Turkulaiselta MÖLy Triolta uusi albumi

1053
lukukertaa

Turkulainen jazzyhtye MÖLy Trio on julkaissut uuden albumin ”Trails, Trials & Trolls”. Vuonne 2015 perustettu yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Floating in Nauvo and Other Stories talvella 2017. Uusi albumi vie yhtyeen soundia esikoislevyn saaristolaistunnelmista selvästi synkemmille vesille.

Trails, Trials & Trolls edustaa uutta länsirannikon soundia MÖLy Trion tarjoilemana. Kakkosalbumillaan vapaatakin improvisaatiota viljelevä MÖLy Trio kumartaa niin jazzin kuin rockinkin tradition puoleen. Bändi maalailee seesteisesti mutta paahtaa tiukasti.

”MÖLy on bändi eikä mikään projekti. Projektit alkavat ja loppuvat mutta MÖLy elää ja kasvaa”, sanovat vuonna 2015 perustetun trion jäsenet Jaakko Martikainen (saksofonit, huilu), Johan Ölander (rummut) ja Pasi Lyysaari (basso). Yhtyeen kaikki jäsenet myös säveltävät bändilleen.

MÖLy Trio on kokoonpanoltaan perinteinen saksofonitrio. Uutukaisellaan bändi yhdistelee lajityypille sekä tunnusomaista että toisaalta epäortodoksista balanssia ja soundia sortumatta kikkailuun. Trails, Trials & Trolls on soundiltaan ja kansitaiteeltaankin tummempi kuin vuonna 2017 julkaistu MÖLyn esikoisteos, saaristojazziksikin luonnehdittu Floating in Nauvo and Other Stories. Seesteisistä keleistä on nyt siirrytty muutama aste myrskyvaroituksen puolelle!