Kuin nuori Robert Fripp!

1184
lukukertaa

”This music often brings to mind a youthful Robert Fripp.”
***** (5/5 stars)

– Anthony Shaw, All About Jazz

Islannista Suomeen kotiutuneen kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin Dark Forest -yhtye julkaisee toisen albuminsa Horizon 19.10.2018. Levy jatkaa kiitetyn edeltäjänsä tummanpuhuvissa, myyttisen pohdiskelevissa tunnelmissa.

Levy koostuu Rögnvaldssonin omista sävellyksistä, joista korostuvat omakohtaiset, elämänmuutoksiin liityvät teemat. Rögnvaldssonin Dark Forest -yhtyeessä soittavat suomalaisen jazzskenen kärjestä tutut nimet. Johannes Sarjasto (saksofoni), mm. Moposta ja Magnetia Orkesterista tuttu Eero Tikkanen (basso) sekä rumpali Ville Pynssi (UMO, Severi Pyysalo).

Sigurdur Rögnvaldsson on asunut Helsingissä vuodesta 2011 alkaen ja on tullut suomalaiselle jazzyleisölle tutuksi mm. Equally Stupid -yhtyeestä sekä jazz-EMMA ehdokkaanakin olleen Anni Elifin ”Edith” -projektin kokoonpanosta. Rögnvaldssonin muita tunnetuja yhtyeitä ovat Sähkökitarakvartetti sekä Helsinki Soundpainting Ensemble.

Rögnvaldsson työstää parhaillaan myös soolomusiikkia baritonikitaralle. Sähkökitarakvartetin musiikki saadaan kuulla seuraavan kerran arvostetuilla Musica Nova -festivaaleilla Helsingissä, helmikuussa 2019. Sitä ennen Dark Forest kuitenkin kiertää Suomea kolmen levynjulkaisukonsertin verran lokakuussa. Marraskuussa Rögnvaldsson nähdään myös Anni Elifin mittavalla Jazzliiton kiertueella.

SIGURDUR RÖGNVALDSSON’S DARK FOREST: Horizon
Eclipse Music / ECD-201875
(julkaisupäivä 19.10.2018)

TRACKLIST:
1. Duality
2. The Good And The Bad
3. Pins And Needles
4. Lost
5. Outburst
6. Horizon
7. Leap Of Faith
8. The Way Back
9. Onwards and Upwards

Levyn julkaisukonsertit:
10.10. Validi Karkia, Pori
14.10. Tenho Restobar, Helsinki
16.10. Eclipse Jazz Club, Kulttuuriravintola Kivi, Tampere