Tero Lindbergin kultainen trumpetti iskee jälleen!

2019
lukukertaa

Trumpettitaituri Tero Lindbergin toinen albumi Kultainen trumpetti iskee jälleen ilmestyy marraskuun alussa. Albumi vie kuulijansa viihteelliselle matkalle, jolla tunnetut klassikkosävelmät heräävät henkiin upeina orkesterisovituksina. Lindbergin rinnalla albumin solisteina kuullaan mm.Timo Lassya ja Lenni-Kalle Taipaletta. Tänään julkaistulla From Russia With Love -singlellä tuttu James Bond -tunnari saa uutta potkua lattarirytmeistä.

Kultainen trumpetti iskee jälleen sisältää 12 viimeisen päälle sovitettua, soitettua ja tuotettua instrumentaalikappaletta. Mukana on klassikkosävelmiä, kuten Nino Rotan Puhu hiljaa rakkaudesta, Rocky-elokuvien tunnussävelmänä tunnettu Gonna Fly Now sekä Burt Bacharachin ikivihreä The Look of Love. Lisäksi kuullaan kaksi Lindbergin omaa sävellystä: nimikappale Kultainen trumpetti iskee jälleen tarjoilee viihdyttävän reipastempoista takaa-ajojazzia ja The GT Bogaloo svengaa vallaton pilke silmäkulmassa. Levyllä Lindbergin sovittamaa musiikkia tulkitsevat Suomen kärkisoittajista kootut yhtyeet, joiden koko liukuu aina pienestä jousikokoonpanosta suureen viihdeorkesteriin.

Uusi albumi on jatkoa vuonna 2015 ilmestyneelle Kultaisen trumpetin paluu -debyytille, jolla Lindberg pyrki nostamaan 1950-80-luvuilla suurta suosiota nauttineen instrumentaalisen viihdemusiikin entiseen loistoonsa.

”Ensimmäisen levyn suuri suosio innoitti minua viemään Kultaisen trumpetin tarinaa eteenpäin ja näin syntyi ajatus jatko-osasta”, trumpetisti kertoo. Herb Alpertin, Harry Jamesin, Ossi Runteenja Jörgen Petersenin kaltaisten, aikanaan viihdemusiikin parissa komeat urat tehneiden trumpetistien jalanjäljissä kulkeva Lindberg näkee, että monien mielissä jo unholaan painuneella musiikkityylillä on vielä annettavaa. ”Instrumentaalimusiikilla on edelleen tilausta, kunhan se toteutetaan laadukkaasti ja kunnianhimoisesti.”

Tero Lindbergin (s. 1976) soittoa lienee kuullut lähes jokainen suomalainen. Sami Pitkämönorkesterissa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa viikottain esiintyvä trumpetisti ja sovittaja on ollut mukana useissa TV-tuotannoissa sekä jättänyt jälkensä lukuisten maamme eturivin artistien levyille. Viime aikoina Lindbergiä on kuultu mm. Popedan ja Haloo Helsingin!livekokoonpanoissa, ja trumpetisti on kiertänyt Eurooppaa niin Sunrise Avenuen, Leningrad Cowboysin kuin Jimi Tenorinkin kanssa. 1. trumpettia Espoo Big Bandissa ja Turku Jazz Orchestrassa soittava Lindberg on vuoden 2018 alusta toiminut myös viimeksi mainitun orkesterin taiteellisena johtajana. Trumpetistin videoita on katsottu Youtubessa yli 500 000 kertaa.

From Russia With Love Spotifyssa ja Youtubessa

Tero Lindberg: The Golden Trumpet Strikes Again – Kultainen trumpetti iskee jälleen
LP / CD / digi, julkaisupäivä 9.11.2018

1. The Golden Trumpet Strikes Again | Kultainen trumpetti iskee jälleen (Tero Lindberg, Robert Löflund) / 2. Speak Softly Love | Puhu hiljaa rakkaudesta (Nino Rota) / 3. Buena Sera (Carl Sigman, Peter de Rose) / 4. Torna a Surriento | Sydämeni jäi Sorrentoon (Ernesto De Curtis) / 5.From Russia With Love | Idän ja lännen tiet (John Barry) / 6. Les Parapluies Le Cherbourg | Cherbourgin sateenvarjot (Michel Legrand) / 7. Gonna Fly Now (Bill Conti, Carol Connors, Ayn E. Robbins) / 8. The Look Of Love (Burt Bacharach) / 9. Granada (Lara Augustin) / 10. The GT Bogaloo (Tero Lindberg) / 11. Mona Lisa (Raymond Evans, Jay Livingston) / 12. Cinema Paradiso (Love Theme) (Ennio Morricone, Andrea Morricone)

Soolotrumpetti ja -flyygelitorvi: Tero Lindberg
Trumpetit: Teemu Mattsson / Jukka Eskola / Janne Toivonen / Tomi Nikku
Pasuunat: Antti Rissanen / Jay Kortehisto / Ansku Lindberg / Jussi Vuorinen
Puupuhaltimet: Petri Puolitaival / Ville Vannemaa / Aleksi Ahoniemi / Robert Löflund / Heikki Pohto / Timo Lassy (tenorisaksofonisoolo kappaleessa Buena Sera)
Jouset: Maija Linkola, viulu / Laura Airola, viulu / Lotta Poijärvi, alttoviulu / Riikka Lampinen, sello
Vokaalit: Nina Tapio / Aili Toivonen / Juha Hostikka / Sami Pitkämö
Rytmisektio: Abdissa ”Mamba” Assefa, lyömäsoittimet / Tuomas Wäinölä, kitara / Matti Paatelma, flyygeli & rhodes / Ako Kiiski, kontrabasso & sähköbasso / Harri Ala-Kojola, rummut & tamburiini / Varre Vartiainen, kitara & mandoliini / Harri Rantanen, kontrabasso & sähköbasso / Anssi Nykänen, rummut / Lasse Piirainen, flyygeli, rhodes & syntetisaattori / Lenni-Kalle Taipale, Hammond B3 -urut / Päivi Severeide, harppu

Tuotanto, sovitukset ja orkestroinnit: Tero Lindberg
Äänitys, miksaus ja masterointi: Jyri Sariola
Äänitetty: Mimix Studio, Espoo
Valokuvat: Anu Jormalainen
Graafinen suunnittelu: Reetta Martikainen

Tero Lindberg Facebookissa ja Youtubessa
www.terolindberg.com