Runoja jazzin kielellä – Mirja Mäkelä Trio levynjulkaisukiertueella marraskuussa

583
lukukertaa

irja Mäkelä Trio juhlii uutta albumiaan ”So Far, So Me” levynjulkaisukiertueella 15.–19. marraskuuta 2022. Etelä-Karjalasta Lappiin saakka ulottuva kiertue vie viiteen
kaupunkiin kolme kotimaisen jazzin konkaria ja suomalaisten runoilijoiden teksteihin pohjautuvia sävellyksiä. Kiertue toteutetaan yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa osana Jazzliiton Hiilineutraali kiertuemalli -hanketta.

Jazzlaulaja Mirja Mäkelän huhtikuussa 2022 julkaistu viides albumi ”So Far, So Me” (Eclipse Music) sisältää Mäkelän persoonallisia ja raikkaita sävellyksiä, jotka pohjautuvat mm. Kirsi Kunnaksen, Sanna Karlströmin ja Eino Leinon teksteihin. Runot taipuvat jazzmusiikin kielelle Mirja Mäkelän ilmaisullisen ja teknisesti taiturimaisen vokalismin siivittämänä. Mielenkiintoisista sovituksistaan sekä välittömästä tunnelmastaan kehutussa triossa soittavat Mäkelän lisäksi kitaristi Tuomo Dahlblom ja basisti Juho Kivivuori. Yhtye venyy esityksissään intiimeistä tulkinnoista aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

Kiertue toteutetaan yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa osana Jazzliiton Hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, joka kuuluu Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -verkoston Elävän musiikin hiilijalanjälki -hankkeeseen. Kiertueen hiilijalanjälki lasketaan Jazzliiton kiertuemallin kehittämiseksi ja samalla yhtye osallistuu koko Suomen elävän musiikin hiilijalanjäljen laskentaan. Tämän lisäksi Mirja Mäkelä Trion kiertue pyritään tuottamaan tavalla, joka jättää ympäristöönsä positiivisen jäljen: ilmastoteot ja -arvot otetaan esiin kiertueen tuotannossa ja niihin kannustetaan myös yleisöä.

Levynjulkaisukiertuetta tukee myös Musiikin edistämissäätiö.

Mirja Mäkelä Trio ”So Far, So Me” -levynjulkaisukiertue 15.–19.11.2022
15.11. Lappeenranta, Ravintola Lamppu klo 20
16.11. Oulu, RioLive klo 19
17.11. Rovaniemi, Porokarin kylätila klo 18
18.11. Tornio, Hotelli Olofin ravintola klo 20
19.11. Vaasa LittFest, Konst O Deli klo 18

Aikaisemmat levytykset:
Mirja Mäkelä Trio: My Hidden Joys (2015)
Mirja Mäkelä Trio: Runoisa (2008)
Mirja Mäkelä & BergerKnutssonSpering: Arco Íris (2003)
MirjaM&Band: Secret Playground (2000)

Sitaatteja:
”Hienosti soiva kokoonpano, kaikkineen.” – Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 27.7.2021
”Musiikki kuului viriilinä, villinäkin, ja sanoissa päädyttiin nonsense-luokan sekoiluun. Mäkelän ääniakrobatia onomatopoeettisine ilmaisuineen oli taidonnäyte. – – Parhaissa laulumelodioissa taas yhdistyi kuulijaystävällinen tarttuvuus ja yllätyksellisyys.” – Jyri Ojala, Karjalainen 28.10.2016

Lisätietoja Mirja Mäkelästä: www.mirjamakela.com
Facebookissa ja Instagramissa @mirjamakelatrio
Kuuntele ”So Far, So Me” -albumi Spotifyssa.
Lisätietoja Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hankkeesta.