Nuorten jazztähtien Kaisa’s Machine Jazzliiton kiertueella huhtikuussa

1481
lukukertaa
Kuva: Aini Mäensivu.

Basisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine on seuraava Suomen Jazzliiton kiertueelle suuntaava yhtye. Kehutussa kvartettikokoonpanossa mukana ovat Mäensivun ohella saksofonisti Max Zenger, pianisti Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski – kaikki kotimaisen nuoren jazzpolven luottonimiä. Kaisa’s Machinen debyyttilevy In the Key of K julkaistiin joulukuussa 2017 Eclipse Music -levymerkin kautta, ja nyt yhtye suuntaa mittavalle kiertueelle esittämään albumin musiikkia. Seitsemän 11.4. alkavan kiertueen keikoista on Suomessa ja yksi Tallinnassa.

Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Hänen säveltämänsä musiikki on post bop -jazzia, jossa kuuluu vaikutteita New Yorkin nykyjazz-soundista. Kukin kokoonpanon neljästä muusikosta on omanlaisensa vahva persoona, ja yhtyeen kokonaissoundi on hienosti tasapainossa. Debyyttialbumi In the Key of K koostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys Some other April, josta levyllä kuullaan kvartettiversio Levels, palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.

“Kaisa’s Machine on puhtaasti jazz ja hyvä niin.” – Jazzpossu

”Energetic bebop that could have just easily wafted out of a hole-in-the-wall NYC bar.” – Ivana Ng, New York City Jazz Record

Albumi In the Key of K kuunneltavissa

Kaisa’s Machine
Kaisa Mäensivu, kontrabasso / Max Zenger/Sampo Kasurinen, saksofoni / Mikael Myrskog, piano / Jonatan Sarikoski, rummut

Kaisa’s Machine kiertueella:

Ke 11.4. klo 19, Joensuu, Pakkahuone
To 12.4. klo 20, Oulu, Vanha Paloasema
Pe 13.4. klo 19, Kuopio, Lumitin sali
La 14.4. klo 20, Tallinna, Philly Joe’s
Ke 18.4. klo 20, Jyväskylä, Poppari
To 19.4. klo 19, Salo, Veturitallit
Pe 20.4. klo 19, Espoo, April Jazz Club, Tapiola Garden
La 21.4. klo 19, Turku, Logomo