Naiskuoro KYN julkaisee uuden albumin 17.3.

1230
lukukertaa

Naiskuoro KYN:n maaliskuussa julkaistava yhdeksäs albumi koostuu kahdesta Jukka Linkolan KYN:lle säveltämästä sarjasta. Outo kantele -levyn julkistamiskonsertit pidetään 17.3. Seinäjoella ja 23.3. Helsingissä. KYN:n rinnalla konsertteja tähdittävät vibrafonisti Panu Savolainen, harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen.

Yhdeksi Suomen kuorotaivaan kirkkaimmaksi tähdeksi ja jazzmusiikin edelläkävijäksi tituleerattu Naiskuoro KYN julkaisee uuden albuminsa Outo kantele ja esiintyy Vuoden kuoron konsertissaan Seinäjoki-salissa lauantaina 17.3. KYN:n Outo kantele -albumi on kunnianosoitus Jukka Linkolan musiikille ja se juhlistaa KYN:n ja Linkolan lähes 30-vuotista yhteistyötä. Albumi koostuu kahdesta KYN:n Linkolalta tilaamasta sarjasta, Loitsut ja Outo kantele. Molempien sarjojen tekstit ammentavat suomalaisesta kansanperinteestä ja runoudesta, jota päivitetään tähän päivään jazzrytmiikalla ja -harmonialla.

Loitsujen musiikissa on iloa, leikillistä ja elämänmakuista ilmaisua sekä yksinkertaista, korutonta kauneutta. Janne Marja-ahon ohjaus, Mika Venhovaaran valot ja VJ Hellstonen livevisuaalit muuttavat sarjan julkistamiskonserteissa näyttämöteokseksi, joka yhdistää musiikin, liikkeen, valon ja kuvan. Teosta tähdittää vibrafonisti Panu Savolainen.

Yleisöjä Ranskaa ja Taiwania myöten ihastuttanut Outo kantele -sarja kuullaan nyt kokonaisuudessaan seitsemänosaisena. Linkola on tuonut musiikillaan kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä. Teosta tähdittävät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen.

”Outo kantele ja Loitsut ovat kaksi erilaista naiskuorosarjaa, joita yhdistää vahva tunnelma. Molemmat haastavat kuoron uudenlaiseen ilmaisuun ja äänenkäyttöön. Tällä levyllä KYN luo jälleen uuden näyn siihen, mitä naiskuoromusiikki voi olla”, KYN:n taiteellinen johtaja musiikkineuvos Kaija Viitasalo kertoo.

KYN on alansa huippuihin kuuluva kunnianhimoinen kuoromusiikin uudistaja. KYN on saanut kiitosta ilmaisurikkaudestaan, laulyyhtyemäisestä soinnistaan ja omaleimaisesta ohjelmistostaan. KYN on kysytty esiintyjä kotimaisilla ja kansainvälisillä kuorofestivaaleilla. Kuoro on menestynyt myös lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa ja katselmuksissa. Viimeksi vuonna 2017 KYN voitti Saksassa Grand Prix of Nations -kilpailuissa Grand Prix -palkinnon, tuli toisessa sarjassa toiseksi ja sai erikispalkinnon erinomaisesta lavaesiintymisestä. Samaan aikaan INTERKULTUR rankkasi KYN:n maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi ja Suomen Naiskuoroliitto valitsi KYN:n Vuoden kuoroksi.

Kutsu: KYN toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Outo kantele -levynjulkistamiskonserttiin lauantaina 17.3. klo 18.00 Seinäjoki-saliin tai perjantaina 23.3. klo 19.00 Helsingin Konservatorion Konserttisaliin. Kutsu on avec. Ilmoitathan tulostasi päivää ennen konserttia, johon olet tulossa osoitteeseen tuottaja@kyn.fi. Kerrothan samalla, saavutko yksin vai seuralaisen kanssa.

Konsertin promovideo

KYN: Outo kantele
Alba Records CD / digi (NCD 57, julkaisupvm 17.3.2018)

Musiikki: Jukka Linkola
Loitsut (sanat kansanloitsuista vapaasti muokannut Jukka Linkola)
1. Loitsu kiville / 2. Loitsun synty / 3. Loitsu Otsolle / 4. Karhu taivaalla / 5. Kalastusloitsu / 6. Kylvetysloitsu / 7. Loitsu pelionnelle / 8. Loitsu käsille / 9. Kiitoslaulu

Outo kantele (sanat Kantelettaren pohjalta muokannut ja koostanut Jukka Linkola)
10. Outo kantele / 11. Ei pahat hyvästä tiiä / 12. Tule / 13. Laulan lasta nukkumahan / 14. Käki / 15. Armottoman osa / 16. Tanssilaulu

Outo kantele -levynjulkistamiskonsertti
La 17.3. klo 18 (ovet 17:30)
Seinäjoki-sali (Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki)
Liput: alk. 27,50 € Tiketistä
Tapahtuma Facebookissa

Outo kantele -levynjulkistamiskonsertti
Pe 23.3. klo 19 (ovet 18:30)
Helsingin konservatorion Konserttisali (Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki)
Liput: alk. 27,50 € Tiketistä
Tapahtuma Facebookissa

Naiskuoro KYN / Kaija Viitasalo / Panu Savolainen, vibrafoni / Johanna Juhola, harmonikka / Kirmo Lintinen, piano

http://kyn.fi
http://facebook.com/KYNchoir
http://youtube.com/KYN1981
http://instagram.com/kynchoir
http://open.spotify.com/artist/5tzXijlZM56Ng1MDE72DbQ?si=jjzMYgmgQ4a-5t3GgDB-ig