Harri Kuusijärvi Koutus julkaisee live-albumin

531
lukukertaa

Teosto-palkintoehdokkuuden 2020 saavuttanut haitaristi-säveltäjä Harri Kuusijärvi ja Koutus-yhtye julkaisevat konserttitaltioinnin, jossa kuullaan kappaleita sekä yhtyeen edelliseltä albumilta että uutuuksia, joiden studioversiot kuullaan syksyllä julkaistavalla kolmannella albumilla.

12.6. julkaistava ”Live in Helsinki” on äänitetty Voodoo Music Clubilla maaliskuussa 2020 ja konsertista on nähtävissä myös videomateriaalia.

Video 1, SAFARI

Video 2, SHELTER

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi. Vaihtelevin kokoonpanoin toimivan yhtyeen albumit Koutus (2014) ja Music For A Family Picnic (2017) ovat keränneet ylistäviä arvioita kansainvälisesti niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta.

Kuluvana vuonna yhtye julkaisee kaksi albumia. Kesäkuussa julkaistavan Live In Helsinki -livealbumin lisäksi syksyllä juhlistetaan kolmannen studioalbumin, Mirage, julkaisua. Levyllä Kuusijärven lisäksi soittavat Veikki Virkajärvi (Njet Njet 9), Mikael Myrskog (Saimaa, Teemu Viinikainen III, Kaisa’s Machine, Max Zenger Globus) ja Jesse Ojajärvi (Selma Juudit Alessandra, Laura Annika Quartet, Hyväluoma Group).

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt huomiota kansainvälisesti albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

Kokoonpano:
Harri Kuusijärvi – harmonikka
Mikael Myrskog – koskettimet
Veikki Virkajärvi – kitara
Jesse Ojajärvi – rummut

Video: Juho Aittokallio
Äänitys: Jussi Liukkonen
Miksaus: Harri Kuusijärvi
Masterointi: Jarno Alho, Alho Audio Mastering