Timo Lassyn uusi albumi Moves julkaistaan 27.4., toinen single julki

1251
lukukertaa

Timo Lassy palaa 27.4. odotetun massiivisen Moves-albuminsa kera ja julkaisee tänään toisen singlen tulevalta levyltään. Jo aiemmin julkaistua Lashes-kappaletta seuraa Harlem’s Way, syvästi svengaava souljazz-pala, jolla laulusolistina toimii New Yorkista kotoisin oleva Joyce Elaine Yuille. Lassy ja Yuille ovat aiemmin tehneet yhteistyötä keikkarintamalla ja Yuillen Welcome to My World -albumilla vuonna 2015. ”Joyce kirjoitti Harlem’s Way’n sanat ja kukapa olisikaan parempi tulkitsemaan tarinaa kuin Spanish Harlemin kasvatti itse”, Lassy sanoo. Hiljattain kymmenvuotista taivaltaan juhlistanut Timo Lassy Band esiintyy levynjulkaisukeikalla Helsingin G Livelabissa perjantaina 1.6. ja lauantaina 2.6. Yhtyeen riveissä soittavat Lassyn lisäksi pianisti-urkuri Georgios Kontrafouris, basisti Antti Lötjönen, rumpali Teppo Mäkynen ja lyömäsoittaja Abdissa Assefa.

Harlem’s Way Spotifyssä

27.4. julkaistava Timo Lassyn kuudes albumi Moves on jylhä tuplalevy, jolla saksofonistin bändiä kuullaan useissa eri kokoonpanoyhdistelmissä. Eräs vierailijoista on Ricky-Tick Big Band Brass, jonka kanssa Lassy saavutti maaliskuun alussa suursuosion kahdella loppuunmyydyllä konsertillaan Savoy-teatterissa. Kokoonpanossa mukana ovat Timo Lassy Bandista tutut muusikot, sekä suositun Ricky-Tick Big Bandin vaskipuhaltimet Valtteri Laurell Pöyhösen johtamana. Muita albumin solistivierailijoita ovat elävä jazzlegenda, saksofonisti Eero Koivistoinen, jazziin aiemminkin onnistuneesti sekaantunut räppäri Paleface ja tänään julkaistavalla Harlem’s Way -singlen lisäksi toisellakin kappaleella laulava Joyce Elaine Yuille. Levyn sävellyksistä vastaavat Lassyn ohella Valtteri Laurell Pöyhönen, Eero Koivistoinen ja Teppo Mäkynen.

”Levylle oman tunnelmansa tuovat mainiot vierailijat ja albumin työnimenä olikin alunperin With Friends”, Lassy kertoo. ”Kukin vieraista piipahti studiosessiossa hyvin luontevasti ja tekeminen oli erittäin inspiroivaa. Levyn biisit alkoivat muotoutumaan toden teolla yhtyeemme kymmenvuotiskiertueella viime vuonna, ja siitä oli hyvä jatkaa kohti valmista albumia. Yhdessä tekeminen ja ystävyys ovat levyn teemoja, jotka kuuluvat joka kappaleessa.”

Timo Lassy: Moves
2LP / CD / digi, julkaisupvm 27.4.2018
Levy-yhtiö: Membran

1. Q & A with RTBB Brass (Lassy) / 2. Love Spirit (Lassy) / 3. Lashes with RTBB Brass (Lassy) / 4. Northern Express with RTBB Brass (Lassy/Pöyhönen) / 5. Elegy For A Free Spirit with RTBB Brass (Pöyhönen) / 6. E71 with Eero Koivistoinen (Lassy) / 7. Moves (Lassy) / 8. Casa De Ferro with Eero Koivistoinen (Koivistoinen) / 9. Adriatic (Lassy) / 10. Harlem’s Way with Joyce Elaine Yuille (Lassy/Yuille) / 11. Sundown At Sunset (Mäkynen) / 12. Trouble with Paleface & Joyce Elaine Yuille (Lassy/Miettinen)

Timo Lassy Band
Timo Lassy, tenorisaksofoni / Georgios Kontrafouris, piano, Wurlitzer & Hammond-urut / Antti Lötjönen, basso / Teppo Mäkynen, rummut / Abdissa Assefa, lyömäsoittimet

Ricky-Tick Big Band Brass: trumpetit: Jukka Eskola (lead+soolot), Janne Toivanen, Mikko Karjalainen, Mikko Koponen / pasuunat: Heikki Tuhkanen (lead+soolot), Jay Kortehisto, Aaro Huopainen / bassopasuuna, tuuba: Juho Viljanen & Sami Koskela, ksylofoni
Ville Riippa synthesizer, Hammond organ (2.)
Henri Mäntylä Wurlitzer (10.)
Eero Koivistoinen tenor sax (6., 8.)
Joyce Elaine Yuille voc (10., 12.)
Paleface voc (12.)

Timo Lassy / Moves-julkaisukeikat
G Livelab (Yrjönkatu 3, Helsinki)
Pe 1.6. klo 20 & la 2.6. klo 20
Tapahtuma Facebookissa

EastFest (Puotilan kartano, Helsinki)
To 14.6.
Tapahtuma Facebookissa

Keitelejazz (Rantapuisto, Äänekoski) (mukana Ricky-Tick Big Band Brass)
La 30.6.
Tapahtuma Facebookissa

#lassymoves
timolassy.com