Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim julkaisevat duoalbumin ”Awakening”

1552
lukukertaa

Kotimaisen jazzin ja progressiivisen musiikin kaksi suurmiestä kohtaavat, kun Juhani Aaltonen (Tasavallan Presidentti, UMO Jazz Orchestra) ja Raoul Björkenheim (Krakatau, Scorch Trio, eCsTaCy) yhdistävät voimansa intiimin duoalbumin myötä.

Tampere Jazz Happeningissä äänitetty levy on kahden mestarin luoma improvisoitu kudos, jossa yhdistyvät tunnelmallisuus ja upeat, hetkessä luodut melodiat. Albumi on ainutkertainen taltiointi taianomaisesta musiikillisesta hetkestä, josta pääsevät nyt nauttimaan paikalla olleiden lisäksi muutkin improvisoidun musiikin ystävät.

Albumin julkaisua juhlitaan kevään aikana myös konsertein. Tähän mennessä on varmistunut kolme konserttia: Hämeenlinnassa, Tampereella ja Helsingissä.

Juhani Aaltonen (synt. 1935) on yksi merkittävimpiä suomalaisia puhallinsoittajia, joka on pitkällä urallaan nauttinut menestyksestä niin Tasavallan Presidentti -yhtyeessä kuin useiden omien kokoonpanojensa myötä. Hän on UMO Jazz Orchestran perustajajäseniä sekä palkittu mm. Jazz-Emmalla ja Yrjö-palkinnolla. Aaltosesta kertova elämäkertakirja ilmestyi viime vuonna.

Raoul Björkenheim (synt. 1956) tuli tunnetuksi 80-luvulla yhteistyöstään Edward Vesalan kanssa sekä Krakatau -yhtyeen keulahahmona. Hän on sittemmin levyttänyt ahkerasti useinen kansainvälisten huippumuusikoiden kanssa, UMO Jazz Orchestran, RSO:n ja Tampere Filharmonian solistina sekä saavuttanut mm. Yrjö -palkinnon, Jazz-Emman ja muita palkintoja. Tällä hetkellä hän työskentelee ja levyttää mm. eCsTaCy- ja  TRIAD-yhtyeissä.

JUHANI AALTONEN & RAOUL BJÖRKENHEIM: AWAKENING
Eclipse Music 2018

TRACKLIST:
1. Kaleidophonic
2. Reflections
3. Into Light
4. Path With Heart
5. Awakening
6. Eyes of the Wise

AALTONEN & BJÖRKENHEIM LIVE
La 24.3. Hämeenlinna, Suisto
Ti 27.3. Tampere, Eclipse Jazz Club, Kulttuuriravintola
To 17.5. Helsinki, Koko Jazz Club

www.eclipse-music.net