We Jazz Records julkaisee JAF Trion debyyttialbumin 3. heinäkuuta

569
lukukertaa
Kuva: Roope Pokki.

Saksofonisti Adele Sauroksen, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Frederik Emil Bülow’n muodostaman yhtyeen debyytti näkee päivänvalon 3.7. vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Nuori ja nouseva suomalais-tanskalainen kolmikko JAF Trio hurmaa erilaisilla tunnelmilla ja tahtilajeilla leikittelevällä, spontaanisti svengaavalla ilmaisullaan.

JAF Trio on tuore suomalais-tanskalainen jazz-yhtye, johon kuuluvat saksofonisti Adele Sauros, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Frederik Emil Bülow. We Jazz Records julkaisee keikoillaan ihastusta herättäneen kolmikon väkevän debyyttialbumin 3. heinäkuuta. Trio edustaa pohjoismaisen jazzin nousevaa huippua: Adele Sauros on ehtinyt tulla tutuksi mm. Superpositionin ja Katu Kaikun riveistä ja Joonas Tuuria on puolestaan kuultu mm. Bowman Triossa. Yhtyeen levynjulkaisukeikka on luvassa joulukuun We Jazz -festivaalilla, jonka ohjelma ja esityspaikat julkistetaan myöhemmin.

Dark Sparkle -single kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

JAF Trion musiikki on energistä, melodista ja perustuu vahvaan rytmiikkaan. Välillä bändin ilmaisussa häivähtää sävyjä syvälle ulottuvasta spiritual jazzista, ja hetkessä tapahtuvan musiikin intensiteetti tuo mieleen myös loft jazz -perinteen. Trio luottaa toimivaan yhteispeliin ja svengaa vastaansanomattomasti. Luontevasti eteenpäin rullaavan musiikin säveltämiseen ovat osallistuneet kaikki yhtyeen kolme jäsentä.

Singleinä julkaistut koukuttavasti eteenpäin tempoileva Ninth Row of the Fifth Floor ja mystinen Dark Sparkle toimivat hyvinä esimerkkeinä bändin energisestä otteesta. Kummatkin kappaleista ovat nousseet keväällä Spotifyn Jazz X-Press -soittolistalle. Vastapainoa yhtyeen rytmiseen ja pirskahtelevaan ilmaisuun tuo esimerkiksi harras Shades of Tomorrow.

We Jazz Records julkaisee JAF Trion debyyttialbumin vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Vinyyliversiossa on paksut tip-on-sleeve-kannet ja CD saapuu digisleevessä. Albumin kantta koristaa kuvataiteilija Maija Lassilan teos Punainen / Red (2018).

”Deliciously explorative.”
– John Osborne / Jazz FM

”Sophisticated jazz.”
– Alex Ruder, KEXP Seattle

”Gifted release worthy of solid praise!”
– Jay Scarlett / Sounds supreme

”A real nice collection of jazz sounds from JAF Trio.”
– Alan O’ Malley / Shoreditch Radio

”A superb new album, released on my one of my favourite jazz labels! 10/10.”
– Sven Thomschke / Radio Z 95.8

JAF Trio: JAF Trio
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP25 & WJCD25)
Julkaisupäivä 3.7.2020

1. Ninth Row of the Fifth Floor / 2. Masterpiece / 3. Something New / 4. Nostalgia / 5. DarkSparkle / 6. Shades of Tomorrow / 7. Det Er Dig

JAF Trio
Adele Sauros, saksofoni / Joonas Tuuri, basso / Frederik Emil Bülow, rummut

Sävellykset: Frederik Emil Bülow (1.-4., 7.), Adele Sauros (5.) & Joonas Tuuri (6.)
Tuotanto: JAF Trio & Matti Nives
Äänitys ja miksaus: Kaj Mäki-Ullakko
Masterointi: Jaakko Viitalähde / Virtalähde Design
Levyn kansitaide: Maija Lassila, Punainen (2018)
Design: Matti Nives

http://wejazzrecords.bandcamp.com/album/jaf-trio
http://www.facebook.com/jaftrio/
http://www.instagram.com/jaftrio/