Jukka Perko juhlistaa 50-vuotissyntymäpäiväänsä ainutlaatuisella konsertilla

1662
lukukertaa

Suomen merkittävimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Jukka Perko juhlii ensimmäistä 50-vuotista taivaltaan erikoisillassa, joka järjestetään Helsingin Koko Jazz Clubilla tiistaina 27.2.18. Lavalla nähdään ja kuullaan Jukan lisäksi aimo liuta hänen soittokumppaneitaan vuosien varrelta tähän päivään.

Illan aikana esiintyvät alkuperäisissä kokoonpanoissaan mm. vuonna 1993 perustettu, yksi silloisen uuden jazzsukupolven tunnetuimmista ja menestyneimmistä suomalaisista jazzyhtyeistä Perko-Pyysalo Poppoo sekä kaikkien aikojen ensimmäisen suomalaislevytyksen arvostetulle Blue Note -levymerkille tehnyt Hurmio-orkesteri. Näiden yhtyeiden lisäksi kuullaan useita yllätysesiintyjiä, joiden henkilöllisyys paljastetaan vasta paikan päällä.

”Muistan hyvin, kuinka oman isäni täyttäessä taannoin 50 vuotta pohdin hänen olevan aivan ikäloppu. Sellainen varmaan olen monen nuoremman silmissä nyt minäkin, vaikkei siltä itsestä vielä tunnukaan. Kuitenkin elämän yksi tärkeistä päämääristä eli omaksi itsekseen kasvaminen vaatii meiltä vuosia jos kymmeniäkin. Ja siinä suurena apuna ja peilinä ovat kollegat, joiden kautta voi tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Hyvässä ja pahassa. Siksi on merkityksellistä voida juhlia heidän kanssaan tätä suurta hetkeä. Ihmisenä, joka nyt 50-vuotiaana olen”, kuvailee Jukka Perko.

Illan pääsylipputulot lahjoitetaan Kirkon ulkomaanavun katastrofirahastoon.

Jukka Perko 50 v – jazzia ja elämää! 

Koko Jazz Club
Hämeentie 2, Helsinki
Tiistaina 27.2.18
Ovet auki klo 19.30
Showtime klo 20.00
Liput Tiketistä