Kapellimestari Jukka Iisakkilan musiikillinen maailmankuva fuusioituu debyyttialbumilla ”Clocks and Clouds”

1587
lukukertaa

Tanskan Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja monien muiden orkesterien kapellimestarina parhaiten tunnetun Jukka Iisakkilan esikoisalbumi yhdistelee mm. Pekka Pohjolan, Frank Zappan ja Steve Vain musiikillista maailmaa modernismiin ja absurdismiin. Useiden instrumenttien taitaja Iisakkila soittaa levyllä kaikki soittimet itse ja kunnostautuu erityisesti sähkökitaristina. ”Clocks and Clouds” tarjoilee kuulijalleen ainutlaatuisen annoksen sähköisen progressiivista orkestrointia.

”Oman levyn tekemiseen johti useampikin polku. Olen tehnyt useita levyjä muiden suuresti arvostamieni muusikoiden ja säveltäjien kanssa mm. ECM, Dacapo, Pilfink, Decca levy-yhtiöille. Sovituksia ja sävellyksiä on riittänyt niin klassisen musiikin kuin kevyemmänkin musiikin tyylilajien edustajien esitettäviksi. Kaiken konsertoimisen ja tuhansien nuottien meressä oleminen on samalla sekä haastavaa että vapauttavaa, siitä levyn nimi”, kertoo säveltäjä-multi-instrumentalisti Iisakkila debyytistään sooloartistina. Kapellimesterina hänen kädenjälkensä on ollut viime vuosina vahvasti esillä mm. Iro Haarlan Emma-ehdokkaanakin olleella albumilla ”Ante Lucem”.

Kapellimestari Jukka Iisakkila vierailee säännöllisesti Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien edessä. Hän tekee säännöllisesti yhteistyötä niin Tapiola Sinfoniettan, Tanskan Radion Sinfoniaorkesterin kuin Nagoya Philharmonic Orchestrankin kanssa. Iisakkila on Sääksmäki Soi! –musiikkifestivaalin taiteellinen johtaja ja on toiminut Tanskan radion kamariorkesterin vakituisena vierailevana kapellimestarina sekä Pori Sinfoniettan kapellimestarina ja taiteellisena johtajana. Kotimaassa Iisakkila on johtanut mm. Helsingin kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Avanti! orkesteria, Turun Filharmonista orkesteria, Tampere Filharmoniaa, Oulu Sinfoniaa ja useita muita orkestereita. Tanskassa ja Ruotsissa hän on johtanut mm. Odensen ja Aarhusin orkestereita, Tanskan radion sinfoniaorkesteria (DNRSO), Ruotsin Radion Sinfoniaorkesteria sekä Malmön, Helsingborgin ja Gävlen sinfoniaorkestereita.

Orkesteritoiminnan lisäksi Iisakkila luotsaa muun muassa Pekka Pohjolan musiikille omistautunutta The Breed plays Pekka Pohjola -kvintettiä ja tekee yhteistyötä säveltäjä-kitaristi Steve Vain kanssa.

Jukka Iisakkila: Clocks and Clouds
Eclipse Music 2018
Mastered by Jarno Alho/Alho Audio Mastering

Tracklist:
1. Freefall
2. The Only Sound is Waterdrops
3. Inner Universe Fever
4. Interludes
5. Clocks and Clouds
6. Darling, We’ve Made a Mess
7. Shakin’ It On

On tour:
21.4. Holmegaard, DK
22.4. Haslev, DK
23.4. Nykøbing, DK
24.4. Copenhagen, DK
25.4. Errindlev, DK
26.4. Stege, DK
9.6. Sääksmäki Soi! Festival, Sääksmäki FIN
16.6. Sääksmäki Soi! Festival, Sääksmäki FIN
15.7. Linna Jazz Festival, Hämeenlinna, FIN
Kokkola, Kuopio, Kangasala, Lahti, Nagoya (JPN) TBA

www.eclipse-music.net