Eclipse Jazz Club tuo Tampereelle nousussa olevia kvartetteja

1023
lukukertaa
Tuomas J. Trio & Manuel Dunkel Tampereella 26.3.2019.

Eclipse Jazz Clubin kevätkausi tuo Kulttuuriravintolan näyttämölle nosteessa olevia kvartetteja ja huippuluokan saksofonisteja. Luvassa on kaksi albumin julkaisukonserttia, joten klubin ohjelmisto on tältä osin jälleen ajan hermolla.

Ti 12.2. OK:KO – albumin julkaisukonsertti
Ti 26.3. Tuomas J.Trio & Manuel Dunkel
Ti 9.4. Jean Erik – This is Jean Erik -levyn julkaisukonsertti
Ti 14.5. TBA

Kaikki konsertit Tampereen Teatterin Kulttuuriravintola Kivessä klo 19.30

Eclipse -klubin kevätkausi sai jo lähtölaukauksensa 15.1. kun Kulttuuriravintolassa vieraili Spotifyn ja Radio Suomen soittolistoilla hienosti menestynyt pop-jazzyhtye Syskofrenia. Kevään muut artistit edustavat kenties klassisempaa jazzilmaisua, mutta ovat kaikki liikenteessä allaan tuoreet julkaisut. Huippuluokan saksofonistit tuovat kaikkiin yhtyeisiin virtuositeettia.

OK:KO -yhtye vieraili Eclipse -klubilla viimeksi vuosi sitten, ja nyt kvartetti palaa Tampereelle uunituoreen levyn myötä. 22. helmikuuta julkaistavan ”Syrtti” -albumin kiertue lähtee liikkeelle yhtyeen saksofonisti Jarno Tikankotikaupungista Tampereella. Eclipse -klubi isännöi ylpeänä kiertueen avauskonsertin tiistaina 12.2.

Pianisti Tuomas J. Turunen on tullut jazzyleisölle tutuksi mm. Aili Ikosen ja Elena Mindrun kokoonpanoista, mutta viime syksynä julkaistu ”Megetme” -albumi nosti myös Turusen oman yhtyeen valokeilaan. Mukana sekä levyllä että konserteissa on mm. UMO Jazz Orchestrassa vaikuttanut huippufonisti Manuel Dunkel. Tuomas J.Trio yhdistelee klassisen pianotrion sekä Dunkelin myötä myös kvartettikokoonpanon parhaita ominaisuuksia. Yhtyeen rytmiryhmän muodostavat tuore Jazz-Emma -ehdokas Jori Huhtala(kontrabasso) sekä rumpali Tuomas Timonen.

Kontrabasisti Janne Tuovinen on puolestaan koonnut ympärilleen loistavista soittajista koostuvan yhtyeen. Jean Erik -nimeä kantavan projektin puhallinmaestrona toimii Ted Curson -palkinnon 2017 voittanut Pauli Lyytinen, ja pianisti Artturi Rönkä sekä rumpali Anssi Tirkkonen täydentävät huippulaadukkaan kokoonpanon. Konsertin aikaan yhtyeellä on allaan uunituore debyyttialbumi ”This is Jean Erik”, joka ilmestyy 22.3.

Kevätkauden päätöskonsertti pidetään 14. toukokuuta ja tuon konsertin ohjelmasta tiedotamme myöhemmin artistikiinnityksen varmistuttua.

ECLIPSE JAZZ CLUB @ Kulttuuriravintola Kivi
Liput 15€ ennakkoon tai ovelta alkaen tuntia ennen konserttia.

Ennakkolippuja saatavilla osoitteesta:
https://eclipsejazzclub.bandcamp.com

eclipsejazzclub.com