Jukka Eskola avaa 20-vuotisjuhlavuotensa Japanin-kiertueella 

1403
lukukertaa
Kuva: Miikka Pirinen / We Jazz.

Trumpetisti Jukka Eskola juhlistaa 20. vuottaan ammattimuusikkona konsertoimalla Suomen lisäksi mm. Japanissa, Saksassa ja Tanskassa. Jukka Eskola Soul Trio on kutsuttu arvostettuun kansainväliseen BWM Welt Jazz Awards –kilpailuun.

Jukka Eskola Soul Trio Japanissa 20.-26.1.2018

Trumpetisti Jukka Eskolan juhlavuosi alkaa Soul Trion kiertueella Japanissa 20.-26.1.2018. Samalla julkaistaan yhtyeen nimeä kantavan albumin Japani-painos. Kiertue vie yhtyeen mm. maineikkaaseen Motion Blue –klubiin Yokohamaan sekä äänityssessioihin paikallisten muusikoiden kanssa.

21.1. Fellows, Utsunomiya Tochigi
23.1. Haretara Sorani Mame Maite, Tokyo
24.1. Motion Blue, Yokohama

Jukka Eskola Soul Trio kutsuttu arvostettuun BWM Welt Jazz Awards -kilpailuun

Kymmenettä kertaa Munchenissä järjestettävä BMW Welt Jazz Award -kilpailu koostuu kuudesta ilmaisesta sunnuntaikonsertista helmikuun ja huhtikuun 2018 välisenä aikana. Tämän vuoden teemana on ”Jazz moves” ja mukaan on kutsuttu yhtyeitä Suomesta, Norjasta, Itävallasta, Sveitsistä ja Saksasta. Ammattilaistuomaristo valitsee kesäkuussa pidettävään loppukonserttiin kaksi yhtyettä, joille molemmille on luvassa rahapalkinto. Voittaja palkitaan 15 000 eurolla. Kilpailussa palkitaan myös yleisön suosikki.

Arkkitehtuuristaan tunnetussa Double Cone –rakennuksessa pidettävään konserttiin odotetaan yli 600 kuulijaa. Konsertti lähetetään myös Bayerische Rundfunk -radioaseman kautta.

BMW Welt Jazz Award 2018
Su 25.2. klo 11
Doppelkegel BMW Welt, Munchen
Vapaa pääsy

Jukka Eskola Danish Radio Big Bandin solistina 9. maaliskuuta

DR Big Band on kutsunut Jukka Eskolan solistivieraakseen jokavuotiseen P8 Jazz Alive -radiokonserttiin. Konsertissa Eskolalta kuullaan sekä uutta materiaalia että vanhoja kappaleita uudelleen big bandille sovitettuna. Eskola on ensimmäinen P8 Jazz Alive -konsertteihin kutsuttu suomalainen esiintyjä. Konsertti radioidaan DR Big Bandin kotikonserttisalissa Kööpenhaminassa.

Kansainvälisesti suurta arvostusta nauttiva DR Big Band on vaikuttanut tanskalaisen jazzkentän ytimessä jo vuodesta 1964. Big Band on julkaissut yli 80 albumia solisteinaan mm. Miles Davis, Stan Getz ja Joe Henderson . DR Big Bandin tavoitteena on esitellä tuoreita tekijöitä, käynnistää mielenkiintoisia yhteistöitä eri tyylisuuntausten välillä sekä tilata sävellyksiä nuorilta lahjakkuuksilta.

P8 Jazz Alive
Pe 9.3. klo 20
DR Koncerthuset, Kööpenhamina

Jukka Eskola UMO:n solistina

Taiteilijajuhlavuotensa kunniaksi Eskolaa kuullaan ensimmäistä kertaa UMO:n solistina. Konsertissa kuullaan Eskolan runsaasta soul ja bossa nova -painotteisesta tuotannosta poimittuja sävellyksiä, jotka kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut uuteen big band -asuun.

– Odotan vesi kielellä tätä yhteistyötä. Orkesteri ja sen fantastiset muusikot ovat minulle jo ennestään tuttuja, ja vihdoinkin pääsen soittamaan heidän kanssaan omaa musiikkiani. Kappaleiden uusista versioista tulee varmasti upeita. On suuri kunnia juhlistaa omaa juhlavuotta juuri UMOn kanssa, Eskola sanoo.

Lounaskonsertti: Jukka Eskola & UMO
Ti 29.5.2018 klo 12.00
Savoy-teatteri, Helsinki
Vapaa pääsy

Jukka Eskolan ja UMOn yhteiskonsertteja on luvassa lisää kesällä ja syksyllä.

Jukka Eskola:
Trumpetisti Jukka Eskola (s 1978) on tullut tutuksi omien yhtyeidensä Jukka Eskola Soul Trion, Jukka Eskola Quintetin ja Jukka Eskola Orquestra Bossan lisäksi myös The Five Corners Quintetin ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä. Trumpetistin ansioluettelosta löytyy muun muassa viisi soololevyä, parisataa levytystä, Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkinto, Sony Jazzpalkinto, Emma-ehdokkuuksia, teatteriproduktioita ja opetustöitä. Eskola on kiistatta yksi sukupolvensa lahjakkaimmista ja monipuolisimmista suomalaismuusikoista.

Soololevyjensä Jukka Eskolan (2005), Japanissa julkaistun Hub Upin (2006) ja Walkoverin (2009), Jukka Eskola Orquesta Bossan (2013) sekä Jukka Eskola Soul Trion (2017) lisäksi Eskola on ilahduttanut jazzin ystäviä kehuttujen erityisprojektiensa merkeissä. Yhdessä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola.

Monipuolinen artisti toimii sujuvasti eri lajikentillä; jazzin ohella Eskola on mukana lukuisissa televisio-ohjelmien orkestereissa. Huhtikuussa 2017 Eskola ja Tapio Sinfonietta kantaesittivät Marzi Nymanin Eskolalle säveltämän Trumpettikonserton. Hän tekee myös yhteistyötä kotimaisen viihdemaailman suurimpien tähtien kanssa soittaen mm. Elastisen, Vesa-Matti Loirin, Paula Koivuniemen ja Juha Tapion yhtyeissä.