Joona Toivanen Triolta 20-vuotisjuhlalevy ja -kiertue

1749
lukukertaa

Kansainvälistä mainetta niittänyt Joona Toivanen Trio juhlistaa kaksikymmenvuotista yhteistä taivaltaan uudella XX -levyllään. Levyn julkaisun yhteydessä trio tekee kuuden konsertin mittaisen Suomen kiertueen.

XX (Twenty) on Joona Toivanen Trion uusin, CAM Jazzin julkaisema albumi, jonka puhdas yksinkertaisuus muuttuu lumoavaksi kokonaisuudeksi. Trio käsittelee taitavasti intiimejä äänimaisemia, joilla on kyky sytyttää ja tarjota kuulijalle tien oman mielensä maailmaan. Joskus jazz voi olla mieleenpainuvaa, jännittävää, lempeää, intohimoista, ilman mitään ylimääräistä, ilman kuulijoita häikäiseviä erikoistehosteita. XX -levy on esimerkki Joona Toivanen Trion tiiviistä yhteissoitosta, lumoavasta sävelkielestä ja vahvan pelkistetystä ilmaisusta.

Yksi Suomen pitkäikäisimmistä jazzpianotrioista on, jäsentensä varsin nuoresta iästä huolimatta, tullut kunnioitettavaan kahdenkymmenen vuoden ikään. Jyväskylästä kotoisin olevat Toivasen veljekset Joona ja Tapani aloittivat yhdessä Olavi Louhivuoren kanssa triojazzin soiton koulunkäynnin ohella vuonna 1997. Triosta tuli Jyväskylän legendaarisen Jazz Barin (nyk. Poppari) ensimmäinen ja pitkäikäisin tiistai-iltaisten ”junnujamien” housebändi. Sittemmin trio on julkaissut useita levyjä ja esiintynyt jazzklubeilla, konserttisaleissa ja festivaaleilla ympäri maailmaa.

Joona Toivanen Trio: XX
Kansainvälinen julkaisupäivä 27.10.2017
Jakelija Suomessa: Eclipse Music / Supersounds Music

Joona Toivanen – piano
Tapani Toivanen – kontrabasso
Olavi Louhivuori – rummut

1. Polaroid (J. Toivanen) – 2. Robots (O. Louhivuori) – 3. Grayscape I (J. Toivanen) 4. Grayscape II (J. Toivanen) – 5. Lament (J. Toivanen) – 6. The Owl (O. Louhivuori) 7. Gemini (T. Toivanen) – 8. Seconds Before (J. Toivanen) – 9. Orion (J. Toivanen) 10. Trails (T. Toivanen) – 11. Mt. Juliet (O. Louhivuori)

Tuottaja: Ermanno Basso/CAM JAZZ
Äänitys ja miksaus: Stefano Amerio / Artesuono Recording Studios, Cavalicco (UD) Italia, toukokuu 2017
Masterointi: Danilo Rossi.

Levynjulkaisukonsertit Suomessa:
31.10. Kuhmo, Kuhmo-Talo
1.11. Joensuu, Konservatorion konserttisali
2.11. Helsinki, JazzAnti, Ravintola Laulumiehet
8.11. Kuopio, King’s Crown
9.11. Jyväskylä, Poppari
10.11. Turku, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater

www.joonatoivanen.com