Laura Annika Quartetin debyyttialbumi ulos marraskuussa

1467
lukukertaa

Laura Annika Quartet julkaisee uuden Metsä-albumin 17.11. ja esiintyy levynjulkaisun yhteydessä Helsingissä, Joensuussa, Turussa ja Kuopiossa. Yhtyeen levy on ennakkomyynnissä Mesenaatti-yhteisörahoituspalvelussa.

Räiskyviä sävellyksiä ja kuulaita tuokiokuvia yhteen kietova jazzyhtye Laura Annika Quartet julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa 17. marraskuuta. Finnvox–studiolla äänitetyn Metsä-albumin julkaisee tamperelainen Eclipse Music -levymerkki. Yhtyettä luotsaa laulaja Annika Mustonen, joka säveltää kokoonpanolle musiikkia pianisti Aleksis Liukon kanssa. Komppiparina taituroivat kontrabasisti Joonas Tuuri ja rumpali Jesse Ojajärvi, ja tuoreella levyllä vierailee myös useista nuoren jazzsukupolven eturivin yhtyeistä tunnettu saksofonisti Adele Sauros.

Vuodesta 2013 yhdessä soittanut kokoonpano julkaisi Le Lac –EP:n vuonna 2015, ja sen tiimoilta yhtye on esiintynyt mm. Pori Jazzissa, We Jazzissa, Jazz-Espalla, Pielinen Soi –tapahtumassa ja Rytmihäiriöklubilla. Uuden Metsä-albumin teemana on kontrasti ja aihetta käsitellään niin valon ja varjon, lumen ja pimeyden kuin rakkauden ja luopumisen kauttakin. Levyllä kuullaan tällä kertaa laulukielenä englannin lisäksi myös suomea, ja edellisen julkaisun tapaan mukana on myös sanatonta laulua. Levyn nimikkokappaleen sävellys on nykyisin Göterborgissa musiikin maisteriopintoja tekevän pianisti Liukon käsialaa, ja lyriikat siihen ja muihinkin levyn kappaleisiin on tehnyt Mustonen.

Albumin neljännen raidan espanjankielinen nimi La Danza de la Nieve, eli suomeksi Tanssi lumelle, on saanut inspiraationsa Mustosen Barcelonassa viettämästä ajasta. Kappaleessa voi kuulla mm. flamencomusiikille tyypillistä rytmiikkaa. ”Suomen kaamosaika tuntui Etelä-Euroopan auringonpaisteessa kaukaiselta, jopa absurdilta. Sain ihmetystä osakseni kertoessani paikallisille, että yleensä pimeässä marras-joulukuussa toivon lunta, koska se tuo valoa”, kertoo Mustonen.

Varkaudesta alun perin kotoisin oleva Mustonen on valmistunut muusikoksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Mustonen on opiskellut musiikkia myös Barcelonan concervatorio Liceussa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolla avoimen yliopiston opiskelijana. Kuopiolaislähtöinen Aleksis Liukko on valmistunut muusikoksi Metropoliasta ja tekee parhaillaan musiikin maisteritutkintoa Göteborgin yliopistossa. Hänen sävellyksiään ja soittoaan voi LAQ’n lisäksi mm. Sointi Jazz Orchestrassa. Kontrabasisti Joonas Tuuri opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Kiteeläinen Tuuri on kysytty nuoren polven jazzmuusikko, jota voi kuulla mm. Bowman Triossa sekä Jonne Taavitsainen Threedom ja Lithium –yhtyeissä. Laura Annika Quartetin ilmaisuvoimainen rumpali Jesse Ojajärvi viimeistelee niinikään opintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolla ja soittaa oman sooloprojektinsa lisäksi mm. Harri Kuusijärvi Koutus –ryhmässä.

Laura Annika Quartet
Annika Mustonen, voc / Aleksis Liukko, p /Joonas Tuuri, b / Jesse Ojajärvi, dr / Adele Sauros, sax (kappaleet 1 & 3)

Laura Annika Quartet: Metsä
Julkaisija: Eclipse Music (ECD-201755, julkaisupäivä 17.11.2017)
Jakelija: Eclipse Music

1. In Infinity / 2. Metsä / 3. I’ll Flow Back with the Clouds / 4. La Danza de la Nieve / 5. Soljuu kaipuu

Sävellykset: 1, 3 ja 5: Annika Mustonen & Aleksis Liukko, 2. A. Liukko, 4. A. Mustonen / sovitus A. Liukko & A. Mustonen.
Kaikki lyriikat A. Mustonen

Laura Annika Quartet live
Pe 24.11. klo 19 Joensuu, Konservatorion konserttisali, liput 15/10/6 €
Ti 28.11. klo 20 Helsinki, Ravintola Kapsäkki, liput 15/10 € (ovella käy vain käteinen)
Pe 1.12. klo 22 Turku, Flame Jazz Club, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater 15/12 €
Ke 13.12. klo 20 Kuopio, King’s Crown 15/10 €

www.facebook.com/laqhelsinki
www.laq.fi

Metsä-albumi Mesenaatti-yhteisörahoituspalvelussa