Varre Vartiainen yhtyeineen kiertää Suomea raiteita pitkin loka-marraskuussa

538
lukukertaa

Varre Vartiaisen luotsaama huippukokoonpano tuo helmikuussa julkaistun Almost Standards -albuminsa äänimaisemat liveyleisön kuultaviin junaraiteita pitkin loka-marraskuussa. Muun muassa Leningrad Cowboysin riveistä tunnetun kitaristin rinnalla soittavat suomalaisen jazzkentän eturivin muusikot saksofonisti Joonatan Rautio, basisti Timo Hirvonen, rumpali Jussi Lehtonen sekä Tampereen keikalla vieraileva vibrafonisti Severi Pyysalo.”Odotan tätä kiertuetta valtavan paljon. Almost Standards -levy on itselleni urani yksi merkittävimmistä projekteista: ikään kuin risteys, johon oli tultava juuri nyt – ja vielä junalla! Olen onnellinen ja etuoikeutettu saadessani Jazzliiton kiertueelle samat rakkaat kaverini ja suosikkisoittajani, jotka esiintyvät myös levyllä. Erityisen tärkeältä tuntuu olla mukana ympäristöystävällisessä pilottihankkeessa, jossa kokeilemme päästötöntä tapaa toteuttaa keikkailu junalla,” yhtyeenjohtaja Vartiainen hehkuttaa.Kitaristi Varre Vartiainen on mittavalla urallaan esiintynyt mm. Angelique Kidjon, Thomas Ledinin, Ed Mottan ja Jim Beardin kanssa sekä kotimaisissa yhtyeissä kuten Espoo Big Band, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Leningrad Cowboys. Lisäksi Vartiainen on työskennellyt lukuisten tunnettujen jazzmuusikoiden kuten Iiro Rantalan, Lenni-Kalle Taipaleen, Arttu Takalon ja Mikko Hassisen rinnalla. Sibelius-Akatemiassa jazzmusiikista tohtorityötään valmisteleva kitaristi on nähty myös muun muassa David Hasselhoff Show’n, Idolsin ja Plan Gaalojen kapellimestari-kitaristina.Almost Standards Live! -kiertue on osa Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jonka avulla selvitetään elävän musiikin ilmastovaikutuksia, tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kehitetään liiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Kiertueella tarkastellaan erityisesti käytännön toteutusta raiteiden ja juna-aikataulujen varassa. Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto, jonka puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. ”Kitaristi Varre Vartiainen yhdistää yllätyslevyllään jazzmusiikin parhaat kotimaiset tekijät. Syntyy kiehtova kaksoisvalotuksellinen yhteisvaikutelma, tutun ja tunnistamattoman tuore ja orgaaninen musiikillinen leikki.”– Harri Uusitorppa, HSVarre Vartiainen Almost Standards Live! Varre Vartiainen, kitaraJoonatan Rautio, saksofoniTimo Hirvonen, bassoJussi Lehtonen, rummutSeveri Pyysalo*, vibrafoni *Tampereen konserttiMa 31.10. klo 19.00 Helsinki, Koko Jazz Club Ti 1.11. klo 19.00, Raahe, Friemanin talo, järj. Rajatsi ryKe 2.11. klo 19.00, Oulu, RioLive, järj. Oulun musiikkijuhlatTo 3.11. klo 19, Kuopio, Trattoria Sorrento Wanha Mylly, järj. Kuopio Jazz & Blues ryPe 4.11. klo 20 Jyväskylä, Ravintola PoppariLa 5.11. klo 00.00, Tampere, Telakka, järj. Tampere Jazz Happening / Tampereen Musiikkijuhlat

www.varrevartiainen.fiwww.jazzfinland.fi