Kitaristi Olli Hirvonen tuo Logomon Teatroon New Yorkin tunnelmaa

1139
lukukertaa
Kuva: Matt Niskanen.

Arvostettu suomalaiskitaristi Olli Hirvonen konsertoi perjantaina Turussa upean amerikkalaisyhtyeensä kanssa. Keväällä 2017 julkaistu albumi New Helsinki on saanut kiitettäviä arvioita kansainvälisessä mediassa, ja tuoretta materiaalia kuullaan myös Logomon konsertissa.

Kansainvälisen uran luominen ei ole suomalaiselle jazzmuusikolle erityisen helppoa. Kitaristi Olli Hirvonen (s.1989) päätti ratkaista haasteen suuntaamalla suureen maailmaan, tarkemmin ottaen New Yorkiin, vuonna 2011. Maisteriopinnot Manhattan School of Musicissa johtivat siihen, että Hirvonen päätti asettua jazzkaupunkiin pysyvästi. Hän vakiinnutti asemansa kaupungin kovassa kilpailussa soittamalla eri kokoonpanoissa jopa kahdeksan keikkaa viikossa.

Kesällä 2016 Hirvonen sai ison sulan hattuunsa, kun hän voitti Montreux’n kansainvälisen Jazz Electric Guitar -kilpailun, jossa tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen kitaraässä John McLaughlin. Keväällä 2017 brittiläinen Edition Records julkaisi lappeenrantalaislähtöisen Hirvosen toisen sooloalbumin New Helsinki, jonka hän äänitti yhtyeensä kanssa talvella New Yorkissa. Albumin julkaisua juhlittiin heinäkuussa Pori Jazzin Lokkilavalla.

Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 2011 valittu Hirvonen tunnetaan persoonallisesta ilmaisusta ja kiehtovista sävellyksistään, joissa yhdistyvät jazz ja rock sekä kokeellinen soundimaailma. Hirvonen on myös yksi Turussakin useasti esiintyneen Fifth Avenuen perustajajäsenistä, ja hänet tunnetaan myös Ohne Triosta, joka edusti Suomea Young Nordic Jazz Competition -kilpailussa vuonna 2010.

Hirvosen Suomeen saapuva New Helsinki -kvartetti on hionut yhteistyötään jo muutaman vuoden ajan. Perjantaina yhtye tuo Logomon Teatron lavalle aimo annoksen ”Ison Omenan” inspiroitunutta tunnelmaa! Ennen konserttia on myös illallismahdollisuus.

“He’s great! He’s a big talent. He has a natural talent.” -John McLaughlin

Olli Hirvonen – kitara
Luke Marantz – piano
Marty Kenney – basso
Nathan Ellman-Bell – rummut
Flame Jazz: Olli Hirvonen New Helsinki (FI/US)
Pe 3.11.2017 klo 19
Teatro, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 17,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €
S-etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)
Dinner & show 78,5 €, kattaus klo 17

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.