Koma Saxolta uusi single

538
lukukertaa

Näkemyksellisen basisti-tuottaja Petter Eldhin luotsaamassa eurooppalaisessa huippuyhtyeessä soittavat hänen lisäkseen Christian Lillinger, Otis Sandsjö, Jonas Kullhammar ja Mikko Innanen. 12.6. julkaisunsa saa kaksi uutta kappaletta sisältävä digi-julkaisu Koma Mate / Jagd. Jälkimmäisen on tuottanut mm. Flying Lotuksen Brainfeeder-labelille levyttänyt Jameszoo.

Basisti-tuottaja Petter Eldhin kansainvälisesti arvostettu superyhtye Koma Saxo palaa räjähtävällä single-julkaisulla. Koma Mate on koukuttava, biittivetoinen tulkinta yhtyeen vuoden 2019 debyyttialbumilta löytyvästä Koma Tema -kappaleesta. Eldh on kutsunut toiselle uutuuskappaleelle Jagd avukseen hollantilaistuottaja Mitchel Van Dintherin eli Jameszoon. Mm. hip hop -artistina ja elokuvaohjaajanakin tunnetun Flying Lotuksen kanssa yhteistyötä tehnyt Jameszoo on sämplännyt ja yhdistellyt Koma Saxon jo tavaramerkiksi muovautuneista saksofonirypistyksistä ja äkkivääristä rytmimuutoksista maukkaan Koma-keitoksen, joka kutsuu kuuntelemaan kerta toisensa jälkeen. Nyt digitaalisesti julkaistavat kappaleet ilmestyvät myös We Jazz Recordsin seitsentuumaisella vinyylisinglellä 17. heinäkuuta.

Koma Mate / Jagd (feat. Jameszoo) kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Vuoden 2018 We Jazz -festivaalilla debytoinut yhtye keräsi ylistäviä arvioita ensimmäisellä kokopitkällä albumillaan, jolle mm. Soundi-lehti antoi täydet viisi tähteä sanoen levyn olleen ”ehdottomasti yksi vuoden 2019 parhaista”. Levylle täydet pisteet napsahti myös brittiläisiltä Jazz Journal- ja UK Vibe -sivustoilta. Lisäksi yhdysvaltalainen jazzraamattu DownBeat sanoi albumin olleen ”yksi vuoden erottuvimmista levyistä”.

Berliinissä vaikuttava basisti ja säveltäjä Petter Eldh on tullut tutuksi mm. Amok Amorin, Jameszoo Quartetin, Enemyn (Kit Downes/James Maddren) sekä Lucia Cadotsch Speak Low -yhtyeen riveistä. Näkemyksellinen ruotsalaisartisti on meritoitunut myös tuottajana ja ollut visioimassa mm. yhtyetoverinsa saksofonisti Otis Sandsjön Y-OTIS-projektia. Koma Saxoon kuuluvat aisapari Eldh-Sandsjön lisäksi eurooppalaisen jazzkentän terävimpään kärkeen lukeutuvat rumpali Christian Lillinger sekä saksofonistit Jonas Kullhammar ja Mikko Innanen.

Monipuolisena artistina tunnettu Eldh inspiroitui jo nuorena jazzista, klassisesta musiikista, soulista, reggaesta, ruotsalaisesta kansanmusiikista ja hip hopista, ja kirjavat vaikutteet kuuluvat Koma Saxon ainutlaatuisessa soundissa. Vinyylidiggailun jo 7-vuotiaana aloittanut Eldh soitti alun perin kitaraa, mutta kuusikielinen vaihtui pian kontrabassoon. Eldhin esikuviin kuuluvat mm. Charles Mingus, Anders Jormin, Charlie Haden, Charlie Parker, A Tribe Called Quest, Monica Zetterlund, Samla Mammas Manna, Aretha Franklin ja Earth Wind and Fire.

Koma Mate / Jagd (feat. Jameszoo) saa julkaisunsa sekä digitaalisesti (12.6.) että vinyylisinglenä (17.7.). We Jazzin aiemmista julkaisuista tuttuun tyyliin seiskatuumainen vinyyli on varustettu lämpöpainetulla etiketillä ja pakattu tyylikkääseen luonnonruskeaan paperisleeveen.

Koma Saxo: Koma Mate / Jagd (feat. Jameszoo)
We Jazz Records (WJ0709)
Julkaisupäivä: digi 12.6.2020 / 7″ 17.7.2020

A. Koma Mate / B. Jagd (feat. Jameszoo)

Koma Mate
Sävellys: Petter Eldh
Tuotanto: Petter Eldh

Petter Eldh, basso / Christian Lillinger, rummut / Otis Sandsjö, tenorisaksofoni / Jonas Kullhammar, tenorisaksofoni / Mikko Innanen, alttosaksofoni

Jagd (feat. Jameszoo)
Sävellys: Mitchel Van Dinther & Petter Eldh
Tuotanto: Jameszoo

http://wejazzrecords.bandcamp.com/album/koma-mate-jagd-feat-jameszoo
http://www.facebook.com/FransPetterMusic
http://www.instagram.com/komasaxo