Antero Prihalta ilmestyi kaksi uutta levyä kevään aikana

1260
lukukertaa
Kuva: Teemu Mattson.

Yhä useampi muusikko Suomessakin julkistaa jo levynsä digitaalisesti itse. Digitaalisia julkaisualustoja ja jakelukanavia ovat mm. monien käyttämä CDBaby.com ja sitä uudempi DistroKid.com.  Näiden palveluiden avulla omaa musiikkia on mahdollista julkaista joko albumi- tai single-muodossa sekä saattaa samalla ladattavaksi ja kuunneltavaksi striimauspalveluihin kuten Spotify:hin, YouTubeen, iTunesiin tai esimerkiksi AppleMusiciin. Trumpetisti Antero Priha on yksi uusia digitaalisia julkaisualustoja käyttävä muusikko. Hän on aikaisemmin julkaissut useita levyjä perinteisesti mm. Breadmachine-yhtyeensä kanssa, mutta viime aikoina siirtynyt käyttämään nopeampia tapoja julkaista ja jaella uutta musiikkia.

”Toistaiseksi nämä kanavat ovat mainoskanavia, kuuntelukerroista kertyvät korvaukset ovat kosmeettisia. Varsinainen tulo tulee edelleen radiosoitosta ja keikoista. Digitaaliset julkaisualustat ja jakelukanavat ovat mainoskanavia uudelle musiikille, ja niillä tavoitellaan mm. festivaalijärjestäjiä ja yleisöitä. EU-lainsäädäntö on jo kehitteillä tekijänoikeuskorvausten osalta, mutta kehitys tapahtuu hitaasti,” Priha sanoo.

Kevään 2019 aikana Priha on julkaissut kaksi uutta levyä. Säveltäjä Timo Kiiskisen kanssa syntyi meditatiivinen kokoelma Buddhan teksteihin tehtyä musiikkia Buddha Souls. Levyn musiikki on saanut innoituksensa joogasta, meditoinnista ja buddhismista. Levyn on tuottanutHannu Pikkarainen.

Hannu Pikkaraisen kanssa tehty levy Boats on kunnianosoitus Miles Davisin Tutu-levylle. Pikkaraisen ja Prihan yhteistyönä syntynyt musiikki on funkahtavaa jazzia ripauksella mystisyyttä ja vaaran tunnelmaa.

”Levyt ovat erilaiset, mutta niitä yhdistää kuitenkin tietty meditatiivisuus, rauhallinen syke. Musiikin yksi tärkeä tehtävä on palvella ihmistä ajan virrassa ja nykyajan kiireessä rauha on joskus kortilla,” Priha summaa.

www.anteropriha.com