Turskan Barahdus julkaisee äänitteen

1071
lukukertaa
Kuva: Markus Sjöberg.

Turskan Barahdus -yhtye julkaisee Turahduksia-äänitteen Vakiopaineessa tiistaina 23.4.2019 klo 19:00. Keikan ohjelmistona kuullaan omakustanteena julkaistavalta kasetilta ja CD:ltä löytyvät yhdeksän ”omin kätösin ja jaloin tehtyä” sävellystä. Rajoitetun 150 kappaleen kasetti- sekä CD-painoksen kansigrafiikoita ihailemaan pääsevä voi huomata, että myös ne on bändin itsensä käsialaa.

Tee-se-itse mentaliteetti kuuluu yhtyeen musiikissa. Kappaleet äänittettiin live-meiningillä, ilman kummempia jälkipaikkauksia ja korjailuja. Yhtye myöntää että yksi töräys kuitenkin lisättiin jälkikäteen. Äänitykset toteutettiin kaksikon omin voimin viime heinäkuun ja joulukuun aikana. Loppusilaukseen tarvittiin lisäkäsiä ja apuun riensivät kokonaisuuden miksannut Jaakko Peltonen, sekä masteroinnista vastannut Niko Huttunen.

Vuonna 2013 perustettuun Turskan Barahdukseen kuuluvat baritonisaksofonistit Ville Huovinen ja Kalle Keränen. Saksofonien lisäksi kaksikko soittaa alunperin katusoittotarkoitukseen itse kehittämiään erityisiä jalkarumpuja, joilla saadaan omalaatuinen huojuvan verevä poljento aikaan. Duon ohjelmistopolitiikkaan on hankala tehdä rajanvetoa ja mottona onkin ollut ”jokaiselle jotain”. Katusoitettavien instrumentaali-käännösiskelmien lisäksi kaksikko säveltää omia kappaleita, joihin koitetaan saada sopivasti pop-musiikin tunnelmia, jättäen kuitenkin varaa improvisoinnille ja muille maailman musiikkityyleille.

Turskan Barahdus Facebookissa

Turskan Barahdus äänitteenjulkaisu
Ti 23.4.2019 klo 19:00
Vakiopaine (Kauppakatu 6, 40100 Jyväskylä)
Liput 5e (ovelta)

Tapahtuma Facebookissa