Flame Jazz Cruise kruunaa rytmimusiikin ystävien lokakuun

578
lukukertaa
Quintessence tekee paluun Flame Jazz -risteilyllä.

Suosittu Flame Jazz Cruise vie musiikinystävät Itämeren aalloille jo 20. kerran. Lokakuun viimeisen viikonlopun jazzristeilyllä Viking Gracella kuullaan niin tämän päivän jazzia kuin vintage-soundeja, maailmanmusiikin mausteita unohtamatta. Risteily huipentuu superbändi Quintessencen odotettuun comeback-keikkaan. Konserttien lisäksi matkan aikana järjestetään jameja ja kuullaan jazzmuusikoiden tuoreimpia kuulumisia talk show -keskusteluissa.FLAME JAZZ CRUISE 20Viking Grace Turun Linnansatama, Ensimmäinen LinjaLähtö 29.10. klo 20.55.Paluu 30.10. klo 19.50.Tomi Nikku 5tet

Tomi Nikku – trumpetti, sävellyksetMax Zenger – alttosaksofoni ja bassoklarinettiIlkka Uksila – vibrafoniNathan Francis – kontrabassoJonatan Sarikoski – rummutJazzristeilyn avaa trumpetisti Tomi Nikun luotsaama kvintetti, jonka tuorein levy Light & Shade palkittiin viime vuoden parhaan jazzlevyn Emma-ehdokkuudella. Tomi Nikku uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. Nikku vaalii musiikissaan inhimillisyyttä, rehellisyyttä ja aitoutta, ja arvot kuuluvat hänen sävellyksissään sekä improvisoinnissaan värikkäänä ja vaikuttavana ilmaisuna. Tomi Nikku 5tet -yhtyeen tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio, jossa lämpimiä sävyjä luovat Ilkka Uksilan vibrafoni ja Max Zengerin bassoklarinetti.Ossi Maristo

Ossi Maristo – kitaraKasperi Kallio – koskettimetTapio Backlund – bassoJonne Taavitsainen – rummutMonipuolinen kitaristilahjakkuus Ossi Maristo julkaisi pitkään odotetun debyyttialbuminsa syksyllä 2021. Instrumentaalisen progen ja fuusiojazzin tyyliaallokossa seilaava yhtye on tehnyt väkevää esiinmarssia genrensä eliittiin. Lukuisten studio- ja livesessioiden mies Maristo on jo musiikkialan sisäpiirissä armoitettu tekijä, mutta tuoreen Arc-albumin myötä myös suuri yleisö pääsee nauttimaan hänen kekseliäästä ja teknisesti suvereenista soitostaan sekä upeista sävellyksistä, joita syventävät yhtyeen vahvat soittajapersoonat.Punomo

Johanna Rauma – lauluAku Painilainen – tenorisaksofoniJargeli Niemelä – trumpettiIlmari Aitoaho – koskettimetLauri Laine – kitaraAmi Kajan – bassoViktor Regalado – perkussiotLauri Levanto – rummutLauantai-illan huumaa on vaikea vastustaa, kun myöhäisillassa yökerho Voguen lavalle nousee ihastuttava Punomo. Rouhea retro soul -yhtye on turkulainen ”Puutorin oma Motown”, jossa soul-musiikin perinteitä kunnioittava estetiikka ja suomenkieliset lyriikat on punottu yhteen ennenkuulumattomalla tavalla. Yhtyeen musiikki edustaa soul-genreä, jossa musiikin ja soundien esteettiset ihanteet löytyvät kultaisilta 1960–70-luvuilta. Kansainvälistä innostustakin herättänyt Punomo nostaa suomalaisen soulin aivan uudelle tasolle.F# feat. Herbert Könighofer 

Sid Hille – kosketinsoittimet, elektroniikkaJori Huhtala – basso, elektroniikkaMarkus Ketola – rummut, perkussiot ja elektroniikkaHerbert Könighofer (AT) – saksofoni ja huilutSunnuntain iltapäivään ja talviaikaan herättelee trio F#, jonka matkassa yleisö pääsee seuraamaan, miten hetkessä luodaan jotain uutta, ennenkuulematonta ja ainutlaatuista. Yhtye esittää pääasiassa täysin improvisoitua musiikkia, jossa kuullaan yllättäviä käänteitä, tiheää tekstuuria, sähköistä groovea ja mahtavia äänimaisemia. Kaikki muusikot ovat ansioituneita säveltäjiä, ja tässä kokoonpanossa sävellystyö tapahtuu spontaanisti lavalla. F# tekee konserteissaan usein yhteistyötä kansainvälisten vieraiden kanssa, ja jazzristeilylle mukaan on kutsuttu itävaltalainen multi-puhaltaja Herbert Könighofer.Ilkka Arola Sound Tagine

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, saz, lauluTopi Korhonen – oud, sähkökitaraEsko Grundström – basso, syntetisaattoritJuuso Hannukainen – perkussiotOkko Saastamoinen – rummutIlkka Arola Sound Tagine soittaa seikkailumusiikkia täynnä folk- ja jazz-ilmaisua, koukuttavia rytmikudoksia ja elokuvallisia äänimaisemia. Suomalaisen rytmimusiikkikentän eri laidoilta yhteen kerätyt, ilmaisuenergiaa pursuavat muusikot nauttivat toistensa kanssa soittamisesta, ja se näkyy – bändin konsertit ovat täynnä tunnelatausta, hetkeen heittäytymistä ja yhteissoiton riemua. Lähi-Idän sähköisen riehakkaat tanssilattiarytmit sekoittuvat soljuvasti akustisiin, tummanpuhuviinkin sointiväreihin.Quintessence

Emma Salokoski – lauluTuomo Prättälä – kosketinsoittimet, lauluVerneri Pohjola – trumpettiAki Haarala – kitaraHeikki Laine – bassoMikko Kaakkuriniemi – rummutVuosituhannen alussa kukoistanut superbändi Quintessence juhlistaa 20-vuotista historiaansa palaamalla lavalle pitkän tauon jälkeen. Yhtye oli mukana uudistamassa Helsingin ja Suomen musiikkimaisemaa kansainvälisempään suuntaan. Nu-souliksikin määriteltyä jazzin, hiphopin ja soulin fuusiota soittanut yhtye esitteli suomalaisyleisölle myöhemmin sooloartisteina menestyneiden Emma SalokoskenTuomo Prättälän ja Verneri Pohjolan lisäksi mm. Lightboxer-yhtyeen johtajana tunnetun kitaristi-säveltäjä Aki Haaralan ja välittömästi legendaarisen maineen saavuttaneen Heikki Laine/Mikko Kaakkuriniemi-komppiparin. Valovoimaisten muusikoiden yhtye kruunaa 20. jazzristeilyn ja musiikinystävien lokakuun.OHJELMA – kaikki aikataulut Suomen ajassa (huomioithan talviaikaan siirtymisen 30.10.)

Lauantai 29.10.

klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)klo 22.00 Tomi Nikku 5tet (Retro)klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)klo 23.00 Ossi Maristo (Vogue)klo 00.15 Punomo (Vogue)

Sunnuntai 30.10.

klo 13.00 F# feat. Herbert Könighofer (Retro)klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)klo 15.30 Ilkka Arola Sound Tagine (Vogue)klo 17.00 Quintessence (Vogue)LÄHTÖ Turun satamasta lauantaina 29.10.2022 klo 20.55.PALUU sunnuntaina 30.10. klo 19.50.LIPUT Viking Line

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.