Sampo Hiukkanen String Theory palauttaa viulun jazzmusiikin etunäyttämölle

1157
lukukertaa

Viulisti Sampo Hiukkanen palauttaa viulun jazzmusiikin etunäyttämölle String Theory -trionsa kanssa. Tulevalta pitkäsoitolta julkaistaan kesäkuun 12. päivä ensimmäinen näyte ”Blooming” -singlen myötä.

Viulu jazztrion soolosoittimena on nykyään harvinaisuus, mutta Sampo Hiukkasen yhtye lähtee rohkeasti korjaamaan tilannetta levyllisellä uutta materiaalia. Stephan Grappellin ja Stuff Smithin musiikki taustavaikutteinaan String Theoryn musiikki on notkea yhdistelmä klassisten viulutriojen soundia ja uutta sävellyksellistä kerrostumaa.Sampo Hiukkanen (synt. 1987) aloitti musiikin parissa klassisena viulistina, mutta pääsy 15-vuotiaana Sibelius Akatemian nuoriso-osastolle muutti suuntautumisen kohteen jazzmusiikiksi. Myös jazz-saksofonin taitava Hiukkanen valitsi kuitenkin jazzille tyypillisemmän fonin sijasta viulun esikoisjulkaisunsa pääsoittimeksi.

”Yksinkertainen syy valita viulu soittimeksi tähän projektiin oli yksinkertaisesti se, että se oli ensimmäinen soittimeni. Viulu on haastava soitin soittaa jazzia ja myös harvinainen tällaisessa musiikissa”, kertoo Hiukkanen projektin lähtökohdista. Trioon valikoituivat mukaan kontrabasisti Oskari Siirtola ja rumpali Anssi Tirkkonen, molemmat yhtyeen solistille tuttuja ja luotettuja kumppaneita aikaisemmista projekteista.

Sampo Hiukkanen String Theorylta on luvassa syksyllä lisää musiikkia toisen singlen ja pitkäsoiton muodossa.

Sampo Hiukkanen String Theory – Blooming (single)
säv. Sampo Hiukkanen
julkaisija: Eclipse Music