Jazz Jkl:n väkevä loppuvuosi

427
lukukertaa
Linda Fredriksson esiintyy Tanssisali Lutakossa 21.10. Kuva: Iiris Heikka.

Jazz Jkl:n loppuvuoden livetapahtumat on nyt julkaistu. Ohjelman suurimpia kohokohtia ovat eturivin huippuartistien vierailut ja rautaisten livebändien odotetut keikat.

Kauden avaa Jazz Jkl Collectiven ja saksofonivirtuoosi Joonatan Raution Sonny Rollins -tribuutti Popparissa lauantaina 15.10. Perjantaina 21.10. ison läpimurron kotimaan musiikkikentälle tehnyt saksofonisti Linda Fredriksson esiintyy Juniper -projektinsa kanssa Lutakossa, ja seuraavaa viikolla Popparissa nähdään pitkästä aikaa kestosuosikki Dalindèo (to 27.10).  

Siltasalissa kuullaan 6.11., kuinka Joona Toivanen Trion akustisuus yhdistyy hienovaraisiin elektronisiin elementteihin, kun taas Raoul Björkenheim eCsTaSy:n alkuvoimaisuus räjäyttää vapaamman ilmaisun pankin Popparissa pe 11.11. Valovoimainen syksyn tähtivieras Yona tulkitsee Jazz Jkl Collectiven klubeilla standardeja suomeksi. Puupuhaltimien ja sellon muodostama Puhti maalaa rikkaita äänimaisemiaan taidemuseolla ke 23.11.

Joulukuussa Manuel Dunkel Quartet päättää kuluvan vuoden Jazz Jkl Live -konserttisarjan upeasti svengaaviin modernin mainstreamin tunnelmiin, ja vuoden viimeisillä klubeilla tunnelmoidaan jouluaiheisilla jazzkappaleilla, kun Jazz Jkl Collectiven solistina on briljantti jazzkitaristi Teemu Viinikainen.www.jazzjkl.fiwww.fb.com/jazzjklinstagram.com/jazzjkl/