Kitaravelho Guthrie Govan jälleen Suomeen

586
lukukertaa

Tämän päivän valovoimaisimpien kitaristien joukkoon lukeutuva Guthrie Govan lyö hynttyyt yhteen Yiorgos Fakanas Groupin kanssa ja starttaa Euroopan kiertueelle lokakuussa. Ryhmä tarjoilee rouhean kattauksen väkevää fuusiojazzia Helsingin Konepaja-salilla, Tampereen Jack The Roosterissa ja Jyväskylän Ilokivessä.

Yiorgos Fakanas Group on Kreikan arvostetuimpien basistien joukkoon lukeutuvan Yiorgos Fakanasin luotsaama ryhmä. Fakanasin pitkään uraan mahtuu mittava määrä levytyksiä ja sessiohommia niin omalla nimellä kuin lukuisten kansainvälisten huippumuusikoidenkin (mm. Frank Gambale, Anthony Jackson, Dave Weckl, Mike Stern) kanssa. Fakansin lisäksi ryhmään kuuluvat kosketinsoittaja Dimitris Sevdalis sekä rumpali Menios Pasialis.

Siemenet Govanin yhteistyölle Fakanas Groupin kanssa kylvettiin heidän jaettuaan lavan Ateenassa 2012. Yhteistyö sai jatkoa muutamia vuosia myöhemmin ja 2019 ryhmä julkaisi ”The Nest ..Live in Athens” -livelevyn 2018 Italiassa ja Kreikassa soitetulta minikiertueelta.

Nyt nelikko nähdään ensi kertaa yhdessä myös Suomessa. Keikoilla taotaan takuulla fuusion kovaan ytimeen idearikasta ja taidokasta sooloilua, heittäytymistä ja helmeilevää vuorovaikutusta – ja Govanin tuntien huumoria unohtamatta.

Yiorgos Fakanas Group feat. Guthrie Govan -Suomen keikat:

12.10.2020 Helsinki, Konepaja-sali / K-18 Liput alkaen 35 € Ennakot Tiketti.fi

13.10.2020 Tampere, Jack The Rooster / K-18 Liput alkaen 34 € Ennakot Lippu.fi

14.10.2020 Jyväskylä, Ilokivi / K-18 Liput alkaen 35 € Ennakot Tiketti.fi