Sukukansakvartetin etnojazzkonsertti Helsingissä ja Vantaalla

1121
lukukertaa

Sukukansakvartetin etonojazzkonsertit seuraavasti:

La 21.10. klo 18.00 Kulttuurikeskus Caisassa (Mikonkatu 17 C, Helsinki)
Su 22.10. klo 17.00 Martinustalossa (Martinlaaksontie 36, Vantaa)

Caisan konserttiin vapaa pääsy, Martinustalon konserttiin liput 15–20 € (www.ticketmaster.fi).

Esiintyjinä Siim Aimla (EE – saksofoni), Arja Paju (FI – sähköbasso), Hannu Risku (FI – lyömäsoittimet) ja László Süle (HU – piano, sävellys)

Ohjelmistossa suomalais-ugrilaiseen kansanmusiikkiin pohjautuvaa, improvisoivaa modernia etnojazzia.

”Sülen musiikille on leimallista suuri muoto, suuret tunteet ja maailmoja syleilevät näyt, mutta myös kuvaileva runollisuus ja herkkä melodisuus parhaimpien jazzballadien tyyliin. Kappaleiden tunnelmat liikkuvat dramaattisesta virtuositeetista meditoivaan ja eteeriseen kuunteluun.” (HS)

Suomalais-ugrilaisten kansojen kielisukulaisuutta juhlistavaa sukukansapäivää vietetään vuosittain lokakuun kolmantena lauantaina. Sukukansapäivän vietto sai alkunsa jo maailmansotien välisenä aikana kaikissa kolmessa itsenäisessä suomalais-ugrilaisessa valtiossa: Suomessa, Virossa ja Unkarissa. Sukukansapäivä muistuttaa yhteydenpidosta ja kulttuurisuhteiden vaalimisesta kielisukulaisten välillä – niin Suomessa saamen-, karjalan- ja suomenkielisten välillä, kuin laajemminkin virolaisten, unkarilaisten ja Venäjän suomalais-ugrilaisten kansojen välillä.