.

Songs of silence -albumilla kuullaan suvereenille instrumentalistille, sielukkaalle tulkitsijalle ja virtuoosille tyypillisiä elementtejä, kuten ilmaisuvoimaa, svengiä ja virtuositeettiä. Päällimmäisiksi tuntemuksiksi kappaleissa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi. Viinikaisen tulkinta Thelonious Monkin sävellyksestä ’Ask Me Now’ on nyt kuultavissa suoratoistona. Toinen suoratoistosingle ilmestyy 18.11.

Viinikainen aloitti soittamisen 7-vuotiaana ja esiintyi ensimmäisen kerran jo 12-vuotiaana. Myöhemmin Viinikainen opiskeli Helsingin Pop & Jazz -konservatoriolla ja sen jälkeen Sibelius Akatemian jazzosastolla, josta valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2005. Samana vuonna ilmestyi hänen ensimmäinen oma albuminsa ’Tales of Robert Dickson”. Nyt julkaistava levy on Viinikaisen viides oma albumi. Oman tuotantonsa lisäksi Viinikainen on ollut jo vuosia yksi Suomen kysytyimpiä studiokitaristeja, ja on esiintynyt kymmenillä levytyksillä mm. Vesa-Matti Loirin, Verneri Pohjolan, Jukka Perkon ja lukuisten muiden huippuartistien kanssa.Viinikaisen uuden ja samalla ensimmäisen soolokitara-albumin julkaisua juhlistetaan 20. lokakuuta Tampereen G Livelabissa. Albumin aihe on hiljaisuus, joten albumijulkkareissa nähdään myös dokumentti ”Hiljaisuus… ja äänen synty”. Dokumentti kertoo Viinikaisen toiveiden mukaan rakennetun kitaran valmistumisesta ja luovutuksesta hänelle.

TRACKLIST:1. Ask Me Now (Monk)2. Rakastan elämää (Kolmanovsky)3. Evidence (Monk)4. Prologue (Viinikainen)5. Tea in the Sahara (Sting)6. Goodbye Pork Pie Hat (Mingus)7. Windows (Corea)8. Come Sunday (Ellington)Sovitukset: Teemu ViinikainenAlbumi äänitetty livenä studiossa, ei jälkiäänityksiäÄänitys ja miksaus: Sami Sallinen, JaBa Studios, HankasalmiMasterointi: Jaakko Viitalähde, Virtalähde MasteringValokuvat: Ville Paul PaasimaaKannen suunnittelu: Aarni YlinenISRC: FIECL2200172…179TEEMU VIINIKAINEN – LIVE:20.10.2022 G Livelab TampereLisää keikkoja tulossa keväällä 2023!Keikkamyynti:Raitala Musicraitala.com