Hietsu is Happening eläytyy vuoteen 1955

993
lukukertaa

Hietsu is Happening! eläytyy maailmanpolitiikan uusiin asetelmiin muistelemalla kuuminta kylmän sodan aikaa. Koska kukaan illan esiintyjistä ei ollut illan teemavuonna 1955 vielä olemassa, on taiteellisten vapautuksien ottaminen väistämätöntä, jopa välttämätöntä. Sellisti ja monialainen esiintyjä Juho Laitinen tulkitsee John Cagen klassikkoteoksen Speech 1955 viidelle radiolle ja uutistenlukijalle. Enteellisesti yhdeksän vuorokautta ennen John F. Kennedyn salamurhaa syntynyt pianisti Seppo Kantonen toimii liennyttäjänä DJ H-rusT:in ja DJ D-whyT D:n välisellä ohuella neutraalilla kaistaleella. Lopuksi Juho Laitinen, Seppo Kantonen ja tapahtuman kuraattorit Petri Kumela, Mikko Innanen ja Antti Lötjönen tarkastelevat Albert Einsteinin ja Charlie Parkerin kuolinvuoden tunnelmia kolmannen vuosituhannen futurisesta näkövinkkelistä.

John Cage: Speech 1955
Juho Laitinen
Seppo Kantonen feat. DJ H-rusT & DJ D-whyT D.
Petri Kumela
Mikko Innanen
Antti Lötjönen

Hietsu is Happening! nro 11

Ti 10.4. klo 19

Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)

Liput ovelta 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)

Lisätiedot: Antti Lötjönen, 040-5371857, anttilotjonen@gmail.com

Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan ensimmäinen ilta järjestettiin menestyksekkäästi 29.3.2016. Hietsussa ovat toistaiseksi esiintyneet seuraavat taiteilijat ja kokoonpanot:  3TM (Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste, Antti Lötjönen), Marco Cappelli,  Jukka Eskola, Free Okapi (Markus Fagerrud, Heikki Nikula, Sampo Lassila), Gourmet (Veli Kujala, Esa Onttonen, Petri Keskitalo, Jay Kortehisto, Mika Kallio), Teppo Hauta-aho, Emil Holmström, Juha Hurme, Frank Doggenstein, Mikko Innanen, Sami Junnonen, Matti Johannes Koivu, Petri Kumela, Teemu Kupiainen, Pekko Käppi, Reiska Laine, Mikko Luoma, Antti Lötjönen, Eriikka Maalismaa, Ousseynou Mbaye,  Mika Kallio & Satu Rinnetmäki Impulsion, Heikki Nikula, Verneri Pohjola, Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen, Joonas Riippa, Aki Rissanen, Adam Rudolph, Artturi Rönkä, Janne Tuomi,  Tölöläb (Turkka Inkilä, Saku Mattila, Antti Salovaara, Taavi Oramo), Mirka Viitala ja Joonas Widenius.