Aki Rissanen Trio esiintyy Flame Jazzin toisessa striimauskonsertissa

712
lukukertaa
Kuva: Dave Stapleton.

Konserttisarja Flame Jazz palvelee jälleen laadukkaan jazzin ystäviä perjantaina verkkokonsertin muodossa. Logomossa kuvattava ja Keikalla.fi-alustalla näkyvä konsertti tuo kotien kuvaruuduille Euroopan jazzkentän huipulle asemoituneen Aki Rissanen Trion.

Kun yleisö ei pääse konsertteihin, tuo Flame Jazz konsertit yleisön luo. Perjantaina 5.6. kuvataan Logomon Teatro-salista järjestyksessään toinen Flame Jazz Stream -konsertti, kun kameroiden eteen nousee pianisti Aki Rissasen (s.1980) johtama kolmikko jazzin ykkösnimiä. Rissanen on eräs tämän hetken mielenkiintoisimmista ja seuratuimmista jazzmuusikoista, jonka ura on vahvassa kansainvälisessä nousussa. Rissasen rinnalla triossa soittavat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Perjantain konsertissa kuullaan musiikkia Aki Rissanen Trion kolmannelta albumilta Art In Motion, joka julkaistiin viime syksynä brittiläisen Edition Records levy-yhtiön toimesta. Suomalaisen jazzin kansainvälisiin menestystarinoihin lukeutuva yhtye ammentaa uudella levyllään niin klassisesta musiikista kuin elektronisen tanssimusiikin estetiikasta. Albumin musiikilliset inspiraation lähteet voivat ensi alkuun vaikuttaa kaukaisilta, jopa vastakkaisilta.

”Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia uudelle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori”, Rissanen avaa vaikutteita uutuusalbumin takaa.

Uuden materiaalin myötä on kuultavissa entistä vahvemmin yhteenhitsautunut kolmikko, jonka soitto on omaleimaisen erottuvaa ja kunnianhimoista. Niin ikään Edition Recordsin julkaisemat trion kaksi aiempaa albumia Amorandom (2016) ja Another North (2017) saivat ilmestyessään laajaa näkyvyyttä ja ylistäviä arvioita ennen kaikkea kansainvälisesti ja auttoivat nostamaan yhtyeen jazzyleisön tietoisuuteen kaikkialla Euroopassa.

Konsertti on nähtävissä suorana lähetyksenä suosituksi tulleessa Keikalla.fi-palvelussa perjantaina klo 19 alkaen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua live-lähetykseen lähettämällä chatin kautta kommentteja ja kysymyksiä, joihin bändi vastaa haastatteluosiossa. Striimauskeikkojen yhteydessä yleisöllä on myös mahdollisuus osoittaa tukensa koronan kurittamalle kulttuurialalle lunastamalla hieman hintavammat kannatusliput.

Flame Jazz Stream: Aki Rissanen Trio
Pe 22.5.2020 klo 19, Keikalla.fi

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Maksa enemmän -kannatuslippu 19,90 €