Jazzin legendat ja paljon muuta mielenkiintoista Tampere-talon syksyssä

1207
lukukertaa
Heiiki Sarmanto on yksi Tampere-talossa esiintyvistä jazzlegendoista.

Tampere-talossa on taas luvassa monipuolinen syyskausi. Kutsu käy jo elokuussa Sorsapuistoon Tampere Filharmonian ilmaiskonserttiin, ja sisätiloissa on luvassa mm. jazzin legendoja ja juurimusiikin juhlaa.

Tampere-talon kulttuurisyksy käynnistyy perinteikkäällä Tampere Filharmonian puistokonsertilla Sorsapuistossa perjantaina 10.8. Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtamassa ilmaiskonsertissa on luvassa muun muassa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden musikaalitulkintoja. Tampere-talon syyskaudella kuullaan myös kotimaisen jazzin legendoja, Paula Koivuniemeä roots-sovituksilla sekä tamperelaisrokkarien lasten tulkintoja isiensä teoksista. Syksyn uusien konserttijulkistuksien liput ovat myynnissä Tampere-talon lipunmyynnissä ja Lippu.fi-palvelussa.

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät perinteikkään puistokonsertin perjantaina 10.8. Santtu-Matias Rouvalin johtaman orkesterin solisteiksi saapuvat Tampereen Työväen Teatterin musikaalitähdet Petra Karjalainen ja Saska Pulkkinen. Illan aikana kuullaan muun muassa säveltäjä Leonard Bernsteinin tunnetuimman teoksen West Side Storyn lauluja ja sinfonisia tansseja. Tampere Filharmonian konsertti alkaa klo 19. Orkesteria lämmittelee tuttuun tapaan Tampere Filharmonian soittajista ja heidän ystävistään koostuva funkia ja soulia soittava The Dumb Stuff Band solisteinaan Leni Välimäki ja Juha Junttu.

– Tamperehan on teatterikaupunki, niin me orkesterin kanssa halutaan ottaa sellasta näkökulmaa tähän puistokonserttiin. Ja nythän on vielä Tampereen Teatterikesän viisikymppiset ja Bernsteinin satavuotisjuhla, siksikin tällainen ohjelma. On hauskaa avata kausi puistossa, siellä on tähän asti ollut joka kerta tosi hyvä meininki, puisto on ollut täynnä jengiä ja se on ollu tosi hauskaa! Pitää vaan toivoa, että aurinko paistaa, kommentoi Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

Puistokonsertin tapahtumasivut

Kotimaisen jazzin legendat tähdittävät syksyn konsertteja 

Tampere-talo tarjoilee syyskaudella kattauksen kotimaisen jazzin parhaita paloja. Neliosaisessa Jazzin legendat -konserttisarjassa esiintyvät Ella Fitzgeraldia tulkitseva Aili Ikonen (20.9.), ”kahdentoista puhaltimen Penan” johtama Pentti Lahti Quintet (18.10.), pianistitaituri Heikki Sarmanto (15.11.) sekä dixielandille ja swingille omistautuva Antti Sarpila Swing Band (5.12.). Jazzin legendat -konserttisarjaan myydään myös kaikki neljä keikkaa sisältäviä kimppalippuja. Jazzin ystäviä kiinnostaa varmasti myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana -yhtyeen komea paluu Tampere-taloon 20.10.

Iskelmätähti Paula Koivuniemi saapuu Tampere-taloon Suomen kovimpien kansanmusiikki- ja folk-ammattilaisten tähdittämän Roots & Friends -yhtyeen kanssa 14.10. Koivuniemen tuotanto taipuu upeisiin juurimusiikin tunnelmiin muun muassa harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaaran ja jouhikkovelho Pekko Käpin säestyksellä. Toinen odotettu vieras on Lontoon kesäolympialaisissakin hurmannut slovakialainen Gypsy Devils Orchestra (2.9.), joka yhdistelee aineksia romanimusiikista, jazzista ja klassisesta musiikista ja johdattaa yleisön keskieurooppalaiseen kiertolaistunnelmaan. Kansainvälistä väriä tuo myös gospelillaan hurmaava Grammy-ehdokas Harlem Spirit of Gospel -kuoro (3.12.), jonka laulajat ovat esiintyneet lukemattomien suurnimien kuten Elton Johnin, Aretha Franklinin, Steven Tylerin ja Stevie Wonderin kanssa. Kotimaista rytmimusiikin kärkeä edustaa puolestaan Honey B & T-Bones (27.10.), ja suomirockin ystäviä hemmotellaan Isiemme teokset -isänpäiväkonsertissa (11.11.), jossa tunnettujen tamperelaismuusikkojen lapset esittävät tulkintoja isiensä tuotannosta isänpäivän kunniaksi. Luvassa on muun muassa Popedan ja Miljoonasateen ikivihreitä lahjakkaiden nuorten tulkitsemina.

Tampere-talon syksyn 2018 ohjelmistosta ovat jo myynnissä The Blind Boys of Alabama, Egotripin 25-vuotisjuhlakonsertti, Suuri Kansainvälinen Balettigaala 2018, Michael Monroe, Jarkko Martikainen, Edu Kettunen, Marion ja Joel Hallikainen sekä Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri. Konserttiohjelmisto täydentyy vielä kevään aikana.

Tampere-talon syksyn konsertteja:

10.8. Tampere Filharmonian Puistokonsertti
27.8. Suuri kansainvälinen balettigaala 2018
2.9. Gypsy Devils Orchestra
15.9. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet
16.9. Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri
20.9. Jazzin legendat, Aili Ikonen: Tribute to Ella
21.9. Marion ja Joel Hallikainen
5.10. Edu Kettunen
14.10. Paula Koivuniemi Roots & Friends
18.10. Jazzin legendat, Pentti Lahti Quintet
20.10. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana
27.10. Honey B & T-Bones
28.10. Michael Monroe
29.10. The Blind Boys of Alabama
11.11. Isiemme teokset -isänpäiväkonsertti
15.11. Jazzin legendat, Heikki Sarmanto
25.11. Egotrippi ja Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri
3.12. Harlem Spirit of Gospel -kuoro
5.12. Jazzin legendat, Antti Sarpila Swing Band

 

www.tampere-talo.fi