Katu Kaiku julkaisee kolmannen albuminsa 4. marraskuuta

550
lukukertaa

Suomen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voittaja (2015) Katu Kaiku julkaisee kolmanen pitkäsoittonsa Broken Piece 4.marraskuuta. Tinkimättömästi omaa soundiaan luova moderni jazzyhtye jatkaa edellisen albumin pohjustamaa sähköistä soundia, jossa on vaikutteita mm. Cinematic Orchestralta ja Oddarrangilta. Yhtyeen säveltäjät Sauros ja Saastamoinen saavuttivat parhaan jazz-albumin Emma-palkinnon vuoden 2020 gaalassa Superposition -yhtyeen riveissä.

Akustisena jazztriona aloittanut bändi uudisti soundiaan sähköiseen suuntaan toisen albuminsa myötä, ja nyt kolmannella albumilla rikotaan yhä useamman musiikkityylin rajoja. Art-popin, elektroakustisen nykymusiikin ja minimalistisen jazzin välissä kulkeva tyyli koostuu mieleenpainuvista melodioista, efektoidusta sähköbassosta ja eri tahtilajeissa kulkevista grooveista.

Katu Kaiku on soittanut yhdessä vuodesta 2013 alkaen ja vuoden 2015 Suomen YNJC-kilpailun voiton jälkeen yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Tokyo/Kuopio omakustanteena. Keväällä 2019 ilmestyi toisen albumi Luna (Svart Records). Eclipse Musicin kautta julkaistavaa uutta Broken Piece -albumia juhlistetaan konsertilla Budapestin kuuluisalla OPUS -klubilla Unkarissa sekä kahdella Helsingin ja yhdellä Oulun konsertilla. Lisää keikkoja yhtyeellä on luvassa keväällä 2023.KATU KAIKU LIVE:5.11. OPUS, Budapest, Unkari6.11. Tenho, Helsinki7.11. Hakasalmen huvila, Helsinki (Jazzanti)9.11. Teatteri Rio, OuluLisää keikkoja tulossa keväällä 2023!

TRACKLIST:1. Remember November (Saastamoinen)2. Black Surroundings (Sauros)3. Routinely (Sauros)4. Delay fro a Kiss (Saastamoinen)5. Broken Piece (Sauros)6. Sinestasia (Saastamoinen)7. Hanm (Saastamoinen)8. Sparrow’s Mistake (Sauros)Äänitys: Kaj Mäki-Ullakko @ Kallio-KuninkalaMiksaus: Mikael SaastamoinenMasterointi: Jarno Alho, Alho Audio Mastering