VIRTA esiintyy Helsingin Temppelinaukion kirkossa

1540
lukukertaa
Kuva: Tero Ahonen.

Jazzin sävyjä, post-rockia sekä elektronista musiikkia yhdistelevä VIRTA-yhtye esiintyy Helsingin Temppelinaukion kirkossa 8. marraskuuta.

Viime kesänä niin Pori Jazzeilla kuin Flow-festivaalillakin esiintynyt instrumentaaliyhtye VIRTA tekee audiovisuaalisen erikoiskonsertin Helsingin Temppelinaukion kirkossa keskiviikkona 8. marraskuuta. Yhtye toteuttaa ainutkertaisen konsertin yhteistyössä visuaalitaiteilija Emma Luukkalan, valosuunnittelija Jere Suontaustan sekä ääniteknikko Mika Savolaisen kanssa. Konsertti on osa kirkossa järjestettävää Resonanssi-klubisarjaa, jonka ideana on synnyttää arvaamattomia ja mielenkiintoisia tilanteita ainutlaatuisen pyhän tilan ja erilaisten musiikkityylien kohdatessa.

VIRTA on vuonna 2011 perustettu helsinkiläinen instrumentaaliyhtye, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Efektien ja elektroniikan yhdistäminen trumpetisti Antti Hevosmaan, sähkökitaristi Heikki Selamon ja rumpali Erik Fräkin saundiin piirtävät dynamiikaltaan monitasoisiin kappaleisiin elokuvallisia sävyjä. Svart Records julkaisi loppuvuonna 2016 yhtyeen toisen albumin Hurmos, joka sai kiitettävän vastaanoton suomalaisessa ja kansainvälisessä mediassa. Vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti julkaistu Hurmos ylsi loppuvuoden julkaisuajankohdasta huolimatta Levykauppa Äx:n vuoden 2016 myydyimpien levyjen listalle.

Alkuvuodesta järjestetty audiovisuaalinen Hurmos-levynjulkaisukiertue vei yhtyeen esiintymään ympäri Suomea. Kehutulla kiertueella VIRTA esiintyi mm. Helsingin WHS Teatteri Unionissa, Turun Ylioppilasteatterilla, Tampereen Sara Hildénin taidemuseossa sekö Helsingin legendaarisella Tavastia-klubilla. Kuluvana syksynä VIRTA keikkailee Temppelinaukion kirkon lisäksi 4.11. Tampere Jazz Happening -tapahtumassa sekä 9.12. Helsingin We Jazz 2017 -festivaalilla.

**** ”Virta-trio kuulostaa osiaan suuremmalta kokonaisuudelta.” – Helsingin Sanomat 1/2017

***** ”Virta ansaitsee kunnian sukupolvensa suunnannäyttäjänä ja jo nyt eräänä kotimaisen nykymusiikin kulmakivenä.” – Savon Sanomat/Keskisuomalainen 12/2016

”Oman ajan peilaaminen ja urhea uutta kohti meneminen on tuntunut harvoin näin hyvältä.” – Suomen Kuvalehti 12/2016

VIRTA
Antti Hevosmaa, trumpetti, vokaalit, elektroniikka / Heikki Selamo, kitara, vokaalit, elektroniikka / Erik Fräki, rummut, perkussiot, elektroniikka

VIRTA live
ke 8.11. klo 19:00
Temppelinaukion kirkko (Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki)
Liput 5 € ovelta

VIRTA-yhtyeen tulevat konsertit:

la 4.11. klo 00 Tampere, Telakka, Tampere Jazz Happening
ke 8.11. klo 19 Helsinki, Temppelinaukion kirkko (audiovisuaalinen erikoiskonsertti)
la 9.12. klo 20 Helsinki, Ääniwalli, We Jazz 2017

http://www.virtavirta.com
http://www.facebook.com/virtaband
http://www.twitter.com/virtaband
http://www.instagram.com/virtaband