Harvinaisen hyvä jazz-ilta tuloillaan Jyväskylässä

996
lukukertaa
Kuva: Andrea Boccalini.

Torstaina 9.11. jyväskyläläisiä livejazzin ystäviä hemmotellaan peräti kahdella juhlakiertuekonsertilla. Timo Lassy Band esiintyy 10-vuotiskiertueellaan Lutakossa ja 20 vuoden ikään ehtinyt Joona Toivanen trio soittaa Jazz Jkl Live -konserttisarjassa Popparissa. Tapahtumien aloitusajat on porrastettu niin, että klo 20 alkavalta Timo Lassy Bandin keikalta ehtii Poppariin Joona Toivanen trion aloittaessa klo 21.45.

Kansainvälisesti tunnustettu Timo Lassy Band esiintyy Lutakossa ensimmäistä kertaa Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella. Soolouransa 10 vuotta sitten aloittanyt saksofonisti on julkaissut vakiintuneen yhteensä kanssa viisi albumia. Lassyn kokoonpanossa soittaa Wurlitzer-urkua sekä pianoa Georgios Kontrafouris, bassoa Antti Lötjönen, rumpuja Teppo Mäkynen ja lyömäsoittimia Abdissa Assefa. Timo Lassy Band tunnettaan verevästä, jazzmusiikin ytimeen sukeltavasta svengaavasta ja helposti lähestyttävästä musiikistaan. Juhlavuoden ja -kiertueen kunniaksi julkaistulla tuoreella When the devil’s paid -singlellä kuullaan solistina brasilialaista soul-laulaja Ed Mottaa.

Jyväskylässä 1997 perustettu Joona Toivanen trio on kohonnut Jyväskylän vanhan Jazz Barin ensimmäisestä ja pitkäaikaisimmasta housebändistä yhdeksi kansainvälisesti suosituimmista suomalaisista jazzyhtyeistä. Pianisti Toivasen, basisti Tapani Toivasen ja rumpali Olavi Louhivuoren muodostaman ryhmän musiikki on persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, lyyrisyyttä, energiaa ja saumatonta yhteissoittoa. Kahdenkymmenen vuoden ikään tullut trio on juuri julkaissut kuudennen levynsä ”XX”, ja kokoonpanon Jazz Jkl Live -konsertti on osa levynjulkaisukiertuetta.

Timo Lassy Band Lutakossa to 9.11. klo 20. Liput 18/16/14 euroa.

Jazz Jkl Live: Joona Toivanen trio Popparissa to 9.11. klo 21.45. Liput 10/8 euroa