Emma-ehdokas Hot Heros julkaisee uuden albumin

1064
lukukertaa

Alkuvuodesta Emma-ehdokkuuden saavuttanut, Tampereen (ja kenties koko Suomen) jazz-skenen ahkerimmin levyttävä, keikkaileva ja työskentelevä trio Hot Heros julkaisee kolmannen albuminsa vuoden sisään. Syksyllä 2018 ilmestynyt Folkjazz From Finland sai pian jatkoa yhteislevytyksestä räp-artisti Hannibalin kanssa, ja nyt ilmestyvä Days After The Rodeo vie kuulijansa pohjolasta kauas länteen.

Days After The Rodeo on eräänlainen epäsuora jatko-osa Folkjazz -albumille. Vaikka kansanperinteen viitteet ovat omalla tavallaan edelleen mukana, tälle albumille yhtye on tietoisesti hakenut amerikkalaisempaa ilmaisua. Albumin tekotapa on toki hyvin samanlainen kuin Folkjazz -levyllä, mutta oli alusta asti selvää, ettei edellisen levyn menestyksen jatkaminen ole järkevää vain kopioimalla edellisen levyn teemaa sellaisenaan. Ottamalla aiheeksi kaukaisen lännen musiikkiperinne kaikessa moninaisuudessaan, yhtye on saanut aikaan jotain uutta ja raikasta, säilyttäen kuitenkin jatkumon edelliseen levyyn.

Hot Herosin muodostivat 2015 saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja rumpali Janne Tuomi. He ovat nousseet samoille lavoille ja astuneet yhdessä studioihin jo vuosikaudet, esiintyneet jazzklubeilla Vanhalta Mantereelta Yhdysvaltoihin ja säestäneet mm. Janne Laurilan, Pauli Hanhiniemen sekä Hannibalin kaltaisia lauluntekijöitä sekä räppäreitä.

Bändin pisin kahdenkeskinen historia on Sippolalla ja Rauhalalla, jotka ovat Black Motorin perustajajäseniä. Kun vuonna 2004 alkanut matka rumpali Simo Laihosen kanssa tuli kymmenen vuoden ja yhtä monen levyn jälkeen täyteen, oli työ yhdessä vielä kesken. Rauhala jatkaa edelleen myös Black Motorin riveissä, mutta hänen ja Sippolan uuden hankkeen rumpaliksi sopi parhaiten samaa musiikillista kieltä puhuva vanha ystävä Janne Tuomi. Hot Herosin debyyttilevy Fill Up with Old Time Salvation ilmestyi vuonna 2016. Kriitikoiden vastaanotto oli hyvä, ja keikkoja soitettiin Bulgariaa sekä Venäjää myöten.

Kakkosalbumi Folkjazz from Finland sai niinikään erinomaisen vastaanoton ja saavutti alkuvuodesta Emma-ehdokkuuden vuoden jazzalbumin kategoriassa.

HOT HEROS:
Sami Sippola – sax
Ville Rauhala – bass
Janne Tuomi – drs