Jyväskylässä Ensikäsityksiä jo 15. kerran!

1545
lukukertaa
Teemu Takanen vierailee JBB:n solistina. Kuva: Sampo Luukkainen.

Jyväskylä Big Bandin Ensikäsityksiä 15 -konsertti kuullaan Siltasalissa sunnuntaina 15.4.2018, kapellimestarina Ilkka Mäkitalo. Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen kantaesityssarjan viidenteentoista osaan on saatu huikeat 7 uutta suomalaista big band -sävellystä. Saksofonisolistiksi konserttiin saapuu, myös sävellyksen JBB:lle tehnyt, Teemu Takanen. Osmo Ikosen säveltämässä Carpe Diem -kappaleessa kuullaan Pasi Hanhisalon laulua.

Konserttiin on saatu Teoston avustamana 5 tilausteosta nuorilta big band -osaajilta Arttu Sipilältä, Rasmus Soinilta, Teemu Halmkronalta, sekä jo mainituilta Teemu Takaselta ja Osmo Ikoselta. Näiden lisäksi uutta musiikkia kuullaan bändistä Helsinkiin muuttaneelta pianistilta Antti Lähdesmäeltä ja kaksi kappaletta JBB:n nykyiseltä jäsenistöltä. Pianisti Arttu Ahovaara on tehnyt teoksen jääkaapin valosta, sekä Kalle Keräsen, viime vuonna Esko Linnavalli -kisaan osallistunut ”Hanakkana”, on saanut inspiraationsa Ylä-Ruthin bingo-illoista.

Solistiksi saapuva saksofonisti ja säveltäjä Teemu Takanen johtaa Savonlinna Big Bandiä, sekä toimii keikkailevana muusikkona eri kokoonpanoissa, joista mainittakoon Sibis Alumni Big Band, Takatonic ja Dallapé. Takanen on myös ansioitunut alttosaksofonistina kansainvälisissä instrumentalistikilpailuissa, voittanut Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun vuonna 2013.

Big bandien hallitseva suomenmestari, Jyväskylä Big Band, on saavuttanut aseman yhtenä Suomen arvostetuimmista big bandeistä. JBB on erikoistunut uuden suomalaisen big band -musiikin esittämiseen.

Jyväskylä Big Band: Ensikäsityksiä 15
Su 15.4.2018 klo 18:00
Siltasali (Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä)
Liput 20/10€ (ovelta, myös kortilla)
Lippuvaraukset osoitteesta: jbbtuottaja@gmail.com

Kapellimestarina:
Ilkka Mäkitalo

Solisteina:
Teemu Takanen (saksofoni)
Pasi Hanhisalo (laulu)

Kantaesitykset säveltäjiltä:
Antti Lähdesmäki – Toinen tolvana
Arttu Sipilä – Sour Soul
Arttu Ahovaara – Fridgelight
Osmo Ikonen – Carpe Diem
Rasmus Soini – Valontuoja
Teemu Halmkrona – Spring in the Deep Woods
Teemu Takanen – Delighted

Lisätietoa:
http://www.jklbb.fi/
www.facebook.com/JyvaskylaBigBand
www.teemutakanen.com

Facebook-tapahtuma