UNYA:lta kaksi singleä ennen kesäkuussa ilmestyvää albumia

1112
lukukertaa

UNYA -yhtyeen uutuussingle ”Yövalo” antaa esimakua kesäkuussa ilmestyvältä pitkäsoitolta. Hilkka Louhivuoren häikäisevä lauluraita on kansainvälisen tason suoritus, jossa yhdistyvät niin herkkyys kuin tekninen taituruuskin.

UNYA on Hilkka Louhivuoren sävellysten ja pitkäaikaisten ystävysten ympärille muotoutunut vuonna 2017 perustettu yhtye, jonka vahvassa ominaissoundissa on vaikutteita mm. trip hopista, elektronisesta musiikista sekä jazzista. Jäsenet kuvailevat musiikkiaan indie-elektro-hopiksi, ja hakevat musiikkiinsa taitavasti kansainvälistä soundia, pitäen kuitenkin laulukielenään suomen. Juuri suomenkieliset lyriikat tekevät yhtyeestä poikkeuksellisen, sillä vastaavanlaista musiikkia suomeksi tekeviä yhtyeitä ei löydy kuin korkeintaan kourallinen. Unyan persoonallista ja elokuvallista äänimaailmaa on verrattu mm. Yonaan, Karinaan sekä Vestaan. Ulkomaisista artisteista vaikutteita on kuultavissa mm. James Blakelta, Bon Iveriltä sekä Bonobolta.UNYA:ssa yhdistyvät akustiset ja elektroniset elementit, ja keikoilla efektit, loopperit sekä samplerit ovat keskeisessä roolissa. Yhdessä improvisointi sekä leikkimielisyys tekevät jokaisesta keikasta uniikin. Konserteissa kokoonpanoa täydennetään toisinaan kolmella viulisti-taustalaulajalla (Heini Ikonen, Sofia Tarkkanen ja Satu-Maija Aalto).

Yhtyeen jäsenet ovat kansainvälisesti aktiivisia musiikintekijöitä, jotka vaikuttavat tällä hetkellä Helsingin ja kotimaansa lisäksi Göteborgissa sekä Aarhusissa. Yhtye on aiemmin julkaissut Leija -single heinäkuussa 2018. Ennen kesäkuussa ilmestyvää pitkäsoittoa on Yövalo -kappaleen lisäksi tulossa vielä toinen single-näyte tulevasta albumista.

LINKKEJÄ:

Spotify

Youtube

Facebook

Instagram