Ernie Hawks & The Soul Investigators julkaisee uuden albumin 23.3.

1797
lukukertaa
Kuva: Sissi Vuorjoki

Rapeaa huiluvetoista souljazzia sisältävä Scorpio Man on jo herättänyt laajaa huomiota kansainvälisesti. Timmion Recordsin julkaisema levy on aiemmin seitsentuumaisia vinyylisinglejä julkaisseen kombon ensimmäinen pitkäsoitto.

Helsingin Kaapelitehtaalla majaansa pitävä levymerkki ja kollektiivi Timmion Records julkaisee Ernie Hawks & The Soul Investigatorsin debyyttilevyn Scorpio Man 23.3. Timmionin tavaramerkiksi muodostuneeseen rouheaan bändisoundiin nojaava albumi nostaa huilisti-pasunisti Ernie Hawksin alias Erno Haukkalan komeasti eturiviin ja tuoreesti svengaava jazzfunk-helmi on hieno lisäys kansainvälisesti arvostetun levymerkin katalogiin. Väkevän The Soul Investigators -yhtyeen mukana levyllä ovat myös kitaristi Roni Martin sekä saksofonistit Linda Fredriksson ja Jimi Tenor. Levy julkaistaan LP-muodossa, CD:nä ja digitaalisesti.

Ernie Hawks & The Soul Investigators tuli souldiggareiden tietoisuuteen jo vuonna 2005 ensimmäisellä seiskatuumaisellaan. Haukkala on ollut sittemmin aktiivinen mm. The Soul Investigatorsin, Alamaailman vasaroiden, Compañía Kaarin ja Jätkäjätkät -yhtyeen kanssa työskennellessään. The Soul Investigators puolestaan tunnetaan yhteistyöstään mm. Nicole Willisin, Willie Westin ja viimeisimpänä Bardo Martinezin kanssa. Nyt Ernie Hawks & The Soul Investigators näyttää, miten huippuunsa hiottu svengaava jazzfunk rullaa parhaimmillaan. Nyt julkaistavan albumin ovat kansainvälisesti ehtineet jo huomioida arvostetut brittilehdet Mojo, Shindig ja Uncut.

Street Of Tears -kappale Youtubessa

Albumista sanottua:

Ernie Hawks: The Scorpio Walk
”This thing is heavy, and like previous tracks like ”Scorpio Man Theme”, Hawks knows his way around that funky flute and he is not afraid to flaunt it. The track’s all about an infinite groove that features crazy percussion, fuzzed out bass lines, and a jazzy air about to it. But let’s be real, this track is funky as all get out.”
– DJ Prestige / Fleamarket Funk

Ernie Hawks: Scorpio Man album
”Waking up to the news this morning of the new and highly anticipated Ernie Hawks ”Scorpio Man” LP is fresh from the press and almost ready to fill the bins world wide just secured my day as a good one. With two 7” singles already in the can, the new LP follows up and continues the unique sound that we’ve come to love from Ernie and one that takes us into the funkiest of cinematic territory.”
– DJ Skeme Richards / Nostalgia King

Ernie Hawks: Scorpio Man Theme
”Kicking off with a bloody funktastic, breakbeat rhythm, ”Scorpio Man Theme” is an instant winner, and it only gets better! It’s curious flute-driven melody has a satisfying and mysterious edge which, accompanied by big brass sounds, has the power to shift you straight into a classic 70’s groove. I love the beats, I love the groove and can pretty much guarantee that you won’t be able to stop yourself from funking out to this!”
– The Listening Post Blog

Ernie Hawks & The Soul Investigators: Scorpio Man
Timmion Records LP / CD / digi (TRLP12005 / TRCD12005)
Julkaisupvm 23.3.2018

1. The Scorpio Walk / 2. Still Trippin’ / 3. Bag Full Of Miracles / 4. Street Of Tears / 5. Windy City Blues / 6. Scorpio Man Theme / 7. Cold Turkey Time / 8. Journey To The Bottom

Ernie Hawks, huilu, pasuuna, vibrafoni, piano, perkussiot / Antti Lauronen, perkussiot, alttosaksofoni, RITM2-syntetisaattori / Martti Vesala, trumpetti & flyygelitorvi / Roni Martin, Rhodes & kitara / Seppo Salmi, kitara & perkussiot / Antti Määttänen, Hammond-urut / Jukka Sarapää, rummut & perkussiot / Linda Fredriksson, baritonisaksofoni / Lumimarja Wilenius, laulu / Lasse Tolvanen, tenorisaksofoni / Pete Toikkanen, kitara / Sami Kantelinen, basso / Jimi Tenor, tenorisaksofoni

Sävellykset: Ernie Hawks & The Soul Investigators
Torvisovitukset: M. Vesala, A. Lauronen, E. Haukkala
Äänitys ja miksaus: Timmion Records Studios
Masterointi: Timmion Records Cutting Lab
Tuotanto: Cold Diamond & Mink Production Inc.
Kansikuva: Sissi Vuorjoki