Elifantree julkaisee ensimmäisen musiikkivideon tulevalta albumiltaan

1220
lukukertaa
Kuva: Susanna Majuri.

Maineikas tamperelainen levymerkki Eclipse Music julkaisee luovasti elektronisen popin ja jazzin välimaastossa liikkuvan Elifantree-yhtyeen uuden albumin Anemone maaliskuussa 2018. Tulevan albumin ensisingleInexhaustible julkaistiin joulukuun alussa ja singlen unenomainen musiikkivideo julkaistaan tänään 17.1. YouTube-videopalvelussa.

Kokeellisen musiikin yhtye Elifantree julkaisee tänään 17.1. ensimmäisen musiikkivideon tulevalta albumiltaan. Inexhaustible-kappale on ensimmäinen singlejulkaisu yhtyeen neljänneltä kokopitkältä, maaliskuussa julkaistavalta Anemone-albumilta. Unenomaisen Inexhaustible-musiikkivideon on ohjannut käsikirjoittaja-toimittaja Anna Brotkin, ja se on kuvattu helsinkiläisen G Livelab -musiikkiklubin takahuoneessa havinaisesti yhdellä otolla. ”Inexhaustible on biisinä täynnä elämää ja väriä, kuten itse bändikin, joten halusin pitää videon simppelinä ja harmonisena, jotta kauniille biisille jäisi mahdollisimman paljon tilaa”, Brotkin kertoo Elifantreen uudesta videosta. Musiikkivideo on nähtävissä Youtube-videopalvelussa.

Laulaja Anni Elif Egecioglun, saksofonisti Pauli Lyytisen ja rumpali Olavi Louhivuoren muodostama Elifantree-yhtye täytti viime vuonna kunnioitettavat kymmenen vuotta. Tamperelaisen Eclipse Music -levymerkin maaliskuussa 2018 julkaisema Anemone-albumi on yhtyeen neljäs pitkäsoitto, mutta vasta ensimmäinen rumpali Olavi Louhivuoren kanssa. Sekä rytmisesti että tunnelmallisesti Elifantree esittelee tällä uudella levyllä uuden rumpalin lisäksi myös soundinsa uuden elementin: jännittävän EWIn eli saksofonisti Pauli Lyytisen hallitseman Electronic Wind Instrumentin. Elifantree esiintyy keväällä levynjulkaisun yhteydessä laajasti ympäri Suomea sekä mm. Saksassa, Italiassa, Sloveniassa, Norjassa, Ruotsissa, Englannissa ja Japanissa.

Elifantreen Inexhaustible-musiikkivideo on katsottavissa täällä.

ELIFANTREE
Anni Elif Egecioglu, laulu & koskettimet / Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni, EWI, rumpukone, efektit / Olavi Louhivuori, rummut, perkussiot

INEXHAUSTIBLE-MUSIIKKIVIDEO
Anna Brotkin, ohjaus / Jarkko M. Virtanen, kuvaus / Lauri-Matti Parppei, Leikkaus & VFX / Mimosa Kuusimäki, maskeeraus & stailaus / Jonatan Sundström, kamera-assistentti / Joseph Bicknell, värimäärittely / Kinos Rentals, kuvauskalusto / Arela, vaatteet / G Livelab, kuvauspaikka

ELIFANTREE LIVE 2018 Suomi

29.03. Helsinki, Koko Jazz Club
04.04. Pori, Validi Karkia
05.04. Jyväskylä, JKL Jazz
06.04. Kuopio, Maxim-elokuvateatteri
07.04. Joensuu, Piimälinna
14.04. Tampere, TTT-klubi
27.04. Espoo, April Jazz

ELIFANTREE LIVE 2018 Muu Eurooppa
11.04. Norja, Oslo, Nasjonal Jazzscene, Victoria
12.04. Ruotsi, Göteborg, TBA
12.03. Saksa, Berliini, Kantine am Berghain

28.06. Saksa, Fusion Festival
30.06. Slovenia, Ljubljana Jazz Festival
08.07. Italia, Südtirol Jazz Festival

Elifantreesta sanottua:

”Elifantree! What a glorious, mad, brilliant display! If jazz went mad and invented a new kind of cake, this would be it. I smiled all the way through!”
– Sound and Fury Music, UK

”Emboldened by the improvisational spirit of rock-jazz, Elifantree is an utter headspin of a band.”
– Si Hawkins, Clash Magazine

”The experience is almost gestalt in its extremes of both power and delicacy, something of an aural hallucination.”
– Anthony Shaw, All About Jazz

”There was more and richer variation than in usual pop music and there was not more jazz than necessary and useful here. With lots of attractive melody, captivating rhythm and beats and total absence of pretension the trio was shining brightly.”
– Henning Bolte, London Jazz Magazine

https://www.elifantree.com/
http://www.eclipse-music.net/