Hietsu is Happening! törmäyttää jälleen klassisen ja vapaan musiikin

1315
lukukertaa
Kuva: Stefan Bremer.

Lucia Reformi -jouluspesiaalissa 13.12. kuullaan mm. Bachin sooloteoksia alttoviulisti Teemu Kupiaisen tulkintoina.Hietsun Paviljongin tunnelmallisen vanhan puurakennuksen oveen on naulattu uudet teesit ja sisätiloissa jatketaan musiikillista uskonpuhdistusta. Reformaatiosta on kulunut 500 ja Pyhän Lucian marttyyrikuolemasta 1713 vuotta. Tapahtumaketju kulminoituu Hietsu isHappening!:ssa Lucian päivänä 13.12.

Tällä kertaa kuraattoreiden kitaristi Petri Kumelan, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen vieraiksi saapuvat alttoviulisti Teemu Kupiainen, basisti Teppo Hauta-Aho ja kitaristi Jukka Kääriäinen. HIH! kokoaa yleisön reformaation, Johann Sebastian Bachin ja Lucia-myytin ääreen. Yllätyksellisen illan aikana kuullaan mm. Bachin sooloteoksia maailmaa katusoittajanakin kiertäneen huippualttoviulisti Teemu Kupiaisen sisäistyneinä tulkintoina. Omalaatuisia improvisaatioita illan teemoihin liittyen tarjoavat Hauta-Aho ja Kääriäinen, sekä illan isännät Kumelan, Innanen ja Lötjönen.

Luvassa perinteisesti myös Jouluylläri.

Hietsu is Happening! nro 10 – Lucia Reformi
Ke 13.12. klo 19
Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)
Liput ovelta 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)

Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan ensimmäinen ilta järjestettiin menestyksekkäästi 29.3.2016. Hietsussa ovat toistaiseksi esiintyneet seuraavat taiteilijat ja kokoonpanot: Teppo Hauta-aho, Joonas Riippa, Heikki Nikula, Antti Lötjönen, Mikko Innanen, Petri Kumela, Matti Johannes Koivu, Tölöläb, Turkka Inkilä, Saku Mattila, Antti Salovaara, Taavi Oramo, Gourmet, Veli Kujala, Esa Onttonen, Petri Keskitalo, Jay Kortehisto, Mika Kallio & Satu Rinnetmäki Impulsion, Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen, Emil Holmström, Mirka Viitala, Mikko Luoma, Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste, Joonas Widenius, Verneri Pohjola, Marco Cappelli, Adam Rudolph, Juha Hurme, Frank Doggenstein, Pekko Käppi, Janne Tuomi ja Artturi Rönkä, Aki Rissanen, Sami Junnonen.