Raoul Björkenheim Triad päättää Flame Jazzin vuoden 2017

1242
lukukertaa
Kuva: Markus Kärki.

Suomijazzin kesyttämätön huippukitaristi Raoul Björkenheim esiintyy perjantaina 8.12. Bar Ö:ssä tuoreen Triad-yhtyeensä kanssa. Kriitikoiden ylistämä esikoisalbumi Beyond julkaistiin kesällä 2017. Trio muokkaa John Coltranen, Thelonious Monkin, Jim Hendrixin ja tietenkin Raoulin omat sävellykset räjähtäväksi elämykseksi.

Maamme tunnetuimpiin sähkökitaristeihin lukeutuva Raoul Björkenheim kiertää energisen Triad-trionsa kanssa loppuvuodesta Suomen Jazzliiton kiertueella, joka tuo bändin myös Turkuun Flame Jazzin vuoden 2017 päätöskeikalle. Björkenheimin, basisti Ville Rauhalansekä rumpali Ilmari Heikinheimon muodostama Triad on kotimaisella improvisaatiokentällä jo useamman vuoden aktiivisesti toiminut kokoonpano, joka yhdistelee vahvaäänisesti free jazzia, rockia ja avantgardistista pulputusta. Ennakkoluulottomaan nykymusiikkiin erikoistunut tamperelaislevymerkki Eclipse Music julkaisi Triad-trion kehutun esikoislevyn Beyond kesällä 2017. Albumilla kitaristi Björkenheimin johtama kolmikko tutki maailmanjärjestyksemme kaaosta improvisaation, jazzin, doom metalin ja avantgarden keinoin.

Los Angelesissa vuonna 1956 syntynyt Raoul Björkenheim kuuluu Suomen kansainvälisten jazzkitaristien kärkikastiin. Björkenheim on toiminut tärkeänä perustajana useissa eri yhtyeissä, kuten Edward Vesalan kanssa muodostetussa Sound and Furyssäsekä yhdessä Björkenheimin pitkäikäisimmistä yhtyeistä, Krakataussa. Nykyisin Björkenheim esiintyy pääasiassa The Scorch Trion, Triadin ja Ecstasy-kvartettinsa kanssa sekä soolokitaristina eri produktioissa.

Björkenheim perusti Triadin alun perin basisti Hannu Rantasen ja rumpali Mikko Hassisen kanssa jo vuonna 2000, mutta nykymuodossaan se syntyi uudelleen vuonna 2013. Basisti Ville Rauhala (s. 1976) tunnetaan tamperelaisen Black Motor -jazzyhtyeen basistina. Vuonna 2010 debyyttisooloalbuminsa julkaissut Rauhala esiintyy ahkerasti myös lukuisten populaarimuusikoiden kanssa sekä työskentelee teatterimusiikin parissa. Räjähtävästä dynamiikastaan tunnettu rumpali Ilmari Heikinheimo (s. 1988) kuuluu lupaavimpiin nouseviin kykyihin kotimaisen ja kansainvälisen modernin jazzin ja improvisoidun musiikin kentällä. Hän jatkaa hienolla tavalla Edward Vesalan viitoittamaa suomalaista free jazz -perinnettä.

Flame Jazz: Raoul Björkenheim Triad
Raoul Björkenheim – kitara
Ville Rauhala – basso
Ilmari Heikinheimo – rummut
Pe 8.12.2017 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 16,5 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 13,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.