Katu Kaiku esittelee uudestisyntyneen soundinsa 29.3. julkaistavalla Luna-albumillaan  

1470
lukukertaa

Perjantaina 1.2. julkaistu single 1000 Sails antaa esimakua yhtyeen Svart Recordsilla ilmestyvältä kakkoslevyltä. Katu Kaiku juhlistaa keväällä uutta albumiaan mittavalla levynjulkaisukiertueella Suomessa ja Euroopassa.

Rohkea ja visionäärinen jazz-kombo Katu Kaiku julkaisee uuden albuminsa Luna Svart Recordsilla 29. maaliskuuta. Ronskina katusoittoyhtyeenä aloittanut trio antaa uutukaisellaan free jazz -vaikutteiden ja akustisen soinnin väistyä harkittujen ja värikkäiden sävellysten sekä efektien, huilun ja laulun maustaman originellin äänimaailman tieltä. Lunalla esiin nousevat unenomaiset melodiat, kiemurtelevat sähköbassoriffit ja vyöryvät groovet. Yhtye tekee albumin tiimoilta huhti-kesäkuulle sijoittuvan laajan kiertueen, joka ulottuu kotimaan lisäksi myös Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Saksaan.

1000 Sails -singlellä trio väläyttää päivitettyä ilmaisuaan, joka ryöpsähtelee musiikkityylien rajamailla sekoittaen modernin jazzin elementtejä progressiiviseen poppiin. Jazz-kontekstissa epätyypilliseen tapaan näppäillyn sähköbasson sekä melodiaa herkästi piirtävän tenorisaksofonin kuljettama kappale saa lisäväriä sanattomista vokaaleista ja kasvaa mietiskelevästä tunnelmoinnista intensiiviseen vyörytykseen.

Kuuntele 1000 Sails Spotifyssa tai Youtubessa.

Katu Kaikun muodostavat maamme kokeilevan jazzin nuoreen kärkikastiin kuuluvat saksofonisti Adele Sauros, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Erik Fräki. Trion jäseniä voi tahoillaan kuulla mm. sellaisissa kokoonpanoissa kuin Olavi Louhivuori Superposition!, VIRTA ja OK:KO. 2013 perustettu Katu Kaiku edusti Suomea vuoden 2015 Young Nordic Jazz Comets -showcasessa ja yhtyeen debyyttialbumi Tokyo/Kuopio ilmestyi vuonna 2016. Uuden albuminsa myötä trio hienosäätää tyyliään ja liittyy osaksi eurooppalaista crossover jazz -jatkumoa, jota edustavat muun muassa The Cinematic Orchestra, Portico Quartet ja Jaga Jazzist.

Katu Kaiku: Luna
LP / Digi (SVART191), julkaisupäivä 29.3.2019
Levy-yhtiö: Svart Records

1. Moon Lake / 2. Quote You / 3. Meteora / 4. Into The Purple / 5. 1000 Sails / 6. Last Corals / 7. Escapism / 8. The Colours Of Our Minds

Sävellykset, sovitukset ja sanoitukset: Katu Kaiku, paitsi 8. The Colours Of Our Minds, sävellys ja sovitus Adele Sauros

Katu Kaiku
Adele Sauros, tenori- ja sopraanosaksofonit, huilu, laulu / Mikael Saastamoinen, sähköbasso, efektit / Erik Fräki, rummut, perkussiot, efektit, laulu

Katu Kaiku live
5.4. Nuijamies – Lappeenranta – Finland
6.4. Pannuhuone – Kuopio – Finland
8.4. Tiirikkala – Turku – Finland
10.4. Validi Karkia – Pori – Finland
11.4. Torvi – Lahti – Finland
12.4. Vanha Paloasema Bar – Oulu – Finland
13.4. Vastavirta – Tampere – Finland
15.4. Mandagsklubben – Copenhagen – Denmark
17.4. Moriskan Jazz Club – Malmö – Sweden
18.4. Larry’s Corner – Stockholm – Sweden
20.4. Kulttuurikellari – Savonlinna – Finland
22.4. Tenho – Helsinki – Finland
23.4. Bar Ö – Turku – Finland
24.4. Juttutupa – Helsinki – Finland
27.4. Clubnight – Bremen – Germany
29.5. brÖtz – Göteborg – Sweden
31.5. Kristiansand – Norway
1.6. Evje – Norway
3.6. Ni Muser – Trondheim – Norway

facebook.com/katukaiku/
instagram.com/katukaiku