Heiskanen Bayatz Baharat julkaisee Samai Maata -albumin

496
lukukertaa

Lotta-Maria Heiskanen on jazzia ja lähi-idän musiikkia soittava viulisti ja säveltäjä, jonka musiikissa yhdistyvät lähi-idän alueiden rytmiikka ja sävelkieli pohjoismaisen jazzperinteen kanssa. Heiskasen sävellyksissä matkataan mystiikan ja realismin rajamailla. Heiskanen on herkkä tulkitsija, jonka soittotyyli on kauniin koskettavaa ja räiskyvän intohimoista. Levyn nimikappale ’Samai Maata’ on kunnianosoitus koko maailmankaikkeudelle, jossa eri instrumenttien kudelma ja laululyriikka kertoo siitä, kuinka olemme kaikki yhtä ja samaa maata, energiaa ja tietoisuutta. ’Samai Maata’ on Heiskanen Bayatz Baharat yhtyeen debyyttialbumi.

Yhtyeen ydinryhmän muodostavat Heiskasen lisäksi basisti Jukka Haavisto, pianisti Aapo Heinonen ja lyömäsoittaja Ricardo Padilla sekä vaihtuva kattaus jousisoittajia ja Lähi-Idän instrumenttien taitajia. Albumin julkaisua juhlitaan Etno Soi -festivaaleilla Helsingin Kalliosalissa 11.11.

Heiskanen Bayatz Baharat- yhtyeen musiikissa kuuluu lähi-idän alueiden musiikin ja pohjoismaisen jazz-perinteen vaikutteet yhdistettynä aivan uudella ja mielenkiintoisella tavalla. Musiikki on vauhdikasta ja rehellisen tunteellista. Musiikki kuljettaa yleisöä arabialaisista Taqsimeista, mystiikasta ja Samai-rytmistä lattari- ja jazz-rytmeihin sekä virtuoottisesta Longasta herkkään ballaadiin.Lotta-Maria Heiskanen on tullut tunnetuksi viulistina ja säveltäjänä lähi-idän musiikkiin erikoistuneesta BaranBand yhtyeestä sekä Middle Eastern Orchestran konserttimestarina ja musiikin sovittajana. Heiskanen soittaa myös flamencoa Anna Murtolan yhtyeessä sekä Nordic Flamenco työryhmässä. Heiskanen keikkailee ahkerasti useissa eri kokoonpanoissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Häntä voi nähdä usein myös teatterituotannoissa musiikin säveltäjänä ja esittäjänä.

TRACKLIST:1. Juuri ennen2. Valomeri3. Samai maata4. Kaipaus5. Yö6. Autiomaa7. Läpi meren8. Surun tie9. Longa10. Sees11. Ruoho kalliollaSävellykset: Lotta-Maria Heiskanen