Anni Elif Suomen Jazzliiton kiertueella marraskuussa

889
lukukertaa

Laulaja, sellisti, kosketinsoittaja ja säveltäjä Anni Elif Egecioglu esiintyy Suomen Jazzliiton tuottamalla kiertueella 6. – 17. marraskuuta. Kiertueella kuullaan musiikkia Egecioglun Edith-soolodebyytiltä yhdeksän konsertin verran.Parhaiten Elifantree-yhtyeen keulahahmona tunnettu Anni Elif Egecioglu vie tuoreen kokoonpanonsa Suomen Jazzliiton kiertueelle marraskuussa. Anni Elifin rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonisti Pauli Lyytinen, kosketinsoittaja Tuomas A. Turunen, sekä kuusikielistä Fender Bass VI:ta soittava kitaristi Sigurdur Rörnvaldsson. Yhdeksän keikkaa kattava kiertue pysähtyy muun muassa Helsingissä, Turussa, Viitasaarella ja Maarianhaminassa.

Anni Elif Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa useissa suomalaisissa ja kansainvälisissä jazzin, klassisen, popin ja kokeellisen musiikin rajapinnoilla liikkuvissa yhtyeissä ennen kuin hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Edith vuonna 2017. Syntetisaattoreita ja rumpukoneita sekä perinteisempiä soittimia käyttäen Anni Elif yhtyeineen luo futuristisia äänimaisemia ja intiimiä tunnelmaa, joka imaisee kuulijan sisäänsä. Albumin lyriikat pohjautuvat pääosin 1800-luvun lopulla syntyneen suomenruotsalaisen Edith Södergranin runoihin. Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus sekä aikakautensa futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka Anni Elif kietoo saumattomasti omaan sävellyskieleensä. Kotimaisella Eclipse-levymerkillä julkaistu Edith on noteerattu myös Jazz-Emma -ehdokkuudella vuonna 2017.

Ruotsalais-turkkilainen, Suomeen asettunut Anni Elif Egecioglu (s. 1986) on ehtinyt vaikuttaa maamme musiikkikentällä jo lähes kymmenen vuotta. Hänen tunnetuin yhtyeensä Elifantree on julkaissut neljä albumia, ja Egecioglu on tuttu myös kansainvälisistä yhtyeistä kuten Mia Mee,Augur Ensemble, Kauhukakara sekä Frank Frank Frank.

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri. Loppuvuoden 2018 Jazz Finland -kiertueilla nähdään Anni Elifin lisäksi yhteistuotantokiertueena toteutettava William Suvanne Chess’n Jazz syys-marraskuussa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto toteuttaa missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen.www.jazzfinland.fi

”Edith on moderni laulelmalevy, jonka vaikutteet tulevat ambientista, popista ja jazzista. Noin isot nimikyltit eivät ehkä ketään vakuuta, mutta kun nyt sanattomaksi jään, täytyy vain lämpimästi kannustaa tutustumaan Anni Elifin tekemisiin” – Pentti Ronkanen, Suomijazz

”Anni Elif delivers our hearts” – Written in Music, Nausikaä de Blaauw (Live at Süd Tirol Jazz Festival)

Anni Elif – Edith
Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori, sävellys / Sigurdur Rögnvaldsson – Fender bass VI / Pauli Lyytinen – saksofoni, EWI, efektit, rumpukone / Tuomas A. Turunen – piano, syntetisaattori

Anni Elif – Edith Suomen Jazzliiton kiertueella 6. – 17.11.
Ti 6.11. klo 19 Helsinki, WHS Teatteri Union
Ke 7.11. klo 19 Tampere, Kaupin vastaanottokeskus
To 8.11. klo 19 Viitasaari, Miekkaniemi B&B
Pe 9.11. Iisalmi, Koko Jazz Club, Raatihuone
La 10.11. klo 18 Joensuu, Pakkahuone
Ke 14.11. klo 19 Kuopio, Gusto Runin
To 15.11. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema
Pe 16.11. klo 22 Turku, Åbo Svenska Teater
La 17.11. klo 19 Maarianhamina, Alandica

To 22.11. Nefertiti Jazz Club, Göteborg